pati Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 kochane bardzo was prosze o wstepne rozeznanie w poszukiwanieu domku dla mojego Axelka (czarny w podpisie):-( czekam jeszcze na poprawe dlatego tylko wstepnie bo to moj kochany psiak ale niec sie nie zmienia dalej znaczy mi w domu czekamy po kastracji moze mu pzrejdzie. Wet stwierdzil ze powinien miec dom bez inych zwierzat bo jak w domu zwierzat nie ma to nie znaczy a ja niestety mam 2 samce oprocz niego najgorsze ze moj Zet dlamat chodzi i znaczy po nim (teraz od niedawna) a wiadomo jaka ona ma sikawe mam w domu koszmar do tego kot ktory doprowadza moja mame do nerwicy caly czas budzi psy i biegaja jak szalone po domu muzse go wydac szybko super kociak jest u mnie na tymczasie i szuka natychmiast dobrego domku sory ze ja w tym watku ale nie wiedzialam gzdie wam to napisac :oops: Quote
aneta Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Betti napisał(a): WIĘCEJ FOTEK !!!! A miniaturowe czarnulki to ktoś pokaże? A ja myślę i patrzę, myślę i patrzę na te maleństwa no i ...nie wiem. Jak tylko mi doślą :cool3: to sptawię moje wnuki :multi: Quote
Sonya-Nero Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 :-o a na czym polega "sptawienie" ???:cool3: :razz: :lol: Quote
Sonya-Nero Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 [quote name='Betti']No i czyje to piękne dziecko ??? :cool1: e tam Betti, jakiegoś podrzutka wstawiasz :cool3: :razz: ;) Quote
Sonya-Nero Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 pati napisał(a):kochane bardzo was prosze o wstepne rozeznanie w poszukiwanieu domku dla mojego Axelka (czarny w podpisie):-( czekam jeszcze na poprawe dlatego tylko wstepnie bo to moj kochany psiak ale niec sie nie zmienia dalej znaczy mi w domu czekamy po kastracji moze mu pzrejdzie. Wet stwierdzil ze powinien miec dom bez inych zwierzat bo jak w domu zwierzat nie ma to nie znaczy a ja niestety mam 2 samce oprocz niego najgorsze ze moj Zet dlamat chodzi i znaczy po nim (teraz od niedawna) a wiadomo jaka ona ma sikawe mam w domu koszmar do tego kot ktory doprowadza moja mame do nerwicy caly czas budzi psy i biegaja jak szalone po domu muzse go wydac szybko super kociak jest u mnie na tymczasie i szuka natychmiast dobrego domku sory ze ja w tym watku ale nie wiedzialam gzdie wam to napisac :oops: pati, myślę, że wszystko się ułoży, Axelek jest niedawno po sterylce to jeszcze mu hormony szaleją, ale z upływem czasu powiniem się uspokoić i przestać znaczyć. Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK:thumbs: Quote
Sonya-Nero Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Ale masz fajny temat ;) :multi: Njalepsze hodowle pudlli w Europie są oczywiście w Rosji i Skandynawi, oczywiście ze wskazaniem na Rosję :-) . Na 7 zwycięzców ras w pudlach na tegorocznej wystawie europejskiej w Helsinkach w Finlandii aż 5 było w rosyjskich rękach:cool1: Suuuper pudle które mi teraz przychodza na myśl ;) : toy czarny: Solnes Rain Dance - Zw. Św. + BOG-III, Zw. Eur. + BOG-I jego syn, czarny toy Sporrens All Over - Mł. Zw. Św, Mł. Zw. Eur, vice Zw. Eur., Zw. Eur brązowy toy (najlepszy import z USA do Europy w ostatnich latach) Charades Love American Style - Mł. Zw.Eur, vice. zw. Eur czarny średni Milamarten Bonaparte 4 x Zw. Eur, 3 x Zw. Św Kalina z Cwietochnoy Poliany - Zw. Eur duży biały Topscore Contradiction - Zw. Eur + BIS-III, Zw. Św + BIS, BIS Crafts Quote
Ewelinaa Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [quote name='Gabryjella'] I jeszcze jeżeli mogłybyście napisać gdzie znajdują się obecnie najlepsze hodowle pudli. znajdziesz tu http://www.klubpudla.republika.pl/ min. wzorzec, linki,hodowle Quote
Gośka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Betti napisał(a):Witam wszystkich po długiej nieobecności, Dziś zaczęłam przeglądać zdjęcia z wiosenno-letniego sezonu. Nieźle się uśmiałam i ponieważ "bitwę o kabel" dziś ja wygrałam to może mi sie uda coś powklejać. Betti faktycznie długo się nie odzywałaś :cool3: No i gdzie te obiecane zdjęcia? Obiecanki cacanki ...;) Quote
Betti Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Jak to, przecież coś tam wkleiłam, znaczy "podrzutka" tylko. Ale ładny ten "podrzutek":loveu:, co? I na dodatek nikt się do niego nie przyznaje :lol::lol::lol:. A byli chętni żeby przygarnąć.... Jutro popróbuję z tymi zdjęciami. Quote
Betti Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Sonya-Nero napisał(a): duży biały Topscore Contradiction - Zw. Eur + BIS-III, Zw. Św + BIS, BIS Crafts A ja bym chciała zobaczyć to cudo!!!!! Quote
Sonya-Nero Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Betti, u mnie w pracy jest bardzo takie popularne powiedzenie: "jak się dobrze obieca to już nie trzeba dać" :evil_lol: :lol: :cool1: Wracając do podrzutka, to liczko anielskie:saint1: wnętrze :cooldevi: :cool3: Quote
Sonya-Nero Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 A ja lubię zestawienie tych zdjęć, bo na nich widać, jak dużo zależy od właściwego doboru fryzury Contradiction na początku swojej kariery i jak już bardzo bardzo sławny pies Quote
Sonya-Nero Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Gabryjella, jeżeli będzie ci potrzebna jakaś pudlowa pomoc, to śmiało sie tu zgłaszaj ;) Quote
aneta Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Gabryjella napisał(a): Wiem, strone znam (jeszcze troche a będzie mnie można zacząć z niej odpytywać ;) ), a chodziło mi o to na które konkretnie zwrócić uwagę, ale i tak dziękuję za pomoc :lol: No wiesz w Polsce jest mało hodowli - ale poziom niezgorszy ;) Wystarczy zerknąć na te stronki aby wysnuć jakies wnioski :) A co do ludzi - pudle sa w opinii obiegowej nie lubiane - i niech tak będzie, bo nic większej szkody rasie nie czyni jak nadmierna, niekontrolowana, bez krztyny wiedzy o rasie popularność. Rasa się wyniszczyła właśnie przez popularność w latach 70 i 80 :shake: Ale miłośnicy rasy podnieśli ją dość szybko na nogi - i może nie jest nas dużo ale nie jest tez mało :multi: Quote
IraKa Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='aneta']... bo nic większej szkody rasie nie czyni jak nadmierna, niekontrolowana, bez krztyny wiedzy o rasie popularność. Pod tym podpisze się napewno każdy prawdziwy miłośnik każdej rasy bez wyjątku!!! [quote name='aneta'] A co do ludzi - pudle sa w opinii obiegowej nie lubiane Ale tylko do pierwszego spotkania;) bo później to już z górki. Nagle fruzury przestają przeszkadzać i okazuje się że nawet mądre mogą być:roll: i sympatyczne i miłe... Najlepiej jak byś mogła, Gabryjello, zabrac jakiegoś pudliszona ze sobą na taki wykład. Niektórzy pewnie naocznie przekonaliby się, że to pies jak każdy inny a nawet lepszy bo się nie ślini, nie zostawia sierści na ubraniu itd, itp Quote
Betti Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='IraKa']Pod tym podpisze się napewno każdy prawdziwy miłośnik każdej rasy bez wyjątku!!! Ale tylko do pierwszego spotkania;) bo później to już z górki. Nagle fruzury przestają przeszkadzać i okazuje się że nawet mądre mogą być:roll: i sympatyczne i miłe... Najlepiej jak byś mogła, Gabryjello, zabrac jakiegoś pudliszona ze sobą na taki wykład. Niektórzy pewnie naocznie przekonaliby się, że to pies jak każdy inny a nawet lepszy bo się nie ślini, nie zostawia sierści na ubraniu itd, itp dokładnie tak samo myślę i podpisuję się obiema rękami. Quote
Betti Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='góral']To moje ukochane zdjęcie tego psa. nie powiem, robi wrażenie. Quote
aneta Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='IraKa']... nawet lepszy bo się nie ślini, nie zostawia sierści na ubraniu itd, itp Tak, tak , szczególnie pewien duży brunecik w trakcie strzyżenia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
agamich Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Mnie najpierw pudle śmieszyły. Potem intrygowały. Powolutku zaczęłam dowiadywać się o nich coraz więcej. Teraz mnie fascynują. Pod każdym względem. Wszystkim, którym mogę mówię o ich zaletach (jeśli tylko nawinie sie temat-psy).Właścicieli pudli podtrzymuję na duchu, same pudle pielegnuję z namaszczeniem i nie mogę się nadziwić, jakie sa dumne. Aaaa, zapomniałabym. w moim sklepie wisi lista rankingowa ras psów, wycięta z jakiegoś czasopisma i czytający nie mogą się nadziwić. Dobrze, że "bum" mają za sobą. Tylko płakać mi się chce, jak widzę co dawna moda na rasę z nią zrobiła. Krótki, grube pyszczki, kiepski włos, takie smuteczki. Z charakterem tez różnie bywa. Oczywiście mówię o tych jak mawia (z prawdziwym uczuciem)pewna właścicielka jednego z takich "poluchem". Bez obrazy. Ale stwierdzam, że jeszcze gorzej jest z "modą" na sznaucery i yorki. Jednym słowem piękne, mądre, fascynujące pudle górą i wierzę, że nie wyginą dzięki takim miłośnikom i fachowcom jak Wy.czego wszystkim życzę:lol: Quote
IraKa Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 aneta napisał(a):Tak, tak , szczególnie pewien duży brunecik w trakcie strzyżenia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Rozumiem, że dbasz aby za dużo chętnych na pudle jednak nie bylo:evil_lol: ;) A ja wyczytalam w najnowszym numerze Psa tzn. 5 (319) 2006 w relacji z wystawy w Łodzi (6-8.05.2006)o jeszcze jednej zalecie pudli , że pudle z wiekiem młodnieją:evil_lol: Otóż najpiękniejszym juniorem w grupie IX został : Ever Lasting Love Minarett, był również drugi wśród juniorów dnia. Sprawa jak dla mnie to ;) ;) ;) żeby nie było nieporozumień. Ale takie już mam "skutki uboczne" że tropię pudle w każdym sprawozdaniu z wystawy. A tym razem właśnie wypatrzyłam taką ciekawostkę:p :oops: :oops: :oops: Quote
aneta Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 IraKa - dobre, mam nadzieję, że właścicielka to szybko przeczyta :lol: Quote
Sonya-Nero Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Gabryjella, agamich :klacz: super, że pudle mają jednak swoich wielbicieli :multi: Mnie też urzeka w pudlach przede wszystkim ich charakter, a potem in ekstrawaganckie fryzurki, dzięki którym można mieć pudla w różnych wcieleniach;) I to ich spojrzenie, zupełnie nie psie:razz: A ja mam takie ulubione zdjęcie pudla 8-) , jedno z piękniejszych zdjęć na jakie natrafiłam w internecie... Quote
Gośka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 A to jedne z moich ulubionych psów. Chociaż tak naprawdę to jest ich całe mnóstwo ;) Sentymentalnie duże białe Lake Cove That's my Boy Maneetas Del Zarzoso Fuego Fatuo Quote
Recommended Posts