Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Dziękuję za gratulacje :D Tak to nam szybko przeleciało, dopiero co były szczeniaczkami, a tu już dorosłe psy - championy :wink: Teraz trochę sentymentalnie :roll: - to już trzecie pokolenie championów w mojej hodowli :P Teraz trochę informacyjnie - dzisiaj doszedł championat młodzieżowy dla ... Tamaryszka :D Quote
Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 No proszę jak się rozgadali :D :o . Mam spore zaległości :wink: . Całe szczęście, że Fuka ma praktykę w rozczesywaniu pudla, bo jest to jedna z największych bolączek nowych pudlomaniaków :( . Nie wiedzą jak i nie umieją rozczesać sierści pudla, która w młodzieńczym wieku wykazuje nadzwyczajne właściwości do kołtunienia się, doprowadzając właścicieli na skraj rozpaczy, a pudla - do ogolenia na łyso. Jeśli mogę doradzić proponowałabym dla Rafy jednak fryzurę na federała, z kilku powodów: -brak doświadczenia w pielęgnacji sierści -Rafa ma prowadzić „sportowe” życie -trzeba trochę czasu poświęcać rodzinie -.... posiadanie Rafy ma być przyjemnością. Nie porywałabym się z fryzurą „puppy clip” dla dużego pudla, bo jest to bardzo pracochłonna fryzura. Fryzura „na lwa” może narazić Frosh na niezbyt wyszukane uwagi na spacerach ... :( Większość dużych pudli - wystawowych – chodzi w takiej fryzurze, bo jest efektowna i przede wszystkim wymaga mniejszego nakładu pracy niż puppy clip. Quote
Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Karma – uważam, że Belcando jest niestety karmą z tzw. niższej półki, na pewno nie nadaje się dla psów które hodujemy na włos. Ja osobiście jestem na etapie powrotu do karmienia gotowanym jedzeniem jako podstawowym z mniejszym dodatkiem suchej karmy (obecnie od dłuższego czasu Acany). Ale to temat rzeka :roll: . Quote
Frosh Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Dzięki Sonya-Nero, za wspieranie mnie w postanowieniu,,że rafcia będzie miała fryzurę na federała :D A co do karmy to ja chyba przejdę za radą Fuki na Royala . A widziałaś zdjęcia mojej malutkiej?? :D Quote
Frosh Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 :multi: :multi: :multi: :multi: :smilecol: Mam pierwszą łapkę!!!!!!!!!!!!! Quote
BiBi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Ja również dziękuję za gratulacje :D Jedni skończyli Championa, a inni zaczeli go :wink: Sonya-Nero napisał(a):Teraz trochę informacyjnie - dzisiaj doszedł championat młodzieżowy dla ... Tamaryszka :D Ja też dzisiaj dostałam championat młodzieżowy dla Dereka :D Quote
BiBi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Frosh gratuluję 1-ej łapki :bluepaw: Od razu ładniej wygląda :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Widziałam, tylko :oops: zapomniałam sobie o tym napisać. No więc: SUPER KLUSKA :wink: :D Bardzo podoba mi się zdjęcie "uśmiechniętej" mamusi, bo z niego można odczytać ten urzekający nas charakter pudla... tą jego wewnętrzną radość... :D no i proszę jak się rozpisałaś :wink: , teraz to już szybko poleci 200, 3000... łapek. Federał - bo nie chcę, żebyś "sparzyła się" na pielęgnacji takiego olbrzyma :wink: , a utwierdzają mnie w tym przekonaniu problemy z odpowiednią pielęgnacją moich średniaczków przez ich nowych właścicieli i jeszcze innych pudli :roll: :wink: Przypomniało mi się takie powiedzenie: "sierść nie zęby, zawsze odrośnie" :wink: Quote
Karka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 BiBi napisał(a): Ja też dzisiaj dostałam championat młodzieżowy dla Dereka :D Bardzo , bardzo się z mamusią Derka cieszymy! Quote
BiBi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Karka napisał(a):BiBi napisał(a): Ja też dzisiaj dostałam championat młodzieżowy dla Dereka :D Bardzo , bardzo się z mamusią Derka cieszymy! Ja też się cieszę, bo czekałam 3 miesiące :wink: :D Macie okazję, żeby zrobić sobie imprezkę i to uczcić :wink: Quote
carotina Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 gratuluje :angel: wszystkim nowym championom :klacz: :laola: :BIG: :BIG: Quote
Frosh Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Ja również gratuluję wszystkim championom. Jestem pełna podziwu dla wszystkich, którzy tyle poświecają swojego czasu no i pieniędzy na wystawy :klacz: . Ja chyba tak jak mnie poprosiła Nowakowa zrobię trzy wystawy w klasie otwartej (nie wiem co na to mój mąż, bo on nawet nie chce rodowodu wyrabiać). Od jakiego można brac psa na spacerek pzry rowerze ok 1 godzinki??? Quote
carotina Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Frosh, od trzech sie zaczyna, a potem nagle okazuje sie ze jest juz 13, 30 i tak dalej, dalej... :wink: :wink: Quote
góral Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Uwaga! duże rozwijają się bardzo długo i nie można ich przeforsować, to cięźki i duży pies. Rowerek polecam odłożyć na poźniej na pewno nie przez 12 miesiącem! Quote
BiBi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Dziękuję w imieniu Championów :D Frosh napisał(a):Jestem pełna podziwu dla wszystkich, którzy tyle poświecają swojego czasu no i pieniędzy na wystawy :klacz: Niestety, takich osób jak Ty, jest niewiele :( Jeśli czyimś nałogiem są wystawy, a mioty raczej u niego bywają niż są, to jest to przysłowiowa studnia bez dna. Na szczęście jeszcze mnie stać na ten nałóg i mam nadzieję, że będzie tak do końca :wink: :D Quote
góral Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Frosh napisał(a):A dłuższe spacery?? :D :Dog_run: Jak najbardziej ja to brałem swoją na wycieczki do lasu, większy trening typu rewerek, lub bieganie, ale w tym przypadku z kondycją pancia było gorzej rozpoczęliśmy póżniej. A wracając do karmy Royal to dobry wybór, zwłaszcza, że ma on podział na wielkości psów i ten dla ras dużych zawiera chandroitynę, która świetnie wpływa na stawy i układ kostny, a duże pudle w pewnym okresie życia baaaaardzo szybko rosną, moja przybierała ok 4 cm na tydzień i wtedy trzeba im nieco pomóc, to dlatego nie można ich forsować. Quote
Alfa1 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Myślę że w przyszłości Marianna będzie takim zapaleńcem jak Ty. :bigok: :niewiem: Quote
góral Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Ja myślę, że tak, przecież jeszcze przed urodzeniem już jeździła na wystawy :P Quote
BiBi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Alfa1 napisał(a):Myślę że w przyszłości Marianna będzie takim zapaleńcem jak Ty. :bigok: :niewiem: Mam taką nadzieję, jak na razie wszystko na to wskazuje :wink: :D Quote
BiBi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 góral napisał(a):Ja myślę, że tak, przecież jeszcze przed urodzeniem już jeździła na wystawy :P I można powiedzieć, że chociaż nieświadoma tego, ale brała udział w światówce w Mediolanie :wink: Quote
góral Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 A pamiętam jak się śmiałaś, że urodzisz podczas europejskiej w Poznaniu, a my mówiliśmy Ci, że będzie wtedy młody kynolog :P :P :P Quote
Alfa1 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 góral napisał(a):Ja myślę, że tak, przecież jeszcze przed urodzeniem już jeździła na wystawy :P Zgadza się ,Marianna do roku zaliczyła więcej wystaw niż niektóry hodowca,nawet zagraniczne,już nie wspomnę o tych przed urodzeniem,nawet światówkę w Mediolanie. :roflt: Quote
Recommended Posts