Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Ten ogrom psiego nieszczĘŚcia chyba nigdy sie nie skoŃczy. BĘdĄc nad jeziorem znalazŁam psa a wŁaŚciwie sunie. KtoŚ pozbyŁ siĘ jej w okrutny sposÓb wyrzucajĄc zwierzĘ z samochodu. Sunia nie doznaŁa zadnych urazÓw mechanicznych byc moze dlatego ze wpadŁa w wysoka trawĘ, ale bardzo zawiodŁa siĘ na ludziach. Jak do niej podeszliŚmy caŁa siĘ trzĘsŁa. Z poczĄtku byŁa wystraszona Ale po kilku godzinach trochĘ doszŁa do siebie. NazwaliŚmy jĄ Zuzia. Sunia jest dorosŁa ale malutkiego wzrostu. SiĘga do pÓŁ Łydki. Jest bardzo przymilna i nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi i psÓw(takŻe innych suczek). Jej wada jest to że niezbyt dobrze potrafi chodzic na smyczy. Byc moŻe przebywaŁa w domu z ogrodem(jednak tego nie wiemy). Bardzo Ładnie idzie za czŁowiekiem i reaguje na sŁowo "chodŹ". ZrobiŁam suni kilka zdjec:

Szukamy dla suni domu stałego bądź tymczasu. Tam gdzie obecnie przebywa na szybko załatwionym tymczasie może zostac tylko tydzien potem czeka ją schron a do tego dopóścic nie chcemy. Dziewczyna u której jest sunia ma w domu doga i kotka. Ja niestety nie mogę jej zabrac. BŁAGAM O POMOC DLA MALENKIEJ SUNI.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczynki błagam pomocy ta sunia bez nas nie ma szans. chcą ją dziś odwieżc do schronu lub wyrzucic na ulicę ja nie mogę jej wziasc bo mój TZ sie nie zgodził a niestety mieszkanie jest jego nie mam jej gdzie zabrac. U Agnieszki nie może zostac bo jej dog ją gryzie a nie ma jak ich rozdzielic on w domu zachowuje się inaczej niż na wyjeździe.sytuacja suni jest beznadziejna.

Posted

Zuzia jest u mnie. Ma dwa dni. Tyle zdołałam załatwic. Jest bardzo spokojna. Szybko się uczy opanowała juz chodzenie na smyczy. Mam jeszcze jedną dobrą wiadomośc Sunia lubi dzieci. Z moją małą bardzo ładnie się bawiła i dała głaskac. Jest bardzo wystraszona ale w dobrym domku szybko dojdzie do siebie. Zuzia ma narazie ogłoszenie na alegratka.Gdzieś tu na dogo była stronka z ogłoszeniami ale nie mogę jej znaleźc proszę o pomoc.

Posted

dziękuję Moniczko:loveu: ja miałam kiedyś tą stronkę ale po zmianach na dogo połowa zapisanych mi nie działa. zdjęcia jej zrobię. Moja Andziulka mi z kolan nie schodzi taka zazdrosna.

Posted

a tu z moją Anda i Oliwką:

Olcia ma rok i 10 miesięcy wspaniale dogadują sie z sunią. Jest za bardzo wystraszona chyba na zabawę sunia ale na pieszczoty małej i nawet dotykanie ogona nie było żadnej reakcji oprócz radości.