BiBi Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 :hand: Myślałam, że już nigdy tu nie zawitasz na nowo :D Quote
Gośka Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Dzieki wszystkim za powitanie, ciesze sie ze wreszcie jestem z wami. Jeszcze bede miala chwile przerwy, ale na pewno nie taka dluga jak teraz, uff 6 m-cy bez internetu, KOSZMAR, jakby czlowieka w wiezieniu zamkneli :wink: Quote
velvia Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Witam :lo Co tak u nas cicho okna myjecie czy ciasto pieczecie? Proszę o informację kiedy powinnam zrobić USG,zdania są podzielone jedni mówią zrobić drudzy nie.Moja suczka będzie miała dzieci to widać gołym okiem. :baby: Quote
Violonczela Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Velvia a po co masz robić USG? Moja Melasia też jest okrąglutka i napewno nie będę jej stresować skoro czuje się dobrze pochłania wszystko co się da zjeść. Ostatnio siedzę tylko w kuchni i gotuję bo gar jedzonka wystarcza raptem na dwa dni. Jak masz stetoskop to można się pobawić w wysłuchiwanie tętna ale z tym ostrożnie bo można się pomylić. Kiedy rodzicie? W załaczeniu zdjęcie mojej Monetki jak była malutka (sprawdzam moje ukryte talenty komputerowe) Quote
Violonczela Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Jak się cieszę że mi się udało. Jeszcze nie wiem skąd macie te stempelki z dogomani. Może mi ktoś podpowie? Quote
Violonczela Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Chyba faktycznie wszyscy szorują te okna :oops: , to w takim razie idę prać moje sierściuchy. :hand: Quote
velvia Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Będziemy rodzić 25.12.2004.......będą ciekawe święta :P Quote
Alfa1 Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Witam,ja robiłam USG tylko wtedy gdy nic nie było wiadomo,a miałam dwie takie baletnice. Życzę suniom lekkiego i szybkiego porodu. :fadein: Quote
velvia Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Wszystkim dziękuję za informację,czekam cierpliwie. Może ktoś się odezwie kto miał doświadczenie my będziemy rodzić pierwszy raz.Kiedyś trzeba.!!!! :multi: Quote
Alfa1 Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Doświadczenie doświadczeniem,ale nigdy nie wiadomo tym bardziej,że pierwszy raz . Na Twoim miejscu umówiłabym się z weterynarzem tak na wszelki wypadek. Generalnie czym większa suczka tym łatwiej,ale jak nigdy nie odbierałaś porodu to jednak wet. :x-mas: Quote
Gośka Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 USG jesli z suka jest wszystko w porzadku nie ma sensu robic. To tylko dodatkowy stres dla suki, ale umowienie sie z wetem zeby byl pod telefonem jak najbardziej. Quote
Violonczela Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 U nas w hodowli to będzie już siódmy poród i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze pójdzie. Mimo mojego optymistycznego podjeścia to zawsze mam umówionego na telefon weta, dwa tygodnie przed terminem jest już przygotowane miejsce do porodu żeby mamuśka nie chciała np.rodzić w moim łóżku. Oprócz tego jeżeli sunia w ciąży czuje się dobrze to nie robię żadnych dodatkowych badań. Przed porodem zaopatruję się w glucozę (taką w proszku ze sklepu dla dzieci) magnez np. Asmag i oczywiści w wapno, ja kupuję w aptece w ampułkach. :x-mas: Quote
velvia Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Wszystkim bardzo dziękuję,mam nadzieję że u nas też wszystko dobrze pójdzie .Najgorsze jest to ,ze są to same święta . Jak powinna obliczyć termin porodu kryłam dwa razy 26 i 28,tak określił lekarz na podstawie wykresu efekt jest widoczny. :B-fly: Quote
velvia Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Violonczelu,coś sobie przypomniałam mam fajne zdjęcia z Legionowa jak zeskanuję to wyślę. :P Quote
JustynaJK Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 zapewne wszyscy chętnie pooglądają fotki pudli,ja cierpię na niedosyt Quote
Violonczela Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Melaśka chodzi w ciąży 60dni tak było w dwóch poprzednich przypadkach (jednak każda ciąża jest inna pamiętaj), a więc kryłam 20/21.10 to 20.12 powinien być poród. Natomiast u ciebie to napewno będzie między 25 a 30.12. Jedno co mogę doradzić to badanie temperatury. Obecnie powinna mieć ok.38,5 a dobę przed rozwiązaniem 37. Jeżeli temperatura spadnie a w ciągu doby nie zacznie się akcja porodowa to powinnaś zgłosić się do weta. Pamiętaj nie czekaj dłużej nie daj się zwodzić, wet powinien zrobić cesarskie cięcie. Poprosztu od tego momentu szczenięta się duszą. Quote
Violonczela Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Jak chcesz obejrzeć zdjęcia pudli to zapraszam na moją stronę www.lindeza.webpark.pl. tam jest kilka zdjęć ale niestety czarnym jest bardzo trudno zrobić zdjęcie. Poprostu wychodzą przeważnie tylko czarne kosmate plamki + swiecące oczka i tylko one informują oglądającego że jest to zdjęcie zrobione od przodu :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: Quote
velvia Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Byłam widziałam Twoją stronę,rzeczywiście czarne żle się fotografuje potrzeba dużo światła najlepiej zastanego ale zdjęcie Melasi zrobiłam dobrze mam na slajdach.Dziękuję za wyczerujące informacje i wybieramy się do wet niech ja zobaczy. Quote
velvia Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 A gdzie jest cała reszta ,czy znowu jest jakaś wystawa ? Czy odpoczywają po hucznych Barbórkach? :popcorn: Quote
Violonczela Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Ja tu jestem. Kiedyś zrobił mój mąż zdjęcie Korki w domu. Zapaliliśmy :lol: co się da., a jak odbierałam zdjęcia u fotografa to on przerażony że coś zepsu, a spokojnym tonem że ta czarna włochata plama to tylko mój piesek. :lol: :lol: :lol: Ja chyba z Melasią nie pójdę do mojego weta bo ona jest taka okrągła i widzę ze jest jej b.ciężko. No chyba że będzie się upierał to wtedy tak _____________________ Pozdrawiam serdecznie www.webpark.net.pl Quote
IraKa Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Dzień dobry dziewczęta!!! Widzę że coraz więcej nas na forum - świetnie. Witam: ALFA1, Violonczela - miło Was poznać :D Gosia - jesteś nareszcie. Zastanawiałam się gdzie się podziewasz. Miło że zawitałaś ponownie. :multi: Byłyśmy na wystawie w Nowej Rudzie z racji braku konkurencji ruda dostała wszystko co mogła. Sędzia W.Boryczko był dla nas tak miły że z rospędu przyznał nam CAC-a. Jednak po ocenach wspaniałomyślnie :wink: wymieniłyśmy go na Zw.Młodzieży. I po wystawie naszej pierwszej poważnej. A tu widzę że szykuje się dużo pudlowych dzieci. Mam nadzieję że wszystko odbędzie się bez komplikacji i przyjdą na świat urocze maluchy. Trzymam za Was kciuki i będę czekała na pierwsze zdjęcia szczeniątek. Tymczasem udało mi się w końcu obejrzeć zdjęcia białych suń z Warszawy - słodkie kluchy. Pozdrówka z Wrocławia I&A&I A teraz szara rzeczywistość :kaffee_2: i do pracy :user: Quote
Wind Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Violonczela, Twoje problemy z fotogtrafowaniem czarnych piechow, wiaza sie z automatycznym pomiarem swiatla Twojego aparatu, oraz automatyczna ekspozycja. Zlotym srodkiem, ktory spowoduje prawidlowe naswietlenie czarnych psow jest skorzystanie z szarej karty Kodaka, albo z blokady ekspozycji w aparacie, albo zdanie sie na pomiar swiatla wykonany przez zewnetrzny swiatlomierz. Nie chce offowac tego topiku radami fotograficznymi, wiec na tym zakoncze swoj wywod ;) A stronke masz fajna :) pozdrawiam, Quote
velvia Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Wszystkich Witam. My tu o porodach,fotografowaniu,a tu wystawa!!!! Dlaczego nie chwalą się wszyscy ,a czyj to czarny pudel na stole? Po przygotowaniu sądzę że to z Sabadiany lub BiBi. Proszę mi szybko zeznawać. :B-fly: Quote
Sonya-Nero Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 Wszystkich Witam.My tu o porodach,fotografowaniu,a tu wystawa!!!! Dlaczego nie chwalą się wszyscy ,a czyj to czarny pudel na stole? Po przygotowaniu sądzę że to z Sabadiany lub BiBi. Proszę mi szybko zeznawać. :B-fly: ... ale na jakim stole :question: Quote
Recommended Posts