Viris Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Próbuj na początek zmieszać pedigrasa z kilkoma kulkami innej karmy. Nie wprowadzaj zmian "micha w michę" bo to często się źle kończy.... Quote
Justynaaaa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 No to masz ten sam problem co ja.. dostał `lepszej` karmy i innej nie tknie. Jeżeli podałaś mu pedigree w saszetce, czy puszcze, to już w ogóle.. Quote
marysia-loria Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Wiec mam takie pytanie około którego miesiąca przechodzi sie z jedzenia dla szczeniaków(junior) na karme dla dorosłych psów (adult) chodzi o karme suchą i saszetki. Mam jeszcze jedno pytanie czy dobrze zrobilam ze mój labek(labrador) je juz karme adult dla dorosłych psów w wieku 8 miesięcy??? Bo jakos tak niechcący przeszłam na saszetki i suchą karme adult gdyz mój pies który ma 9 lat je też ją i ta moja loria podjadala mu i jakos tak zostało.... Prosze piszcie jak najszybciej Quote
Talia Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 marysia-loria napisał(a):Wiec mam takie pytanie około którego miesiąca przechodzi sie z jedzenia dla szczeniaków(junior) na karme dla dorosłych psów (adult) chodzi o karme suchą i saszetki. Mam jeszcze jedno pytanie czy dobrze zrobilam ze mój labek(labrador) je juz karme adult dla dorosłych psów w wieku 8 miesięcy??? Bo jakos tak niechcący przeszłam na saszetki i suchą karme adult gdyz mój pies który ma 9 lat je też ją i ta moja loria podjadala mu i jakos tak zostało.... Prosze piszcie jak najszybciej Moim zdaniem co najmniej do roku powinien jeść juniora. A tak z ciekawości to jaka karmę podajesz? Quote
Baski_Kropka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Zgadzam się z przedmówczynią, że co namniej do roku psiak powinien jeść juniorki :) Mój Baski jadł prawie dwa lata bo innego nie chciał, ale w końcu jakoś przemęczyliśmy =P Quote
olekg89 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Niech zgadnę pedigree ,bo tylko z tej firmy dla psów są saszetki:loveu::diabloti: Quote
Sock Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Zgadzam się i resztą... Sama mam psa Który ma dopiero 8 miesięcy... Ale lubi wszystkie karmy.. ale dopóki nie z kończy roku, b dostawała karmę i puszki juniora.:multi: Quote
Sock Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 ja swojemu psu też kupuje Pedigree...Saszetki pyszki i suche karmy...:multi: Quote
wire fox Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Psy ras dużych, do których należy Labrador powinny przechodzić na karmę dla dorosłych później niż w wieku 8 - miesięcy. To zależy głównie od karmy i zaleceń producenta, ale pies w tym wieku znajduje się jeszcze w okresie wzrostu i ma inne potrzeby niż dorosły. Z karmą Pedigree nie mam dobrych doświadczeń, odradzam - są dużo lepsze w niewiele wyższej lub tej samej cenie jeżeli kupuje się większe opakowania. Quote
marysia-loria Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A tak z ciekawości to jaka karmę podajesz?[/quote] Podaje Pedigree ale mam zamiar to zmienić na jakąć lepszą moze na Ariona lub Acana. Jaką polecacie?? Quote
olina Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 ja proponuję napis na Pedigree itp. "min. 4% zawartości mięsa" od razu zmienicie zdanie o tych karmach... co te biedne psiaki właściwie jedzą? zmielony karton? popioły? Purina, Hill's itp. są w całkiem przystępnej cenie... 9-11zł/kg kiedy kupi się większą paczkę to chyba nie aż tak dużo a mięsa i wartości odżywczych stanowczo w nich więcej :p Quote
Guest Oksa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ja mam owczarka niemieckiego który ma dopero 5 m-cy... kiedy powinnam zmienić mu karmę na junior?? A je teraz Purina Pro Plan??? Czy może polecicie mi jaką inna dobra firmę karm?? Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Podpisuje sie pod wypowiedzią poprzedniczki :] Jeśli Purina to Pro Plan, Dog Chow to to samo co Pedigree itp. Z lepszych to Acana, 1st Choice, Nutra Nuggets, Nutro Choice, Taste of the wild. Jeśli ktoś chce karmę tanią a dobrą, to Brita polecam :] Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 To co on teraz je !? Jesli chcesz mu zmienic na juniora oO Zmienić powinnaś conajmniej jak ukonczy 12 miesięcy, ale im większy pies tym pozniej przechodzi sie na adulta. Moja sunia york ma 10 miesięcy i za miesiąc zmieniam jej na adulta, a york a owczarek to roznica jest. Ja juz pisalam jakie karmy, Acana np.... Orijen bardzo dobra karma :] Quote
Guest Oksa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 A dlaczego nie Może być Purina Pro Plan?? Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Czy ja napisalam ze nie moze? Pytalas sie jakie sa dobre karmy, wiec wymienilam :] Purina Pro Plan jest karmą średniej jakości, jeśli masz pieniążki i chcesz zmienić na lepszą karmę dla psa to proponuje te wymienione :] Ja sama mojego psa jakis czas karmiłam Orijenem dla szczeniąt i zmieniłam tylko dlatego, że krokiety są za duże dla mojej yoreczki, a tak to karma jest SUPER! Quote
Abrakadabra Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='marysia-loria']A tak z ciekawości to jaka karmę podajesz?[/quote] Podaje Pedigree ale mam zamiar to zmienić na jakąć lepszą moze na Ariona lub Acana. Jaką polecacie??[/quote] Tylko się nie zdziw, jeśli w trakcie tego "przestawiania" psiak odmówi Ci jedzenia jakiejkolwiek innej karmy. Jeśli przyzwyczaiłaś go do Pedigree - trudno Ci będzie teraz to odkręcić... niestety. Quote
asiejka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 gdy kupiliśmy szczeniaka, był późny wieczór a decyzja była trochę spontaniczna więc nie byliśmy gotowi... kupiłam w tesco pedigree dla szczeniąt. psiak po każdym posiłku od razu robił kupę, nie wspominając o gazach. jako że się nie znam za bardzo myślałam że wszystko jest okej. dobrze, że tej karmy było tylko 3kg i zaczęłam czytać o karmach... dzięki Bogu było jeszcze wcześnie i to świństwo odjęłam mu od pyszczka. od razu przeszliśmy na royal canin dla szczeniąt i różnica była diametralna. kupy robił duuużo później i do tego zupełnie inne niż po tamtej karmie. teraz je hill's bo canin mu się przejadł :roll: stanowczo odradzam tą karmę tymbardziej dla szczeniąt... Quote
Ireland Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 do tej karmy dodawane są różne świństwa, które powodują takie reakcje na inne karmy ;> Quote
ssylwia Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 mój pies co prawda nie był na pedegree ale na chapi(kolejne świństwo) też nic nie chciał Eukanuba ucuzlenie royal to samo... i w końcu zdecydowałam się na purinę pro plan i powiedziałam twardo "albo jesz to albo bedziesz głodny" i tak już wcina purinę na zmianę z gotowanym i jest super zero uczuleń i chętnie je :) Quote
Christiane Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Kup trochę Pedigree i trochę innej, lepszej karmy. Na początek wsyp do miski 3/4 Pedigree i 1/4 lepszej karmy i tak przez dwa - trzy dni. Potem wsyp 2/4 Pedigree i 2/4 innej karmy, i tak trzez trzy dni lub dłużej, a potem 1/4 Pedigree i 3/4 lepszej... A potem wiadomo, tylko ta dobra karma ;D Quote
Marek Kurski Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 donya napisał(a):Chcęjeszcze dodać, że odbywałam praktyki w firmie Mars i nigdy już nie kupię ani pedigree dla psów ani Whiskas dla kotów, chociaż wygladają i pachną smakowicie :x co to za antypraktyka ? Quote
Koszmaria Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 PALATINA napisał(a):Dlatega, że zycie koni jest dla mnie tak samo cenne jak życie psów. Z tego samego powodu nie zjadłabym też ani psa, ani szczura, ani króliczka, ani świnki morskiej... i nie nakarmiłabym tym żadnego ze swoich zwierząt. Ja mogę nie jeść mięsa i nie jem, ale że pies musi jeść, więc daje mu tylko mięso tych zwierząt, których życie jest dla mnie mniej cenne niż życie mego psa ( pozostaje jedynie drób). Rozumiesz teraz? jakbym rozumowała jak Ty,musiałabym karmić swoje zwierzaki ludźmi. Quote
natalia_123 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 odin1983 napisał(a):Co sądzicie o tej karmie ?? Mój ON karmiony był do 12 tygodnia ACANĄ i ładnie pachnaił tą karmą (całe futerko), zjadając wszystko z apetytyem. Karma się skończyła (dostałem małą dawkę razem z pieskiem).a do najbliższego dostawcy mam kawałek drogi, więc z musu kupiłem w zoologicznym najdroższą karmę jaką mieli czyli PURINĘ DOG CHOW. No i przez pierwsze 2 dni było wszystko OK a później.... moja Aksa przystąpiła do głodówki. Prawie cały tydzień nie zjadała z oporem połowę i rsztę zostawiała. Przegłodziłem ja troszeczkę i dalej to samo. Gdy podałem jej jedzonko domowej roboty zjadała z apetytyem wszystko. Poszedłem do sklepu i znowu kupiłem najdroższą karmę - ale nie PURINĘ - a było nią PEDIGREE JUNIOR. Cena prawie ta sama (20 zeta za 3kg). No i teraz Aksa aż rzuca miską jak je. Nie wiem co sądzić o tej karmie, ładnie pachnie i wydaje się OK ale dzisiejsza technika pozwala ładnie pachnieć nawet odpadom radioaktywnym. Nie chciałbym struć pieska a z dostaniem Acany mam problem (nie chcę kupić 15kg od razu bo jak sięokarze, że piesek tego jużteż nie chę... porażka). Droższe karmy nie wchodza w rachubę. Pozdrawiam Nie martw się,nic mu nie będzie :) Moja Norka je suchą karmę pedigree od mniej więcej 11 miesięcy (może troche mniej) i jest wszystko okej :) bardzo ją lubi,(jeść i zarówno bawić się tą karmą ;) )jest żywa i robi zdrowe kupki.Jadła również tz "mokrą"karmę z puszki pedigree ale już jej się znudziła i je teraz winstona ale nie mam zastrzeżeń do tej karmy bo jak wcześniej wspomniałam je od jakiś 11 miesięcy suche pedigree :) Quote
natalia_123 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Fuksik15 napisał(a):Mam takie pytanie mój pies rasy foksterier szorstowłosy ma 3 lata i ie zje innej karmy suchej niż PEDEGREE JUNIOR co mam zrobić? Próbowała już inne ale wymiotował i później leżało i leżało. Proszę o odp. Widocznie sie przyzwyczaił :) Dobrze że wg coś je,a jeśli wymiotuje przy innych karmach to może nie warto go męczyć innymi karmami ?! Quote
Recommended Posts