Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Zapomniałam dodać ,że moja konkurencja też jest znośna :wink: To pewnie dlatego ,że średniaki mają bardziej zrównoważone charaktery :lol:

A może :hmmmm: dlatego, że jest jej tak mało...? a może dlatego :hmmmm: że.....jesteśmy oddaleni o setki kilometrów? :wink:

A teraz na serio:

właściwie to nie wiem co napisać, bo nikt z nas nie jest dobry ani zły, a specyficzna atmosfera panująca na wystawach i zmęczenie czasami odbija się na naszych zachowaniach.

Oczywiście są wśrod nas wyjątki i trudno.

Na szczęście tych normalnych jest więcej i fajnie, że się spotykają na Dogomanii i :user:

:grins:

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja też się cieszę ,że spotkałyśmy się na dogomani

Myślę że od nas może wyjść dużo dobrego a reszta niech się przygdąda .

Irena&Pudle za krótki masz staż wystawowy,wiele rzeczy jeszcze zobaczysz myślę że będą to same pozytywne. :lol:

Posted
Masz fajną wizję atmosfery wokól ringu pudli,nie wiem co stoi na przeszkodzie ?.Myślę ,że masz szczęście ,że możesz konkurować z Miljanami (to przesympatyczni ludzie).Ciekawe czy jakbyś miała czarną miniaturę twoje relację z Lalanką byłyby takie same. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie żeby p. Beata zagościła na naszym forum.Przez moją kadencję wystawową (od 1998 r)spotkałam się z sytuacją gdzie oddzielano się od nas ścianką namiotu na wystawie nie odebrałam tego jako gestu przyjażni Jeśli ktoś robi wokól siebie atmosfeę niedostępności to trzeba to uszanować.Proponuję wziąć przykład z pani Tiny Taulos hodowla Canmoy's ,bardzo sympotyczna otwarta osoba cierpliwie znosząca grad pytań i stado kamer wokól siebie(swoją drogą jest o co pytać i co oglądać)Amen

Gina&Tiger

Nie wiem czy o konkurencji mówi się szczęście :wink: ale masz racje Barylscy to mili ludzie. Co do czarnej miniatury raczej mieć nie będę (aczkolwiek nie zapieram się na wszelki wypadek) gdybym jednak miała nie od Lalanki rzeczywiście nie wiem jakie byłyby układy, może zobaczyłabym ciemną strone jej osobowości :evilbat: . Jednak 100% pewności nie mam - tak dobrze B.Matławskiej nie znam, która na forum nie zawita bo nie korzysta z internetu. Co do namiotów i Canmoy's - ile ludzi tyle charakterów. Ale po co dorabiać do tego teorię kiedy się kogoś naprawdę nie zna.

Velvia

Nie wiem czy 10 lat uczestniczenia w wystawach to dużo czy mało - trochę jako wystawca więcej jako widz. Faktem jest że przy ringu pudli spędziłam z tego niewiele. Postaram się trochę to nadrobić w przyszłym roku. I mam nadzieję pozostać niezrzeszoną - jeżeli chodzi o obozy :grins:

Velvia to co z tym średniakiem znajdzie się jakieś zdjęcie ?

Tymczasem ja idę szukać swoich maszkaronów może uda mi się coś wrzucić.

Tymczasem :calus:

I&A&I

Posted

cd: w nowym domu

- co ta pani przyprowadziła - nawet nie spojrzę:

http://www.album.com.pl/szulala5490/99467.jpg

- chwila zadumy

http://www.album.com.pl/szulala5490/99458.jpg

- i pierwsze zabawy:

99468.jpg99473.jpg

- pierwsze zabawy piłką

99461.jpg

Wyczerpałam chyba roczny limit na umieszczanie zdjęć. Szybko nie będę was dręczyć morelami, ewentualnie obcymi bo własną mocno zaniedbałam jeżeli chodzi o zdjęcia. Inna sprawa że fotograf to ze mnie nie najlepszy :niewiem: :wallbash:

Posted

Irena, przecież wiesz, że trening czyni mistrza, a więc do dzieła... :wink:

A masz cyfrówkę czy "normalny" aparat.

Indii jest strasznie słodka na fotkach, jak szczeniak :D , i masz fajnie, że białe i morelki wychodzą w pełnej krasie na zdjęciach, a nie tylko dwie albo trzy kropki na czarnej plamie :lol:

A jak dogadują się między sobą?

Posted

Aparat mam "normalny" zamierzam nabyć cyfrówkę. Ale pewnie mi to zajmie trochę czasu muszę zorientować w temacie. Wybór aparatów ogromny z przeróżnymi funkcjami o których niewiele wiem, środki finansowe ograniczone. Trochę już poczytałam na ten temat w innym topiku. A wy czym robicie zdjęcia, macie jakiś skomplikowany sprzęt, czy proste urządzenia samoczynne?

Suki dogadują się tak że Indi rządzi a Alta (pacyfistka) schodzi jej z drogi. Zdecydowanie Indi podporządkowała sobie starszą sukę. Taka ruda jędza z niej.

Posted

No tak to już jest z tą młodzieżą :lol: , że jest bezczelna i nie szanuje starszych :wink: :wink:

Jam mam Olympus Camedię C-4000Zoom, mimo, że ma pełno manualnych ustawień i tak używam tylko automatu.

Ważny w aparacie dla takich amatorów jak my jest duży obiektyw, matryca 3-4 megapixeli, koszt dokupienia dużej karty pamięci, duży monitorek, automatyka jest w zasadzie taka sama we wszystkich modelach.

Myślę, że tu Velvia może ci służyć bardziej fachową pomocą.

Posted

Będę wdzięczna za podpowiedź - interesuje mnie aparat samoobsługowy, robiący dobrej jakości zdjęcia na użytek domowy, w manualne ustawienia bawić sie nie będę bo nie mam zacięcia do tej dziedziny więc wolałabym nie przepłacać za różne udogodnienia.

Posted

Melasia - mam się bardzo dobrze. Codziennie Pani robi mi masaż brzuszka ale jeszcze się nie przymierzamy do porodu. Pani nie ma czasu mierzyć temperatury chyba zaczniemy ok.czwartku. A o to moje zdjęcia w błogosławionym stanie.

99968.jpg

99962.jpg

:D Melasia

PS

mam chory komp więc korzystam tylko w czasie pracy ale już muszę kończyć bo będzie źle :evil: -szef,

Violonczela

Posted
:tort: :BIG: :new-bday: :laola:

wszystkiego najlepszego(przypomniała mi się akcja zakupu Kory) :P

Dzięki za życzenia :D

Ja też doskonale to pamiętam. Dobrze że tego nikt nie filmował bo teoria o kupowaniu z rozwagą z dobrej hodowli (dobre warunki, szczeniaki czyściutkie, zadbane itp.) wziełaby w :wallbash:

A pamiętasz jaka była pierwsza opinia o Korce?

Jak na pierwszego pudla wybieranego sercem i intuicją (chociaż nie pamiętam jej obecności) to całkiem nie źle.

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted

Irena&pudle

Może zastanowisz się nad Minoltą Z1. Teraz staniała, bo jest już Z2 i Z3. Ja kupiłam z namiaru z allegro.

Jestem od lat antytalentem fotograficznym (cokolwiek do ustawiania mnie przerastało).

Teraz ustawiam cyfrówkę na auto i ssamo się robi :lol: no wiem , gdzie przybliżyć.

Efekty można zobaczyć na galerii ras polskich i w temacie mojego Opusa.

Acha, Andrzej ostatnio przełączył na sport , bo robił im w ruchu, też fajnie wyszły.

Posted

Wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Korusi :new-bday:

I dla przyszłej mamusi również :P Oby Wam poszło szybko i łatwo jak nam w niedzielę :wink: choć od rana się przymierzała to wieczorkiem moja Ayka w dwie godziny wydała trzy kolejne lewki na świat..