idusiek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Ma nieco ponad 3 lata. Niedawno nawet udało mi się namowić na jego strzyżenie.Niestety, w takich warunkach szybko znowu stanie się zaniedbany,bo jest zamknięty w cisanym boksie schroniska, bez kontaktu z człowiekiem........:shake: Rubens marnieje z dnia na dzień... Rubens to pies w typie teriera, ma piękne, złotorude futro. Jest średniej wielkości, sięga do kolana. To niezwykle przyjacielski pies. na widok człowieka natychmiast wprawia w ruch swój ogon, który "ucieka" zza krat. Przytula się do furtki, żeby chociaż na chwilę być blisko człowieka, na którego miłość i zainteresowanie czeka tak długoooo... :-( Jego oczy są niepowtarzalne...mowią za niego "Proszę, zabierz mnie stad.. będę Twoim ukochanym psem, naprawdę! " Rubens wygladał tak: Potem tak: a w wakacje tak - po ostrzyzeniu i kąpaniu: ...nadal nikt go nie chce ................:-( Nie ma za grosz szczęścia do ludzi .... Tracę nadzieję, że ta psina znajdzie domek...nie rozumiem, czemu nikt go nie chce ?!!!!:placz: Proszę- pomóżcie !!!!!!!!!!!!! 10.10.2008 .Teraz wyglada tak ( już "odrasta" powoli...) Quote
pixie Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 prosze prosze terier jak nic! czy jest na stronach terierow? aha juz doczytalam ze na Terierkowie jest i w GW ogloszenia tez by sie zdaly napiszcie do Rybka_39 ona je tworzy sle w swiat a lista ich dluuuuuuuuga - skad ona je bierze? i sle jak z karabinu maszynowego moze ustrzeli jakies serce dla slodziaka pszenicznego cudo! po prostu cudo! Quote
idusiek Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 kurdę :oops: widź zdjęcia !! - bo psina sliczna i dom potrzebny dla niego jak nic !:-( Quote
idusiek Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 agusiazet napisał(a):A ogłosiliście go gdzieś? "jest na Terierkowie, na cafeanimal, byl w lokalnej gazecie Rozmaitości i został wysłany własnie do Gazety Wyborczej ........." Quote
beka Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Terierek sie przypomina . A suczki akceptuje ? Quote
agusiazet Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 To jeśli nie macie nic przeciwko ogłoszę go na Allegro, tylko podajcie dane do kontaktu: mail i telefon oraz osobę i czy mogę wykorzystać zamieszczone tu zdjęcia i tekst? Quote
beka Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Piesek jest w schronisku w ostrowii maz. Idusiek co za przemiana :) On jest śliczny - wyglada na lakelanda, no powiedzmy przerosnietego lakelanda :) (chyba że sie mylę, trudno ocenic jego wzrost. L terier ma w klebie ok 32 cm z tego co pamietam) http://www.dkimages.com/discover/previews/920/90023019.JPG http://www.datingpuppy.com/Breeds/breed_l/LakelandTerrier1.jpg Quote
idusiek Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 agusiazet - oczywiscie, że jak najbardziej możesz mu zrobić Allegro- daj namiary do mnie 0 600 101 446 Ida . idusiek@o2.pl Tak jak pisała beka- jest w Ostrowi Mazowieckiej- ok 100 km od Wawy. Nie mamy ani pól miejsca w hotelu, żeby go teraz zabrać ;( Dziekiiii :loveu: beka-bardziej na przerośnietego L teriera ;) on jest tak do połowy uda jak stoi ( a trudno mu przy mnie ustać w miejscu- mi z resztą też ;) ) Quote
beka Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Jak to do połowy uda??? myślałam ze taki pod kolanko. To może on jest wypłowiały airdale ? Quote
idusiek Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 tak tez mi sie zdaje- ktos na gronie go juz tak okreslil :) ważne, że słodki terier bez domu- a na to absolutnie nie zasługuje :placz: Quote
idusiek Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 bez domu ............:placz::placz::placz: Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 A propos terierów i terierowatych-dziś podczas wizyty u weta właścicielka przyprowadziła sunie do uśpienia.13 lat.Trzy dni temu miała zawał-dawno nie widziałam tak wściekłego n/weta.Nie mógł już nic zrobić. E Quote
rita60 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Witaj rudowłosy:lol:pokazuj na gorze swoj szorstki,sliczny pycholek...... Quote
agusiazet Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Wyróżnione Allegro Rubensa: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=422360337 Jeśli coś trzeba zmienić, poprawić dajcie znać:) Quote
idusiek Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Aguś super!!! Fajnie by było jakbyś jeszcze dodała, że jest w Ostrowi Mazowieckiej, że ma 3 lata i że najpierw prosimy o kontakt - my w Niczyich mamy taką fajną klauzulę ;) ZASTRZEGAM, ŻE PIES JAKO ŻYWE STWORZENIE NIE JEST RZECZĄ! Aukcja ma na celu znalezienie psu dobrego domu. Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem zwierzęcia. Przed złożeniem oferty - zadzwoń. Warunkiem adopcji psa jest podpisanie umowy adopcyjnej. Zastrzegam możliwość zakończenia aukcji przed czasem, jeśli pies znajdzie dom. Quote
Recommended Posts