Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie odpowiem co to pyry i gzik, bo to typowo poznańskie i ja to wiem :multi: , niech inni pomyślą.
A laczki to faktycznie góral; lacie, bambosze, kapcie czyli domowe pantofle.

Posted

Za szybcy jesteście dla mnie.

Ja lata całe nie wiedziałam co to brambory i co mi je chcieli w restauracji podać to odmawiałam,dopiero gdzieś około 78,79 r.u znajomych na obiedzie , uświadomiono mnie.
A tytka?Habla?

Posted

Alfa1 napisał(a):
Za szybcy jesteście dla mnie.

Ja lata całe nie wiedziałam co to brambory i co mi je chcieli w restauracji podać to odmawiałam,dopiero gdzieś około 78,79 r.u znajomych na obiedzie , uświadomiono mnie.
A tytka?Habla?

Ja się poddaje :(

Posted

Ale masz dobrze Góral, ja to muszę zpinać smycze i wychodzić na spacery dookoła bloku, a czasem tylko za narożnik budynku, bo Patuś dalej nie chce iść. :laola:

Posted

Kilka godzin mnie tu nie było a tu tyle nowych stron :lol:
Dorzucę moje weteranki - Panthera lat 14 i Valinor lat 10,5 , Panthera niestety obecnie w nienajlepszej już kondycji, ale Valinor jak by nie zbędne zwałki tłuszczyku zachodowane przez zime - to młodzieniaszek.
Pozdrwiam wszystkich z zimnego Rzeszowa

Posted

U nas tez mrozi, brr. Samochod musialam dzisiaj zawiesc do mechanika zeby odmrozil, ale udalo sie jezdzi. Mam nadzieje ze nie zrobi numeru na nastepna wystawe, bo jedziemy do Vilna :D
A z tego dialektu waszego to zadnego slowa nie rozumiem, ale ze mnie góral z gór świętokrzyskich, bardziej czarownica z Łysej Góry :wink: