Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Tak, tak dobrze policzyliście w domu jest jeszcze pięć maluchów, nikt nie chce chłopców. Codziennie mam po kilka telefonów o dziewczynki. Nie wiem co będzie dalej? :niewiem: Przydałby mi się: "Mały biały domek, w mej pamięci lśni, a w tym małym domku mieszkam ja i ....................." Quote
Santy Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Leszna to chyba już nikt nie bierze pod uwagę w swoich planach. Bo i poco ? :niewiem: Może jeżeli obsada sędziowska byłaby inna... :wink: Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Zgadzam się z Tobą, ile razy można jeżdzić do tego samego sędziego :wink: W Polsce jest kilka takich wystaw, gdzie w ciemno mozna obstawiać kto będzie sędziował, współczuję tym, którzy robią np. młodzieżowego championa, moi znajomi mieli właśnie taki sam problem, gdzie pojechali, tam był ten sam sędzia i ich piesek championatu nie zrobił :( Quote
Santy Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Góral,dzięki za wyrazy współczucia ! :wink: Mam jednak"cichą"nadzieję,że nam się uda.... :D Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Masz pięknego psa i kilka wystaw, na których są różni sędziowie, więc.... :lol: Quote
Frosh Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Olle napisał(a):Tak, tak dobrze policzyliście w domu jest jeszcze pięć maluchów, nikt nie chce chłopców. Codziennie mam po kilka telefonów o dziewczynki. Nie wiem co będzie dalej? :niewiem: A u mojej Rafaeli bylo na odwrót. Zamówionych było 7 panów i jedna pani (moja). Urodziły się dwie panie. Znależli jednak szybko chętnych na drugą sunię. Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 "znaleźli szybko chętnych" To z punktu widzenia dużych pudli brzmi jak jakaś zmyślona historia, ja nie decyduję się na szczeniaki po Zubie właśnie ze strachy, że zostanę z całym miotem... :o Quote
Santy Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 góral napisał(a):Masz pięknego psa i kilka wystaw, na których są różni sędziowie, więc.... :lol: What :question: :question: :question: Czy Ty gdzieś widziałeś Bambo,czy ktoś Ci głupot nagadał :question: Chyba jednak to drugie... Quote
Gośka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Na euro się nie wybieram, w tym roku mam krach finansowy, no i kosztowne niespodzianki. Santy wstaw jakieś zdjęcie Bambo. Ja już się gubię przez te nicki kto jest kto, ostatnio tyle nowych osób doszło. Bambo w końcu ma ten rodowód czy nie? Quote
Frosh Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 góral napisał(a):"znaleźli szybko chętnych" To z punktu widzenia dużych pudli brzmi jak jakaś zmyślona historia, ja nie decyduję się na szczeniaki po Zubie właśnie ze strachy, że zostanę z całym miotem... :o Uważasz, ze to nie możliwe znaleźc kogoś kto chce pudla dużego a jednak :D Tak jak pisałam wcześniej, krycie nastąpiło jak zostały zebrane zamówienia. Urodziły się tylko dwa i to suczki. Zamówień mieli sporo tyle, ze na pieski. A wszystko napisałm jako porównanie, ze u Olle są mali chłopcy, a telefony odbiera od chętnych na dziewczynki. Z tego co wiem to miotów duzych pudli czarnych jest mało ( pewnie nawet mniej niż jeden w roku). I odbieram wrażenie, ze pudlarze umawiają sie ze soba kto kiedy ma krycie. Ja na przykład miałam zamówionego na miesiąc przed kryciem, czyli na początku października i wiedziałam, ze jak bedzie mało zamówień to do tego krycia nie dojdzie. Zamówień przybyło tylko psów sie urodziło za mało. I jeszcze jedno co do umawiania się pomiędzy hodowcami. W grudniu zadzwoniła do mnie Pani Iwona Guz, z informacją, że szykuja sie szczenięta w Opolu i jeśli nadal jestem zainteresowana, to ona mi da nr telefonu itp. Namiary na mnie wzięła z internetu gdzie ogłaszałam sie że kupie właśnie taką sukę. :P Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Santy napisał(a):góral napisał(a):Masz pięknego psa i kilka wystaw, na których są różni sędziowie, więc.... :lol: What :question: :question: :question: Czy Ty gdzieś widziałeś Bambo,czy ktoś Ci głupot nagadał :question: Chyba jednak to drugie... To było stwierdzenie ogólne :D wszystkie pudle są piękne :P Quote
Santy Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Frosh,z tego co wiem to jest miot dużych pudli u p. Stańczyk i nie ma żadnego zainteresowania szczeniętami.A zatem.....Gdzie ci chętni ? Gośka,Bambo będzie miał"papiery" na początku marca.Ze zdjęciem jeszcze chwilkę musisz zaczekać. :wink: Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Zamówienia na duże zbiera też hodowla Nontiscordardime i jakoś nie ma tłumu chętnych :cry: a zapowiada się świetne skojarzenie :lol: Quote
Gośka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 A ja słyszałam że u p.Stańczyk wszytskie się sprzedały, pewnie mam jakieś nieprawdziwe informacje. Santy w takim razie czekam na to zdjęcie. Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Jeden Niger Astrum jest chyba w Krakowie, wydaje mi się, że Aneta coś o nim wspominała, ale w tym miocie było chyba jedno szczenię, choć nie jestem pewien Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Ch. Fin Malibu Indy Firing Line, pies ma boski rodowód (Kartellas, Lemerle, La Marka), takie ma plany chyba, że się coś zmieni :wink: Quote
Frosh Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Nie znam się jeszcze tak na pudlowym świecie. Ale uważm, ze jezeli znalezli ludzi którzy chcę sunię to trzeba sie cieszyć :D . A mala ma jechac za granicę. A znaleźć szczeniaka dla osoby nie zwiazanej z pudlami to wbrew pozorom nie jest tak łatwo. Ja sie musiałam natrudzić, zeby znaleźć hodowle, gdzie bedą szczeniaki. Często telefony na stronach są nieaktualne, badź nie mozna nikogo zastać. Może teraz jest jakis wysyp i jest łatwiej - nie wiem ale wiem jedno ja będę miała niedługo sunię, na którą długo wszyscy czekaliśmy. :multi: Quote
Gośka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 No właśnie pamiętam że Aneta mówiła że jeden Niger Astrum jedzie do Krakowa, ale słyszałam też że jedna dziewczyna zostaje w hodowli, więc wychodzą już dwa. Malibu Indy Firing Line rodowód faktycznie ciekawy, ma fajną długą szyję. Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Mnie też się podoba ten piesek, Iwonka mówiła, że teraz mają się rodzić szczeniaki po jego córce i bardzo sławnym Alis Just Give Me That Wink, szczeniki będą miać kolorowy rodowód, więc może..... :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 Olle napisał(a):Witam. Nikt nie jedzie do Leszna? Czyżby to była cicha zmowa, czy dezaprobata wystwy? Ja bym pojechała tylko wtedy gdyby moim chłopcom to coś dało, ale CWC mi nic nie daje, bo braknie mi przerwy półrocznej do Ch.PL. Poza tym tak prestiżowa wystawa stała sie wystawą prywatną, no i stale ta sama obsada sędziowska nie mobilizuje do pokazywania swoich championów. Co z tego, że BEST-a wybiera 3 sędziów jak samo wyjście z grupy jest wybierane przez 1 sędziego (zawsze tego samego) a sam wybór jest bardzo kontrowersyjny. :question: :question: :question: ... Właśnie, trochę za droga impreza, jak na to by robić za tło :evil: Poza tym zaczyna mnie irytować jej zachowanie i komentarze w trakcie oceny psów na ringu :roll: , czas od niej odpocząć :lol: Choć Lucky znowu ostatnio zwyżkował w jej notowaniach :wink: :lol: Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 góral napisał(a):Ch. Fin Malibu Indy Firing Line, pies ma boski rodowód (Kartellas, Lemerle, La Marka), takie ma plany chyba, że się coś zmieni :wink: No proszę :D sięgamy po coraz lepsze rodowody i ściagamy coraz lepsze psy :thumbs: Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 Piszesz o pierwszy czy o drugim poście :diabloti: :wink: Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Odpisywałem na pierwszy, ale Ty byłaś szybsza :evil: , w sumie to do drugiego też pasuje Quote
Recommended Posts