Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eeeeeee, norma.
A nie mieliście na wystawie inteligentnych pytań w stylu "co to za rasa?" .
Ja nieraz, a 1 czy 2 razy osoba pytająca miała na smyczy "pudelka" (znaczy się coś co udawało pudla). :o

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mniw najbardziej rozbawia jak czeszę na wystawie głowę, tak, że nie widać puszczka i ludzie pytają "a gdzie to ma głowę!"
Najlepszą historię wymyśliłą Gosia, która mówi, że popmpony u pudla są na rzepy i odpina się je w domu :o

Posted

A mnie bardzo bawi 0X jak ludzie myślą, że takie "fryzowane lale" mozna bezkarnie dotykać, szególnie tuż przed wejściem na ring po czuprynie przejeżdża czyjaś ręka, kilkakrotnie takie fruwające łapki złapałam, czasem z pełnym oburzeniem Mamuś.
Niestety, ludzie nie potrafia zrozumiec, że kazdy pies ma zęby :evilbat: nawet te wyfryzowane pudle.

Posted

Miałam sobie tylko zrobić przerwę w pracy i poczytać, ale jak to przeczytałam, to się nieźle ubawiłam :roflt: :roflt: :roflt:

góral napisał(a):
Ja do niedawna miałem jeszcze srebrnego średniaka i zawsze mój sąsiad (taki ekscentryczny starszy pan) zwracał mi uwagę, abym wykąpał tego psa, bo jest szary :lol:

Wygląda na to, że ja też mam takie brudaski, na dodatek dwa :D Tak to jest jak się mieszka tam, gdzie się dużo kurzy :wink:

Posted

Ford jest bardzo czarny na skorze i ja najczesciej slysze pytania - "to jeden piesek czy dwa?" - oczywiscie co to za rasa nagminnie. Stoje kiedys pod ringiem czekajac na BISa Ford na "sztywno" trzymam go pod brode zeby nigdzie nie polazl i zeby nikt nie wytarl sobie w niego rąk, a tu nagle podjezdza chlopczyk na rowerku i opiera sobie o Forda rower, serio!! ja nie wiem czy on go nie zauwazyl czy co, w kazdym razie to byl szok. No i strasznie mnie wkurzaja tlumy ludzi, ktorzy ciagle stoja i pytaja pieska czy umie dac lapke, chyba ze 2 lata temu po kilku godzinach, jak Forda zestawilam ze stolu na wejscie na ringu pies zaczal utykac na ta wytrzesiona lape. Ale najlepszy tekst jaki slyszlam to jak Iwona jakiemus facetowi na wystawie powiedziala ze te pompony na tylku to sa dlatego ze pies ma wtedy wieksza potencje no i wszystkie suki na niego leca jak zobacza te pompony.

Posted

A to mamusia musiała mieć fajną minkę :grins: :cunao: :cunao: Myślę ,że ludzie czasem przychodzą na wystawy nie tylko po to by poznać różne rasy ale i po to by zobaczyć jakiego inni ludzie mają "fioła" .

Posted

Gośka napisał(a):
Ale najlepszy tekst jaki slyszlam to jak Iwona jakiemus facetowi na wystawie powiedziala ze te pompony na tylku to sa dlatego ze pies ma wtedy wieksza potencje no i wszystkie suki na niego leca jak zobacza te pompony.

Mam nadzieję, że ten facet nie wziął tego na serio i nie wychodował sobie pomponów na zadzie :wink:

Posted

[quote name='"Gośka Ale najlepszy tekst jaki slyszlam to jak Iwona jakiemus facetowi na wystawie powiedziala ze te pompony na tylku to sa dlatego ze pies ma wtedy wieksza potencje no i wszystkie suki na niego leca jak zobacza te pompony.[/quote']
chyba nie był taki naiwny i uwierzył :o :laugh2_2:

Posted

[quote name='Karka']A to mamusia musiała mieć fajną minkę :grins: :cunao: :cunao:

Była oburzona i nie mogła zrozumieć o co nam chodzi :evil: Przecież to tylko pies i nic takiego się nie stało :roll:

BiBi kurde pomyślałysmy to samo

Widać, że myślimy podobnie :wink:

Posted

Napewno była oburzona w końcu Sonya uczepiła się wychowania jej latorośli a to nieładnie :nonono2: , niekulturalnie :nono: a z psa to przecież pośmiać się można nawet jak właściciel stoi obok :eek:

Posted

Tylko, że pani nie pomyślała, że pies może i nie wie o co chodzi, ale właściciel jak najbardziej :D W każdym bądź razie pozbyliśmy się nieuprzejmego towarzystwa bardzo szybko :wink:

Posted

góral napisał(a):
I wtedy pod nasz namiocik wrócił pogodny i radosny nastrój, szkoda, że teraz nie ma wystaw fajnie było :P

już niebawem będą i znowu będzie fajnie i pogodnie :sweetCyb:
Już się nię mogę doczekać :roflt:

Posted

Wystawy już tuż, tuż :D tak więc znów będzie przyjemnie i wesoło :D

Ja muszę was pożegnać, bo moje małe cudo chce :sleep2: , chyba się już zmęczyła :wink:

Posted

My tez zaczynamy juz za miesiac, hurra :klacz: :multi: Zycie bez wystaw jest takie nudne, brak adrenalinki, chyba sie uzaleznilam :wink:
Góral ale zauwazyles ze to jednak te duze wywoluja wsrod ludzi tyle emocji? Biluś tez jest sciety w pomponiki i nic, zero reakcji, nawet jak jade do parku i biega w fioletowych papilocikach to nikt sie nie zainteresuje, ale wystarczy ze zobacza Forda, to samochody zaczynaja hamowac. Wczoraj pojechalam na targ kupic mojej sforze mięcha i jak wrocilam to moj samochod byl oblegany przez tlum gapiow, ledwno sie przepchnelam, oczywiscie moje psy przygladały się z takim samym zainteresowaniem tym ludziom :wink:

Posted

Od dwoch dni poczta dziala mi strasznie wybiórczo, ciagle mi sie blokuje i prawie nic mi nie przychodzi na skrzynke, czy Wy macie tez taki problem nie wiem czy to @tlen czy to moj komp?
Góral musze Cie jeszcze na priv pomeczyc, ale moze po niedzieli, na razie przez weekend dam ci spokoj :wink: