Zohara Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 do suczki dolaczyl rowniez piesek w typie Owczarka Belgijskiego. Dzis ponawiamy poszukiwania reszty szczeniakow ktore sa napewno w lesie niestety bardzo dobrze sie ukryly ;/ http://pl-pl.facebook.com/photo.php?pid=31211967&id=1519335340 Quote
kamilqax95x Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 płeć: pies wiek: 2 lata rasa: mieszaniec boks: K-4 numer: 762/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: Pies trafił do naszego Schroniska 05.06.2010, został dowieziony przez nasz samochód interwencyjny z ul.Długosza na zgłoszenie służb miejskich. płeć: suka wiek: 2 lata 1 miesiąc rasa: mieszaniec boks: K-6 numer: 660/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: nie odrobaczenie: nie charakter i opis: Sunia trafiła do naszego Schroniska 11.05.2010, została dowieziona przez samochód interwencyjny z działaek przy ul.Szczawiowej. płeć: pies wiek: 4 lata rasa: mieszaniec boks: 26 numer: 827/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie opis: Sympatyczny pies, który chętnie zamieszka w przydomowej budzie, nie nadaje się do mieszkania. Quote
Natussiaa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Czarek k. płeć: pies wiek: 3 lata 5 miesięcy rasa: mieszaniec miasto: Przyborówko sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak opis: Duży, czarny pies. Trochę nieufny, ale sympatyczny i przyjazny. kontakt: Schronisko dla zwierząt Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk, tel: 501770118, 886368528 Kontakt do wolontariuszy: Magda (Poznań): 665491937 (może nie odebrać, wtedy prosimy o sms) Weronika (Poznań): 511819130 (najlepiej po 18g.) Quote
jamor Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Przeprraszam za offa ale pilnie potrzebujemy pomocy w głosowaniu w krakvecie .... prosze oddajcie swoje głosy na Ale Orzechowską - ona ma 60 psów , pieniądze z wygranej przeznaczy w głównej mierze an sterylki i kastrację w swoim przytulisku , narazie robi to za swoje pieniądze których jej juz brakuje . Pomózmy osobie która pomaga psom ...http://www.dogomania.pl/threads/1925...sie%C5%84-2010 Quote
Ania_i_Kropka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Biwi z Olsztyna: http://www.dogomania.pl/threads/194149-Biwi-owczarek-belgijski-malinois-szuka-odpowiedzialnego-domu. Quote
anita_happy Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 W schronisku jest Malinos'ka Piękny Malinos....zachowanie jak na malinosa w klatce!!demolka nie nadaja sie do adopcji ze schroniska... co widac po palecie w tle!!! ona już ma dosć klatki!!!! jak podchodzi sie do niej to udaje zła...zachowuje się jak pies po tresurze psa policyjnego...szczeka z taką zajadłością jak psy, kóre obstawiaja mecze!!! a jak zagadasz do niej delikatnie - uspokaja się i wtedy przechodzi w euforie!!!skacze od sciany do ściany...rzuca sie na krate!!! ona tam sie dusi!!!!!!!!!!! Czy ktoś ją zauważy.... Wyprowadzać ja moze tylko jedna osoba - opiekunka ze schroniska, która ma wszystkie psy na głowie - to wiecie ile razy ta sunia wyjdzie!!! ma ktoś jakiś pomysł???? sunia moze byc adoptowana ze schroniska, ale tylko przez osobę, która sobie z nią poradzi...z doświadczeniem... Quote
evel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Anita, dawałaś ją na forum belgowe? Biedna dziewczynka :( Quote
anita_happy Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 evl napisał(a):Anita, dawałaś ją na forum belgowe? Biedna dziewczynka :( nie dawałam...nie ogarniam juz psów, kt wklejam....mam jeszcze z 10 sztuk!!!! Quote
evel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 anita_happy napisał(a):nie dawałam...nie ogarniam juz psów, kt wklejam....mam jeszcze z 10 sztuk!!!! Mogę ją wkleić, jeśli jeszcze jej tam nie ma. Kontakt jakiś do Ciebie? Napisz mi na proszę pw jaka to miejscowość, województwo. Quote
Natussiaa Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 numer: 96 numer chip: 985121017542807 imię: Piko płeć: pies wiek: ok. 1 roku wielkość: srednia rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2010-06-22 przebywa w boksie: pawilon 2, boks 27 Piko to młody, energiczny i bardzo przyajcielski psiaczek. Piko jest grzeczny i niekonfliktowy. To żywiołowy, wesoły psiak. Jest jeszcze młodzieńcem, na pewno chętnie będzie się uczył. Polecamy do adopcji, Piko będzie fajnym towarzyszem. Schronisko w Łodzi Kontakt telefoniczny: (0-42) 656-78-42 Kontakt internetowy: schronisko_www@doskomp.lodz.pl Quote
fizia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dostałam dzisiaj wiadomość ze schroniska, z którym współpracuję, schronisko jest koło Częstochowy, o bardzo młodej, wyjątkowej suni - byłabym ogromnie wdzięczna za jakąkolwiek pomoc Kontakt do wolontariuszki Truskawa144 514 77 00 23 lub do pracownika schroniska schronisko@klomnice.pl Zrobiłem zdjęcia jeszcze takiej czarnej młodej (ok. 10 m-cy) suni ale nie zdążyłem umieścić. Suczka dajmy jej na imię MEA bardzo mi przypadła do gustu. Jak ją chciałem wziąć pierwszy raz do zdjęcia to nawet kłapnęła do mnie i stawiała opór. Wyniosłem ją z boksu ale pech skończyły się baterie w aparacie i tylko trochę z nią pochodziłem nawet się wypięła z luźnej obroży i sama biegała i sama wróciła do mnie. Za to na drugi dzień to już była moja najlepsza przyjaciółka - mogę ją określić jako suczka z charakterem. Ma bardzo jak na średniego psa mocny szczek. Będąc poza boksem to też pokazywała, że tu jest i reagowała szczekiem i podniesionymi uszami. Większość psów wyprowadzonych z boksu jest trochę zdezorientowanych a ona nie błyskawicznie przystosowała się do nowych okoliczności. Przesyłam zdjęcia." Quote
Sylwia K Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Od jakiegoś czasu widzę w mej wsi sukę malinoskę. Ma ona założona obroże na szyi. Suka ma cieczkę i adoratorów od jakiegoś tygodnia maksymalnie 2. Widziałam ją tylko 4 razy. Gdy ją zawołałam to raz uciekła a drugim razem nie zwróciła totalnie na nas uwagi:/ Wydaje mi się, ze suka nie jest z Celestynowa gdyż bym ją raczej gdzieś wypatrzyła (uwielbiam malinosy) może ktoś ją tutaj wyrzucił jak większość niechcianych psów z okolicy (bo jest tu schron i zamiast bezpośrednio do schroniska to sporo ludzi wywala po prostu w Celestynowie...). Może komuś ta suka zaginęła? Możecie dać info o niej na fora belgowe? Quote
monika083 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 we wroclawskim schronie ,sunia w typie malinois: http://www.dogomania.pl/threads/196563-LEDA-wrocławskie-schronisko Quote
Sylwia K Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 tak szczerze mówiąc to nie wiem czy ma ona cieczkę. Zawsze jak ją widzę, to jest w obecności jakiegoś samca, ale ci panowie się zmieniają -mysle, ze jakby miała cieczkę to by nie odeszli od niej chyba. w sumie za moja wysterylizowana suką tez samce łażą... Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 U mnie na DT od piątku takie cudeńko. Suczka , w wieku 6 miesięcy , bardzo żywiołowa , istne ADHD ;) Kaja - bo tak ma na imię została znaleziona w czerwonej obróżce , ma chip , jego nr to 967000009135658 , niestety nie ma go w żadnej z baz :-( Ogłoszenia rozpropagowane w necie i papierowe w okolicy , zero odzewu :-( A to Kajka : Zapraszam wszystkich na wątek : [FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.dogomania.pl/threads/196730-Posz%C5%82am-po-kociaki-z-ko%C5%9Bcielnej-szopy....wr%C3%B3ci%C5%82am-z-NI%C4%84....[/FONT] Quote
Sylwia K Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 ale jak mam ją zrobić? sukę widuje tylko przypadkiem w różnych miejscach o różnych porach a zazwyczaj nie biorę aparatu ze sobą wygląda jak klasyczny ciemno rudy belg -sierść ma tylko minimalnie dłuższą od przeciętnego malinosa taką jak tata tych maluszków z ogłoszenia: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8435801_owczarek_belgijski_malinois_szczenieta.html (kopiuję zdjęcie tego samca, mam nadzieję ze właściciel się na mnie nie zezłości za to) -suczka jest do niego podobna tyle że ma żywsze kolory chbya bardziej i nie siwieje Ona nie chce do mnie podejść, totalnie mnie olewa, nie reaguje jak gwiżdżę i ja wołam. Olewa tez moja suczkę, która zawsze szczeka na nią Quote
Sylwia K Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 w sumie sierś ma długość ma tez podobną do tego psa: http://pl.wiktionary.org/w/index.php?title=Plik:Belgian_Tervuren_bitch_600.jpg&filetimestamp=20080227135322 tyle że czarną ma tylko kufę wiec już sama nie wiem czy to maliniak czy tervuren Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Sylwia ,ale jak Ty ją widujesz o różnych porach to może ona jest czyjaś ? Quote
Sylwia K Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Borówka16 nie mam pojęcia. A myślisz że jest jakaś zależność między tym? Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Sylwia K napisał(a):Borówka16 nie mam pojęcia. A myślisz że jest jakaś zależność między tym? Być może...ale nie wiem :( Wypytaj okolicznych ludzi,będą może coś wiedzieć. Quote
Sylwia K Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 borówka okoliczni ludzie nie lubią psów i nie zwracają na nich uwagi... ale mam już jeden trop, suka chyba ma właściciela i przyjeżdża do celet. tylko czasami. Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Sylwia K napisał(a):borówka okoliczni ludzie nie lubią psów i nie zwracają na nich uwagi... ale mam już jeden trop, suka chyba ma właściciela i przyjeżdża do celet. tylko czasami. To sprawdź Sylwuś ten trop , mam nadzieję ,że jest właściwy ;) Quote
mgie Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Misza z Boguszyc http://www.dogomania.pl/threads/197054-Miszka-czeka-na-sw%C3%B3j-lepszy-los... Quote
Paulina_mickey Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Majusia Młoda, śliczna i charakterna dziewczyna prosi o pomoc w ogłoszeniach. http://www.dogomania.pl/threads/193148-Maja-niestety-wr%C3%B3ci%C5%82a!!!-znowu-nie-ma-domu!!?p=15917780#post15917780 Quote
Recommended Posts