Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewatr napisał(a):
narazie nie chcąc go dodatkowo stresować nie wykonujemy przy nim radykalnych zabiegów kosmetyczno - fryzjerskich ;) Ale i na to przyjdzie czas ........

ewatr,nie bojcie sie go strzyc.To pudel,prawdopodobnie byl strzyzony,zna/znal zabiegi pielegnacyjne,maszynke.Strzyzenie w przyjaznej atmosferze nie jest dla psa jakims koszmarnym przezyciem.A on odetchnie i odmlodnieje.
Rodowodowe pudle ląduja w schronisku-koniec swiata :-(

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze.... Mam sentyment do białych pudelków. Mój był ze mną 13 lat.... Miał nowotwór, z którym nie udało się wygrać :((((( Był najcudowniejszym psiakiem pod słońcem...

Napiszcie proszę ile on waży? Czy coś jeszcze mu dolega? Jak zachowuje się w stosunku do innych psów? A zwłaszcza suczek? Co to za narośl, którą mu wycięto?

Posted

brazowa1 napisał(a):
ewatr,nie bojcie sie go strzyc.To pudel,prawdopodobnie byl strzyzony,zna/znal zabiegi pielegnacyjne,maszynke.Strzyzenie w przyjaznej atmosferze nie jest dla psa jakims koszmarnym przezyciem.A on odetchnie i odmlodnieje.
Rodowodowe pudle ląduja w schronisku-koniec swiata :-(

Na pewno był strzyżony. Tylko ostatnio nie czesany:shake:. A jeśli nie czesany - to niestety "sfilcowany", co widać na zdjęciach
Najlepiej byloby go "obciachać" do łysej skórki. Ale pudelki szybko "odrastają":lol:

Posted

[quote name='Cambel&Megi']Czytałam tylko 1 stronę,
rozumiem, że hodowca nic nie wie...?
Nie wystarczy napisać na wątku, że z rodowodem, wypadałoby powiadomić hodowcę...zawsze to jakaś szansa, albo hodowca odbierze psa, albo przecież ma 'znajomości' - chętnych na pudle...

[quote name='Cambel&Megi']Jeżeli tak to odebrałaś, wybacz...nie miało tak brzmieć...
Po prostu dzięki poinformowaniu hodowcy (zwłaszcza, że - jak już przeczytałam - tatuaż jest w miarę czytelny), mógłby już "grzać doopkę" w jakimś domu..

Jasne, że można powiadomić hodowcę, ale nawet nie wiadomo jak Walet ma rodowodowo na imię, a co dopiero stwierdzić z jakiej jest hodowli.. Tatuaż nie jest taki czytelny, nie wiem czy czytać go 082 czy 820. I teraz to już nie jestem pewna czy tam jest E, bo Walecik ma kołtuny na uszkach i trudno to zobaczyć i odczytać. Dzisiaj próbowałam, ale nic z tego. Może po strzyżeniu będzie mi łatwiej...

Napiszcie proszę ile on waży? Czy coś jeszcze mu dolega? Jak zachowuje się w stosunku do innych psów? A zwłaszcza suczek? Co to za narośl, którą mu wycięto?

Dla mnie on na oko waży tak z 4-5kg, dokładnie nie wiem, ale tak mi się wydaje. Do innych piesków, to pisałam w pierwszym poście, że Walet jest bezkonfliktowy, nie zaczepia i nie warczy na inne psiaki....

Słyszałam dzisiaj, że były 2 telefony z pytaniem o Waleta, ale nic więcej nie wiem.

Posted

[quote name='psiulka']Jasne, że można powiadomić hodowcę, ale nawet nie wiadomo jak Walet ma rodowodowo na imię, a co dopiero stwierdzić z jakiej jest hodowli.. Tatuaż nie jest taki czytelny, nie wiem czy czytać go 082 czy 820. I teraz to już nie jestem pewna czy tam jest E, bo Walecik ma kołtuny na uszkach i trudno to zobaczyć i odczytać. Dzisiaj próbowałam, ale nic z tego. Może po strzyżeniu będzie mi łatwiej...

To stwierdza się po tatuażu...często są z nim problemy, ale można przecież podać kilka wersji, i nietrudno dojść do tego..

Posted

[quote name='Cambel&Megi']To stwierdza się po tatuażu...często są z nim problemy, ale można przecież podać kilka wersji, i nietrudno dojść do tego..

Wiem, dlatego nie ma tego jak stwierdzić. Z tymi kilkoma wersjami będzie trudno, bo mi ta literka nic nie przypomina, oprócz tego E. Dzisiaj mi to przypominało M, więc sama już nie wiem... :shake:

Hopaj Waleciku :loveu:

Posted

nie taki znowu staruszek :cool3: pudelki sa psami dlugo wiecznymi (jeden z moich pudli ma aktualnie ponad 17 lat i nie zachowuje sie jak staruszek) on jest w sile wieku, a jak dojdzie do siebie w nowym domku , to kto wie moze przezyje swoja druga mlodosc:lol:

a wlasnie racja z tym wygoleniem na łyso, on moze miec odparzenia od filcow, napewno bedzie sie czul bardziej konfortowo bez siersci.

Posted

EKx96 napisał(a):
nie taki znowu staruszek :cool3: pudelki sa psami dlugo wiecznymi (jeden z moich pudli ma aktualnie ponad 17 lat i nie zachowuje sie jak staruszek) on jest w sile wieku, a jak dojdzie do siebie w nowym domku , to kto wie moze przezyje swoja druga mlodosc:lol:

a wlasnie racja z tym wygoleniem na łyso, on moze miec odparzenia od filcow, napewno bedzie sie czul bardziej konfortowo bez siersci.

Nio... Ta rasa "tak ma" :lol: One nawet w podeszłym wieku, z racji swojego temperamentu, radości życia i wrodzonego optymizmu wyglądają i zachowują się jak szczeniaczki:razz:
Mój "cudaczek" robił furorę na osiedlu. Miał 13 lat, a ludzie pytali: "ile ma miesięcy"?:lol: Tak za nim tęsknię.... :-(