Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniek193 napisał(a):
Tak wogole oprocz hopka:loveu:to spytam lepiej jak lepiej do niego mowic Benti czy Walecik bo chlopak zglupieje:evil_lol:??

No wydaje mi się, że Walet, bo to jego prawdziwe imię;)

No to spacerek:cool3:

Posted

Śliczny piesek! Może nawet znam pewnien dom (a właściwie mieszkanie), kto wie? ;)
Tylko zanim coś przekażę dalej mam pytania:
- jaki jest w tej chwili stan zdrowia Walecika?
- co z jego oczkiem?
- czy jakieś stany zapalne?
No i ważne: - czy on jest kastrowany? Czy nadaje się do kastracji?
- Czy ktoś ma jego książeczkę zdrowia? Jeśli to był zadbany piesek, gdzies powinna być taka książeczka... Jakimś cudem.
Może nic z tego nie wyjdzie, ale pytam, bo tak jakby coś się mogło wykroić ;)

Posted

champion napisał(a):
Śliczny piesek! Może nawet znam pewnien dom (a właściwie mieszkanie), kto wie? ;)
Tylko zanim coś przekażę dalej mam pytania:
- jaki jest w tej chwili stan zdrowia Walecika?
- co z jego oczkiem?
- czy jakieś stany zapalne?
No i ważne: - czy on jest kastrowany? Czy nadaje się do kastracji?
- Czy ktoś ma jego książeczkę zdrowia? Jeśli to był zadbany piesek, gdzies powinna być taka książeczka... Jakimś cudem.
Może nic z tego nie wyjdzie, ale pytam, bo tak jakby coś się mogło wykroić ;)

na te wszystkie pytania odpowie napewno kierownik schroniska 510170788 lub opiekunowie 510170787

Posted

Magdalenkl napisał(a):
na te wszystkie pytania odpowie napewno kierownik schroniska 510170788 lub opiekunowie 510170787

A, to przepraszam. Myślałam, że tu są aktywne w wątku jakieś wolontariuszki, które coś z tym pieskiem mają wspólnego.

Posted

champion napisał(a):
A, to przepraszam. Myślałam, że tu są aktywne w wątku jakieś wolontariuszki, które coś z tym pieskiem mają wspólnego.

Opisałam ci na PW ;)

A co do "mienia" :eviltong: z psem cos wspolnego a "mienia" dostępu do dokumentacji medycznej psa to są dwie rózne sprawy .......
Dlatego potencjalny własciciel najlepiej jakby zadzwonił tak jak pisała powyżej Magdalenki do opiekunów zwierzat ktorzy uczestniczą w wizytach weterynarza i mają bieżące info na ten temat.

Posted

Po telefonie do schroniska wiadomo, ze Walecik ma około 12-13 lat. Tak powiedziała Pani Opiekunka.
Czy nadaje się do kastracji nie wiadomo - w drugiej połowie miesiąca może to stwierdzić lekarz.
Walecik ma sporo ząbków usuniętych i nie może jeść np. suchej karmy - jest teraz na diecie z kurczaka z ryżem.
Jeżeli lekarka weterynarii uzna, że stan zdrowia Waleta umożliwia kastrację, szanse na dom dla niego są. :lol: Ale ponieważ w tym domu jest już inny piesek - kastracja wskazana dla dobra obydwu.

Posted

Walecik potrzebuje ubranka, zrobilo sie bardzo zimno, a on jest wystrzyżony. Dzisiaj biedaczek trząsł sie z zimna. Moze ktoś ma niepotrzebne, albo potrafi uszyć?

Posted

GuniaP napisał(a):
Walecik potrzebuje ubranka, zrobilo sie bardzo zimno, a on jest wystrzyżony. Dzisiaj biedaczek trząsł sie z zimna. Moze ktoś ma niepotrzebne, albo potrafi uszyć?

Faktycznie przydalo by sie ubranko:roll:hmmm napewno ktos umie uszyc albo ma (moze moja babcia co:diabloti:) Zapytac nie zaszkodzi;)