Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja legitymację odbierałam 2 tygodnie po zarejestrowaniu się.
Numer rej. dostałam od razu, chociaż po kilku dniach dostałam maila z nowym numerem, bo w ZK zrobili mały błąd. ;)

Posted

Witam:)ja już miesiąc temu zarejestrowałam psa i wszystko zapłaciłam ale nic nie dostałam:oops: oprócz kopii metryki z numerem wpisanym.Więc co mam zrobić iść i się upomnieć:)a rodowód mi wyślą pocztą czy też osobiście trzeba odebrać?Niestety zapomniałam zapytać tych miłych Pań z Zk:p

Posted

Mój oddział to Kielce.Sama nie wiem co zrobić chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie e-maila z zapytaniem.A tak z ciekawości jak wygląda ta legitymacja?Skoro zapłaciłam składkę to i powinni mi ją dać prawda:oops:

Posted

Mnie dokładnie powiedzieli, kiedy mam się zgłosić po legitymację (ja oczywiście poszłam dużo później :lol: ), a po rodowód kazali dzwonić i dowiadywać się czy już jest do odbioru.

Posted

amoretta napisał(a):
Mój oddział to Kielce.
Sama nie wiem co zrobić chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie e-maila z zapytaniem.A tak z ciekawości jak wygląda ta legitymacja?Skoro zapłaciłam składkę to i powinni mi ją dać prawda:oops:

Też jestem z kieleckiego oddziału:).
Moją suczkę rejestrowałam w zeszłym roku i legitymacje dostałam od razu ( razem z ksero metryczki bo ją też od razu składałam).Więc pewnie zapomnieli ci ją dać. Powinnaś mieć wydruk - pokwitowanie ,że składka opłacona , rejestracja i takie tam - najlepiej weź je ze sobą i idź do oddziału. Powinni wypisać ci legitymację od reki.
Tylko że teraz to tego nie załatwisz , bo mają chyba przerwę urlopową do 28 sierpnia.
Jeśli chodzi o odbiór rodowodu to trzeba się pytać czy już jest, najlepiej mailowo - dość szybko odpisują ,łącznie z informacją kiedy masz się z pieskiem stawić po odbiór ( będzie sprawdzanie tatuażu i ząbków, więc niech nie będzie to dla zwierzaka zaskoczeniem;))

Posted

Elitesse napisał(a):
ja i we Wroclawiu i w Opolu legitymacje dostalam od razu, ale szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie sa te legitymacje bo jest to dokument do niczego niepotrzebny :diabloti:

Jest potrzebny. Np. na egzamin PT

Posted

jefta napisał(a):
Jest potrzebny. Np. na egzamin PT

loo matko dobrze wiedziec - mi na egzaminie PT nikt jej nie sprawdzal ( choc to bylo w 1998 roku), wogole przez kilkanascie lat czlonkostwa w zwiazku nikt nawet o nia nie zapytal :evil_lol::evil_lol: od paru lat jak place skladni to nawet nie podbijam bo albo place przelewem albo zapominam zabrac :eviltong:

Posted

Elitesse napisał(a):
loo matko dobrze wiedziec - mi na egzaminie PT nikt jej nie sprawdzal ( choc to bylo w 1998 roku), wogole przez kilkanascie lat czlonkostwa w zwiazku nikt nawet o nia nie zapytal :evil_lol::evil_lol: od paru lat jak place skladni to nawet nie podbijam bo albo place przelewem albo zapominam zabrac :eviltong:

Mi właśnie na PT zrobili suprise i musiałam lecieć w piątek po robocie pędem do ZK podbić legitymkę. I rzeczywiście sprawdzali każdemu :-o. (potwierdzenie opłacenia składki miałam w książeczce)

Posted

Powinni legitki na kazdych zawodach sprawdzac... A kto to robi? Mi CHYBA sprawdzali raz, ale glowy nie dam... Ksiazeczki szczepien nie zawsze sa sprawdzane!

A co do numeru, to nie, nie ma numeru legitki, tylko numer "psa". Dla osob bezpsowych/kundelkowych sa numery w dziwnej postaci, ale to "cos" sie wpisuje normalnie na np. zawodach ;) [ja mam np. X/05 czy jakos tak... no numer to nie jest ;] tylko chyba oddzial / rok, ale dziala...]

Posted

[quote name='arrakis']Jeśli chodzi o odbiór rodowodu to trzeba się pytać czy już jest, najlepiej mailowo - dość szybko odpisują ,łącznie z informacją kiedy masz się z pieskiem stawić po odbiór ( będzie sprawdzanie tatuażu i ząbków, więc niech nie będzie to dla zwierzaka zaskoczeniem;))

łoj :crazyeye: trzy psy, trzy rodowody i wszystkie pocztą przyszły :lol: nikt mi psów nie sprawdzał :roll:

Posted

AnkaW napisał(a):
łoj :crazyeye: trzy psy, trzy rodowody i wszystkie pocztą przyszły :lol: nikt mi psów nie sprawdzał :roll:

to chyba od oddzialu zalezy - we wroc trzeba z psem przyjsc na dyzur sekcji, w katowicach odbiera sie samemu w sekretariacie :roll: