Luki14 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Witam wszystkich. Zastanawiam się nad kupnem psa rasy Sznaucer średni i mam parę pytań brzmi: 1.Czy sznaucer może mieszkać z królikiem pod jednym dachem? 2.Czy sznaucer będzie się dobrze dogadywał z 14 latkiem 3.Czy sznaucer może mieszkać w bloku z góry dziękuję za odp. Quote
weszka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Moim zdaniem na wszystkie pytania odpowiedź brzmi TAK przy spełnieniu kilku warunków: ad.1. TAK jeśli od małego będzie wychowywany w kontakcie z królikiem i uczony że nie wolno królika gonić, tarmosić itd. ad. 2. TAK, 14-latek to już duży człowiek więc żaden problem przy założeniu obustronnej współpracy i właściwego podejścia 14-latka do psa, który będzie nadzorowany przez dorosłych ad.3 TAK jeśli będzie miał zapewnioną odpowiednią czyt. dużą dawkę ruchu i zajeć na świeżym powietrzu. To tak ode mnie w skrócie. Quote
brazowooka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 zgadzam się z kolezanka ja też uważam ze tak bo sama mam w domu 2 sznaucery i królika Quote
Elitesse Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 ja mialam chomika w wersji najpierw chomik potem pies i bylo Ok nastepnie probowalam ze szczurem - najpierw pies potem szczur i to juz nie zdalo egzaminu - szczur trafil w dobre rece :roll: a co do bloku TAK - ja mam 4 psy w mieszkaniu w bloku + co jakis zcas szczenieta , ale pod jednym warunkiem sredniak musi sie codziennie wybiegac Quote
Izabela11 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Oczywiście że mogą razem mieszkać i u nas mieszkają :) Obydwoje chodzą po mieszkaniu luzem. Na początku sznaucerek próbował zadomowić się w klatce u królika, ale z racji wieku , zadomowienia ten go pogonił. Miga ( sznaucerka) chętnie korzysta z karmy Czarka (królik), uwielbia jego owoce i warzywa PS Czarek na początku dość czesto lubil przebywać w budzie Migi - zdazylo mu się nawet zaznaczyć teren :) Ale Miga miała minę :crazyeye: I kto tu kogo ustawił :evil_lol: Quote
Recommended Posts