Olle Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Ja nie odpowiem co to pyry i gzik, bo to typowo poznańskie i ja to wiem :multi: , niech inni pomyślą. A laczki to faktycznie góral; lacie, bambosze, kapcie czyli domowe pantofle. Quote
Olle Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Góral, czy ten piesek ma mi urozmaicić ciszę? :agrue: Quote
Olle Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 No i co nikt nie wie co to pyrki i gzik. :roll: Quote
Alfa1 Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Za szybcy jesteście dla mnie. Ja lata całe nie wiedziałam co to brambory i co mi je chcieli w restauracji podać to odmawiałam,dopiero gdzieś około 78,79 r.u znajomych na obiedzie , uświadomiono mnie. A tytka?Habla? Quote
góral Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Piesek miał znaczyć, zaraz wracam, tylko wypuszczę psy do ogrodu :P Quote
góral Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Alfa1 napisał(a):Za szybcy jesteście dla mnie. Ja lata całe nie wiedziałam co to brambory i co mi je chcieli w restauracji podać to odmawiałam,dopiero gdzieś około 78,79 r.u znajomych na obiedzie , uświadomiono mnie. A tytka?Habla? Ja się poddaje :( Quote
Olle Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Ale masz dobrze Góral, ja to muszę zpinać smycze i wychodzić na spacery dookoła bloku, a czasem tylko za narożnik budynku, bo Patuś dalej nie chce iść. :laola: Quote
BiBi Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Pyry-wiadomo ziemniaki, a Tytka :hmmmm: to o ile się nie mylę-torebka np. papierowa :D Quote
Karka Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 A tytka ?habla? tego nie wiem :roll: Ollezapomniałam napisać wcześniej ,że maluchy super :angel: Quote
góral Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Normalnie to ja taż robię rundkę, ale dzisiaj musiałem obciąć Zubę, a u nas jest mrozik, więc szybko do ogródka :D Quote
BiBi Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Olle napisał(a): a ile potrzeba postów na 1 łapkę Brakuje już tylko 37 postów :wink: Quote
góral Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 A może trochę gwary mioch uczniów: ziomal, grawa, wporzo, nara(to chyba znane) i obowiązkowe jou Quote
góral Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 BiBi napisał(a):A z tytką trafiłam :question: mnie też się tak wydawało, ale nie byłem pewny Quote
aneta Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Kilka godzin mnie tu nie było a tu tyle nowych stron :lol: Dorzucę moje weteranki - Panthera lat 14 i Valinor lat 10,5 , Panthera niestety obecnie w nienajlepszej już kondycji, ale Valinor jak by nie zbędne zwałki tłuszczyku zachodowane przez zime - to młodzieniaszek. Pozdrwiam wszystkich z zimnego Rzeszowa Quote
Sonya-Nero Posted February 9, 2005 Author Posted February 9, 2005 A nawet bardzo zimno, brrrrrr Kiedy będzie latoooooo :P Quote
Gośka Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 U nas tez mrozi, brr. Samochod musialam dzisiaj zawiesc do mechanika zeby odmrozil, ale udalo sie jezdzi. Mam nadzieje ze nie zrobi numeru na nastepna wystawe, bo jedziemy do Vilna :D A z tego dialektu waszego to zadnego slowa nie rozumiem, ale ze mnie góral z gór świętokrzyskich, bardziej czarownica z Łysej Góry :wink: Quote
Recommended Posts