Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.
Zastanawiam się nad kupnem psa rasy Sznaucer średni i mam parę pytań brzmi:
1.Czy sznaucer może mieszkać z królikiem pod jednym dachem?
2.Czy sznaucer będzie się dobrze dogadywał z 14 latkiem
3.Czy sznaucer może mieszkać w bloku
z góry dziękuję za odp.

Posted

Moim zdaniem na wszystkie pytania odpowiedź brzmi TAK przy spełnieniu kilku warunków:
ad.1. TAK jeśli od małego będzie wychowywany w kontakcie z królikiem i uczony że nie wolno królika gonić, tarmosić itd.
ad. 2. TAK, 14-latek to już duży człowiek więc żaden problem przy założeniu obustronnej współpracy i właściwego podejścia 14-latka do psa, który będzie nadzorowany przez dorosłych
ad.3 TAK jeśli będzie miał zapewnioną odpowiednią czyt. dużą dawkę ruchu i zajeć na świeżym powietrzu.
To tak ode mnie w skrócie.

• 1 month later...
Posted

ja mialam chomika w wersji najpierw chomik potem pies i bylo Ok
nastepnie probowalam ze szczurem - najpierw pies potem szczur i to juz nie zdalo egzaminu - szczur trafil w dobre rece :roll:

a co do bloku TAK - ja mam 4 psy w mieszkaniu w bloku + co jakis zcas szczenieta , ale pod jednym warunkiem sredniak musi sie codziennie wybiegac

• 3 months later...
Posted

Oczywiście że mogą razem mieszkać i u nas mieszkają :)
Obydwoje chodzą po mieszkaniu luzem. Na początku sznaucerek próbował zadomowić się w klatce u królika, ale z racji wieku , zadomowienia ten go pogonił. Miga ( sznaucerka) chętnie korzysta z karmy Czarka (królik), uwielbia jego owoce i warzywa

PS Czarek na początku dość czesto lubil przebywać w budzie Migi - zdazylo mu się nawet zaznaczyć teren :) Ale Miga miała minę :crazyeye:

I kto tu kogo ustawił :evil_lol: