Frosh Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 hej :D Ja też jestem kobietą wiem to na pewno urodziłam dwoje dzieci, młodsze ma dwa lata i właśnie dlatego stwierdziłliśmy z mężem , że juz czas. Julka w maju pójdziedo pzredszkola na próbę starsze już tam chodzi trzeci rok a ja zanim wrócę do pracy (planuję w październiku) będę mogłą zająć sie najmłdszym naszym dzieckiem - pieskiem rasy mała suczka jak powiedział mój prawie 6-letni syn.. A mojsa Julka lat dwa i dwa miesiące juz sie nie może doczekać własnego psa, i nie myślcie, że będzie robić krzywdę, ona jest wychowana praktycznie z psem mojej mamy, rasy welsh terier i kotem Pufką, a mama mieszka piętro nad nami. :P Quote
IraKa Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 No i super. Pies bardzo pomaga w wychowaniu dziecka. Mój 6-letni syn gra w piłkę nożną z Indi. Wieczorem suka pomaga mi zaganiać moje niesforne dziecko do spania podszczypując go po piętach, rano budzi - wylizując uszy. A i jeszcze jedna rzecz uczy Filipa porządku - bardzo skutecznie - obgryzając klocki. Bardzo szybko nauczył się że lepiej nie zostawiac porozrzucanych zabawek :D Quote
Gina&Tiger Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Jeśli chodzi o zdjęcia to dopiero się rozkręcam ,wcześniej nie miałam sprzętu. Do porodu dwa tygodnie ,zobaczysz jak to zleci.Jeśli chodzi o przygotowanie merytoryczne to spoko ,człowiekowi się wydaje ,że wszystko wie .Potem okazuje się ,że przygotowania biorą w łeb.Ja wiedziałam ,że suka będzie rodzić tego wieczoru i co ?Czuwałam ,czuwalam i przysnęłam.Jak się ocknęłam to pierwszy już był,za chwilę pojawił się drugi(pierwszy jeszcze z pępowiną i w błonie)To byla okcja ,ręce mi się tak trzęsły ,że balam się obciąc pępowinę.Panika pełna :o Na dodatek drugi był jakiegoś dziwnego koloru (pomyślalam sobie "o rany poddusił się i zsiniał",już mu chciałam robić sztuczne oddychanie kiedy olśniło mnie ,że to może być brąz(i tak było) :shocked!: Gina jest wzorcową suką hodowlaną Jedno krycie 6 sztuk .Rodziła co 15 minut z zegarkiem w ręku, po prostu książkowo.Gorzej było ze mną ,co ja bym bez niej zrobiła???? :tard: Tak wyglądałam po akcji Quote
Gina&Tiger Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Mój Tiger też nie jest kobietą :evil: Quote
Gina&Tiger Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Przede wszystkim witaj Frosh (ale mam zapłon) :P Ale jaja awansowałam ,dostałam łapkę :laola: Mamy więc z Lucky'm wspólny powód do świętowania :popcorn: Quote
Sonya-Nero Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 Całuski od Lucky'ego dla wszystkich :wink: i na razie możemy zaserwować wirtualnego torta :tort: :wink: i witam Frosh :hand: i coś mi to mówi :hmmmm: Quote
velvia Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 A teraz z innej beczki niech Wam będzie wstyd :crazyeye: Sonya i BiBi!!! Jest nowa stronka o pudlach miniaturowych aZ 2!!!!! Zgadnijcie Quote
IraKa Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 OJ zwracam honor TIGER :oops: A tak wogóle to wszystko przez "Seksmisję" Quote
IraKa Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Jedna to chyba http://miljan.prv.pl/ a druga? Quote
aneta Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 No właśnie - witaj Frosh. Co do stronek - może zgadnę - jedna to Adorea i druga CHEVALIERA Ewy z Warszawy ??? (A raczej odwrotnie) Quote
Sonya-Nero Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 a co ci mówi :o ... a bo tak mi się skojarzyło z pewnym nazwiskiem... Quote
Sonya-Nero Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 A teraz z innej beczki niech Wam będzie wstyd :crazyeye: Sonya i BiBi!!!Jest nowa stronka o pudlach miniaturowych aZ 2!!!!! Zgadnijcie Stawiam na Miljan. Ponieważ musimy niektórym stronkom dorównać pod względem grafiki :wink: , stoimy grzecznie w kolejce do speca :wink: , a i tak pierwsza w kolejności jest witryna sklepowa. Quote
velvia Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Brawo !!!!Widzę że tak samo jak ja każda po koleji szusuje po intr. Brawo dla Anety -Adorea Brawo Irena i Sonya. :laola: Miljan Quote
IraKa Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Muszę mieć konkurencję na oku nie :infinity: Quote
Sonya-Nero Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 Miljan już kilka dni temu pojawiła się na German Poodle, natomiast nie mogę namierzyć Adorea, podasz mi adres? Jest też trochę smutna dla mnie wiadomość, parę dni temu odszedł HAPPY HARLEKINO z Altheyrosei, fundamentalny pies w hodowli rosyjskich średniaków czarnych i aprikotów... Quote
velvia Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Smutne ,jak masz gdzieś zdjęcie to chętnie zobaczę . ADRES STRONY:www.adorea.prv.pl Quote
Frosh Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 D Sonya!! :lol: Mój nick jest właśnie od nazwiska, jestem z Wrocławia, dalej ci coś to mówi?? :hmmmm: :hmmmm: Quote
IraKa Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Frosh jesteś z Wrocławia -super będę miała pudlową koleżankę :multi: Już zapraszam na spacery, z jakiego rejonu jesteś? Sonya-Nero No cóż zawsze jest nam przykro gdy odchodzi pies :( HAPPY HARLEKINO z Altheyrosei, fundamentalny pies w hodowli rosyjskich średniaków czarnych i aprikotów Mam w zwiąku z powyższym pytanie: co wychodzi z krycia moreli czarnym psem? I jakie to ma znaczenie? Kiedy można/powinno się robić takie krycie? Znacie psy z takich skojarzeń? Quote
Violonczela Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Z krycia morelowego & czarnym (jeżeli genetycznie są takie jak widać) to zawsze wyjdą czarne. Jeżeli jednak ten czarny jest genetycznie czarno-morelowym, to wyjdzie cz.czarnych psiaczków i cz.morolowych z tym że morelek zawsze będzie mniej stosunkowo do czarnuszków. Takie krycia jak czarny pudele z: morelką srebrny, brązowym lub białym są po to aby przede wszystkim poprawić pigment. Przy okazji może dojść do poprawy struktury włosa no i oczywiście budowy. :x-mas: ________________ Violonczela www.lindeza webpark.pl Quote
Violonczela Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Ach nie napisałam że mieszanie między kolorami często się odbywa u toy pudel. W tych większych dochodzi chociaż nie tak często między czarnym & białym lub czarnym & brązowym. Dlatego Gina dała brązowego szczeniaka bo ona jak i tatuś dzieci genetycznie byli "Bb" czyli czarno-brązowy. Ta cecha brązu napewno by się nie ujawniła gdyby Gina była kryta pieskiem po przodkach całkowicie czarnych. Jednak taki mulacio może być bardzo ciekawy, jego pigment nosa oko oraz skóry będzie miał szansę być dużo ciemniejszy od tych brązów po brązach. __________________ Violonczela www.lindeza.webpark.pl Quote
Violonczela Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Spóżnione ale bardzo gorące uściski czterech łapek oraz ogromny buziak dla Lukiego od żony Melasi:iloveyou: i właścicielki :calus: ___________________ Violonczela z Melasią www.lindeza.webpark.pl Quote
Frosh Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Do Irena i Pudle Ja mieszkam na Wielkiej Wyspie a konkretnie na Sępolnie. Ja też sie cieszę, że będę miała pudlową koleżankę. A ty z jakich rejonów jesteś?? Powiem Wam że na żywo widziałam jednego pudla na Biskupinie i to miniaturę nie liczę wystawy na Stadionie Olimpijskim. W sumie nie miałam styczności z pudlami a już zwłaszcza dużym, ale właśnie takiego mamy zamówieonego i juz nie możemy sie doczekać. :D Quote
Recommended Posts