Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Mam nadzieję, że ta japońska moda nie rozleje się po świecie....

Ja też

A pudla sznurowego chciałabym kiedyś sobie zrobić - podoba mi się. Wiecie może jak to się robi i czy gatunek sierści ma duże znaczenie. Czy próbowałyście może kiedyś robić sznurki?

Posted

nigdy

,to wygląda jak nie wyczesany pies,ale że wymaga zabiegów,

nie wątpię.Dawno temu spotkałam psa o takiej okrywie włosowej,

tylko nie pamiętam czy był wystawiany 0X

Posted

Mi osobiście bardzo sie podoba taka szata u pudla :D . Niestety jest ona bardzo rzadka, czytałam, że jest trudniejsza i bardziej pracochłonna od wersji zwykłej, co powoduje, iż jest niepopularna. Nie wiem na ile to prawda, ale chyba w Polsce obecnie nie ma pudli w wydaniu sznurkowym ?

Posted

To prawda, w Polsce nie ma pudla sznurowego. W posiadaniu takiego pudla jest p. Ovesna z Czech.

Ja osobiście popatrzeć mogę, ale w domu raczej bym nie chciała :D

Posted

Owszem jest efektowny i przyciąga uwagę, ale ma na sobie dredy, a więc jego pielęgnacja jest utrudniona. Nie wyobrażam sobie jego kąpieli, a już tymbardziej suszenia. Lubię gdy mogę psa w każdej chwili wsadzić do wanny i po kapieli susząc wyszczotkować :wink:

Posted

Jestem pudlarka ,i początkujący hodowca tak sobie czytałam i czytałam

i zachęciła mnie Bi Bi do udziału na forum.Masz rację tali pudel sznurowy to musi być niezły smrodek jak to kąpać,jak suszyć jak do tego się przytulić? :BIG:

Posted
Zgadłaś droga Elu,miło być w waszym towarzystwie i oglądać ciekawe zdjęcia jak/duchy Poznania dla mnie hit.!!!./poproszę o więcej.

Narazie zapraszam na naszą stronkę www.vericolor.republika.pl planuję galerię pudli zaprzyjażnionych ma niazłe archiwum. :BIG:

A nam w twoim :D .

Dzięki za pochwałę amatora przez profesjonalistę, ale wiesz, że takie ujęcie to bardziej kwestia szczęścia niż rozumu :wink:

Na stronie już byłam, robi wrażenie, od strony graficznej jest jedna z piękniejszych jakie oglądałam :D

A może rzucisz jakieś zdjęcia do galerii?

A kiedy nam przybędzie średnich morelek :baby: ?

Posted
Jestem pudlarka ,i początkujący hodowca tak sobie czytałam i czytałam

i zachęciła mnie Bi Bi do udziału na forum.

A ja się cieszę, że mogłam się przyczynić do powiększenia naszego grona :P

Posted
no to ja to powiem... taki pudel po prostu śmierdzi :( .

Stańcie sobie na wystawie koło komondora lub puli, zwlaszcza jak trochę namoknie :(

hmmm...muszę to sprawdzić :roll: . W takim razie jak się dba o higienę takiego stworzenia z dredami? Z tego co zrozumiałam to ich się nie kąpie, tak?

Posted

Wracając do dredów -wyglądają super i chciałabym mieć takiego.

Chimera - kazdego psa trzeba kapać - a takiegp dredziarza o wiele częściej trzeba sprawdzać pod kątem zdrowej skóry i utrzymania higieny. Niektórzy komondorowcy zapominają , że dredy trzeba pielęgnować (czase, te psy sa po prostu brudne i zaniedbane), wystarczy zerknąć jak wyglądają psy z zachodu - są super wypielęgnowane.

Posted

Kiedyś gdzieś czytałam ,że te wszystkie psy z dredami kąpie się "po kawałku" bo nasiaknięty wodą podczas normalnej kapieli móglby nie utrzymać takiego ciężaru no i suszenie to już chyba cały dzień albo dwa.Tylko czy to prawda -sama sie zastanawiam :roll: Wydaje mi się ,że czyści się je raczej na sucho .Wygląda to naprawdę efektownie ale sama nie zdecydowałabym się na takiego psa.

Posted

Witam "morelową" koleżankę!!!

I od razu pierwsze pytanie: macie szczeniaczki?

A tu kolejne sznurki:

cord01.jpg

Dla mnie rewelacja ale faktem jest że ewentualnego smrodku nie wziełam pod uwagę :lol:

Posted

Witaj Morelowa koleżanko.Chyba to byłas Ty ze swoją pudelką na agiliti w Warszawce?Cieszę się że podoba się stronka i moje morelki.

Jak dobrze pójdzie będzie ich więcej .Co do sznurowego pudla Sonya ma rację one brzydko pachną tak jak większość owczarków niem./tu się narażę.

Posted
Niektórzy komondorowcy zapominają , że dredy trzeba pielęgnować (czase, te psy sa po prostu brudne i zaniedbane), wystarczy zerknąć jak wyglądają psy z zachodu - są super wypielęgnowane.

Tak widziałam na fotach takie komondory bieluteńkie, z idealnymi sznurkami...imponujące 8) .

Ale pudli (fotek, bo na żywca w ogóle :-? ) widziałam bardzo mało. Jak macie jakieś takie specjały to wstawiajcie :P .

Zapomniałam dodać, że to zdjęcie które wcześniej wstawiłam zostało zrobione pare dni temu w Kanadzie przez moją siostrę.