Alusia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Gdy pojadę do zk zarejestruję się to czy na miejscu dostanę legtymację członkowską wraz z numerem??? Quote
katik Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 ja legitymację odbierałam 2 tygodnie po zarejestrowaniu się. Numer rej. dostałam od razu, chociaż po kilku dniach dostałam maila z nowym numerem, bo w ZK zrobili mały błąd. ;) Quote
*Samba* Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Witam:)ja już miesiąc temu zarejestrowałam psa i wszystko zapłaciłam ale nic nie dostałam:oops: oprócz kopii metryki z numerem wpisanym.Więc co mam zrobić iść i się upomnieć:)a rodowód mi wyślą pocztą czy też osobiście trzeba odebrać?Niestety zapomniałam zapytać tych miłych Pań z Zk:p Quote
cockermanka Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 U nas przy pierwszej rejestracji legitymacje dostaje sie od razu. Po odbiór rodowodu idzie się z psem w dniu dyżuru danej sekcji - nasz oddział przysyła pisemne zawiadomienia. Quote
*Samba* Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Mój oddział to Kielce.Sama nie wiem co zrobić chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie e-maila z zapytaniem.A tak z ciekawości jak wygląda ta legitymacja?Skoro zapłaciłam składkę to i powinni mi ją dać prawda:oops: Quote
katik Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Mnie dokładnie powiedzieli, kiedy mam się zgłosić po legitymację (ja oczywiście poszłam dużo później :lol: ), a po rodowód kazali dzwonić i dowiadywać się czy już jest do odbioru. Quote
Elitesse Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 ja i we Wroclawiu i w Opolu legitymacje dostalam od razu, ale szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie sa te legitymacje bo jest to dokument do niczego niepotrzebny :diabloti: Quote
arrakis Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 amoretta napisał(a):Mój oddział to Kielce. Sama nie wiem co zrobić chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie e-maila z zapytaniem.A tak z ciekawości jak wygląda ta legitymacja?Skoro zapłaciłam składkę to i powinni mi ją dać prawda:oops: Też jestem z kieleckiego oddziału:). Moją suczkę rejestrowałam w zeszłym roku i legitymacje dostałam od razu ( razem z ksero metryczki bo ją też od razu składałam).Więc pewnie zapomnieli ci ją dać. Powinnaś mieć wydruk - pokwitowanie ,że składka opłacona , rejestracja i takie tam - najlepiej weź je ze sobą i idź do oddziału. Powinni wypisać ci legitymację od reki. Tylko że teraz to tego nie załatwisz , bo mają chyba przerwę urlopową do 28 sierpnia. Jeśli chodzi o odbiór rodowodu to trzeba się pytać czy już jest, najlepiej mailowo - dość szybko odpisują ,łącznie z informacją kiedy masz się z pieskiem stawić po odbiór ( będzie sprawdzanie tatuażu i ząbków, więc niech nie będzie to dla zwierzaka zaskoczeniem;)) Quote
jefta Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Elitesse napisał(a):ja i we Wroclawiu i w Opolu legitymacje dostalam od razu, ale szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie sa te legitymacje bo jest to dokument do niczego niepotrzebny :diabloti: Jest potrzebny. Np. na egzamin PT Quote
Elitesse Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 jefta napisał(a):Jest potrzebny. Np. na egzamin PT loo matko dobrze wiedziec - mi na egzaminie PT nikt jej nie sprawdzal ( choc to bylo w 1998 roku), wogole przez kilkanascie lat czlonkostwa w zwiazku nikt nawet o nia nie zapytal :evil_lol::evil_lol: od paru lat jak place skladni to nawet nie podbijam bo albo place przelewem albo zapominam zabrac :eviltong: Quote
jefta Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Elitesse napisał(a):loo matko dobrze wiedziec - mi na egzaminie PT nikt jej nie sprawdzal ( choc to bylo w 1998 roku), wogole przez kilkanascie lat czlonkostwa w zwiazku nikt nawet o nia nie zapytal :evil_lol::evil_lol: od paru lat jak place skladni to nawet nie podbijam bo albo place przelewem albo zapominam zabrac :eviltong: Mi właśnie na PT zrobili suprise i musiałam lecieć w piątek po robocie pędem do ZK podbić legitymkę. I rzeczywiście sprawdzali każdemu :-o. (potwierdzenie opłacenia składki miałam w książeczce) Quote
sodalis Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 jefta napisał(a):Jest potrzebny. Np. na egzamin PT Ja zdawałam w 2007 w oddziale warszawskim i nie sprawdzali, chyba nawet nie miałam legitymacji przy sobie. Quote
dog_master Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Powinni legitki na kazdych zawodach sprawdzac... A kto to robi? Mi CHYBA sprawdzali raz, ale glowy nie dam... Ksiazeczki szczepien nie zawsze sa sprawdzane! A co do numeru, to nie, nie ma numeru legitki, tylko numer "psa". Dla osob bezpsowych/kundelkowych sa numery w dziwnej postaci, ale to "cos" sie wpisuje normalnie na np. zawodach ;) [ja mam np. X/05 czy jakos tak... no numer to nie jest ;] tylko chyba oddzial / rok, ale dziala...] Quote
AnkaW Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='arrakis']Jeśli chodzi o odbiór rodowodu to trzeba się pytać czy już jest, najlepiej mailowo - dość szybko odpisują ,łącznie z informacją kiedy masz się z pieskiem stawić po odbiór ( będzie sprawdzanie tatuażu i ząbków, więc niech nie będzie to dla zwierzaka zaskoczeniem;)) łoj :crazyeye: trzy psy, trzy rodowody i wszystkie pocztą przyszły :lol: nikt mi psów nie sprawdzał :roll: Quote
arrakis Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Bo może tak wybiórczo sprawdzają - na kogo wypadnie na tego bęc:evil_lol: Quote
Elitesse Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 AnkaW napisał(a):łoj :crazyeye: trzy psy, trzy rodowody i wszystkie pocztą przyszły :lol: nikt mi psów nie sprawdzał :roll: to chyba od oddzialu zalezy - we wroc trzeba z psem przyjsc na dyzur sekcji, w katowicach odbiera sie samemu w sekretariacie :roll: Quote
Frytela Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 ja jestem w legionowie i wysylaja poczta, z tym ze jakos ze mna psiaki jezdzily jak zostawialam metryki ;) Quote
Recommended Posts