brazowa1 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 ewatr napisał(a):narazie nie chcąc go dodatkowo stresować nie wykonujemy przy nim radykalnych zabiegów kosmetyczno - fryzjerskich ;) Ale i na to przyjdzie czas ........ ewatr,nie bojcie sie go strzyc.To pudel,prawdopodobnie byl strzyzony,zna/znal zabiegi pielegnacyjne,maszynke.Strzyzenie w przyjaznej atmosferze nie jest dla psa jakims koszmarnym przezyciem.A on odetchnie i odmlodnieje. Rodowodowe pudle ląduja w schronisku-koniec swiata :-( Quote
Abrakadabra Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Kurcze.... Mam sentyment do białych pudelków. Mój był ze mną 13 lat.... Miał nowotwór, z którym nie udało się wygrać :((((( Był najcudowniejszym psiakiem pod słońcem... Napiszcie proszę ile on waży? Czy coś jeszcze mu dolega? Jak zachowuje się w stosunku do innych psów? A zwłaszcza suczek? Co to za narośl, którą mu wycięto? Quote
Abrakadabra Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 brazowa1 napisał(a):ewatr,nie bojcie sie go strzyc.To pudel,prawdopodobnie byl strzyzony,zna/znal zabiegi pielegnacyjne,maszynke.Strzyzenie w przyjaznej atmosferze nie jest dla psa jakims koszmarnym przezyciem.A on odetchnie i odmlodnieje. Rodowodowe pudle ląduja w schronisku-koniec swiata :-( Na pewno był strzyżony. Tylko ostatnio nie czesany:shake:. A jeśli nie czesany - to niestety "sfilcowany", co widać na zdjęciach Najlepiej byloby go "obciachać" do łysej skórki. Ale pudelki szybko "odrastają":lol: Quote
psiulka Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Czytałam tylko 1 stronę, rozumiem, że hodowca nic nie wie...? Nie wystarczy napisać na wątku, że z rodowodem, wypadałoby powiadomić hodowcę...zawsze to jakaś szansa, albo hodowca odbierze psa, albo przecież ma 'znajomości' - chętnych na pudle... [quote name='Cambel&Megi']Jeżeli tak to odebrałaś, wybacz...nie miało tak brzmieć... Po prostu dzięki poinformowaniu hodowcy (zwłaszcza, że - jak już przeczytałam - tatuaż jest w miarę czytelny), mógłby już "grzać doopkę" w jakimś domu.. Jasne, że można powiadomić hodowcę, ale nawet nie wiadomo jak Walet ma rodowodowo na imię, a co dopiero stwierdzić z jakiej jest hodowli.. Tatuaż nie jest taki czytelny, nie wiem czy czytać go 082 czy 820. I teraz to już nie jestem pewna czy tam jest E, bo Walecik ma kołtuny na uszkach i trudno to zobaczyć i odczytać. Dzisiaj próbowałam, ale nic z tego. Może po strzyżeniu będzie mi łatwiej... Napiszcie proszę ile on waży? Czy coś jeszcze mu dolega? Jak zachowuje się w stosunku do innych psów? A zwłaszcza suczek? Co to za narośl, którą mu wycięto? Dla mnie on na oko waży tak z 4-5kg, dokładnie nie wiem, ale tak mi się wydaje. Do innych piesków, to pisałam w pierwszym poście, że Walet jest bezkonfliktowy, nie zaczepia i nie warczy na inne psiaki.... Słyszałam dzisiaj, że były 2 telefony z pytaniem o Waleta, ale nic więcej nie wiem. Quote
Cambel&Megi Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 [quote name='psiulka']Jasne, że można powiadomić hodowcę, ale nawet nie wiadomo jak Walet ma rodowodowo na imię, a co dopiero stwierdzić z jakiej jest hodowli.. Tatuaż nie jest taki czytelny, nie wiem czy czytać go 082 czy 820. I teraz to już nie jestem pewna czy tam jest E, bo Walecik ma kołtuny na uszkach i trudno to zobaczyć i odczytać. Dzisiaj próbowałam, ale nic z tego. Może po strzyżeniu będzie mi łatwiej... To stwierdza się po tatuażu...często są z nim problemy, ale można przecież podać kilka wersji, i nietrudno dojść do tego.. Quote
psiulka Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 [quote name='Cambel&Megi']To stwierdza się po tatuażu...często są z nim problemy, ale można przecież podać kilka wersji, i nietrudno dojść do tego.. Wiem, dlatego nie ma tego jak stwierdzić. Z tymi kilkoma wersjami będzie trudno, bo mi ta literka nic nie przypomina, oprócz tego E. Dzisiaj mi to przypominało M, więc sama już nie wiem... :shake: Hopaj Waleciku :loveu: Quote
Kaya93 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Walecik hopsa :loveu::loveu: a jutro fotki będą;) Quote
pati Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 o litosci..... ludzie ierzcie ja mam takie 3 staruszki i to najlepsze psy swiata!!! Quote
malagos Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 A Morelka ze Ślaska ma 2 chętne domki i moze się podzieli ze ślicznym bialaskiem :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117791 Quote
EKx96 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 nie taki znowu staruszek :cool3: pudelki sa psami dlugo wiecznymi (jeden z moich pudli ma aktualnie ponad 17 lat i nie zachowuje sie jak staruszek) on jest w sile wieku, a jak dojdzie do siebie w nowym domku , to kto wie moze przezyje swoja druga mlodosc:lol: a wlasnie racja z tym wygoleniem na łyso, on moze miec odparzenia od filcow, napewno bedzie sie czul bardziej konfortowo bez siersci. Quote
Kaya93 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 troszke rozmazane ale naszego modela widać:loveu: Quote
Abrakadabra Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 EKx96 napisał(a):nie taki znowu staruszek :cool3: pudelki sa psami dlugo wiecznymi (jeden z moich pudli ma aktualnie ponad 17 lat i nie zachowuje sie jak staruszek) on jest w sile wieku, a jak dojdzie do siebie w nowym domku , to kto wie moze przezyje swoja druga mlodosc:lol: a wlasnie racja z tym wygoleniem na łyso, on moze miec odparzenia od filcow, napewno bedzie sie czul bardziej konfortowo bez siersci. Nio... Ta rasa "tak ma" :lol: One nawet w podeszłym wieku, z racji swojego temperamentu, radości życia i wrodzonego optymizmu wyglądają i zachowują się jak szczeniaczki:razz: Mój "cudaczek" robił furorę na osiedlu. Miał 13 lat, a ludzie pytali: "ile ma miesięcy"?:lol: Tak za nim tęsknię.... :-( Quote
psiulka Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Śliczne nowe zdjęcia Walecika :loveu: :loveu: Hop hop hop do góry!!! :D Quote
Moniek193 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Walecik śliczny tylko taki zanidbany troszke ale taki przymilny przychodzi sie poprytulac troszke i merda ogonkiem no i oczywiscie zauwazylam ze uwielbia pozowac do zdjec:evil_lol: Quote
Kaya93 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Napewno ktoś go chce, tylko ten ktoś jeszcze o tym nie wie, że Walecik jest mu przeznaczony heh:eviltong: Walet słońce szukaj domku szukaj... Quote
Recommended Posts