Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

rasa: mieszaniec

boks: K-4
numer: 762/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 05.06.2010, został dowieziony przez nasz samochód interwencyjny z ul.Długosza na zgłoszenie służb miejskich.

boks: K-6
numer: 660/10

szczepienia: nie

charakter i opis:
Sunia trafiła do naszego Schroniska 11.05.2010, została dowieziona przez samochód interwencyjny z działaek przy ul.Szczawiowej.

boks: 26
numer: 827/10

opis:
Sympatyczny pies, który chętnie zamieszka w przydomowej budzie, nie nadaje się do mieszkania.

• 2 months later...
Posted

Czarek k.

miasto: Przyborówko

sterylizacja: tak
odrobaczenie: tak

opis:
Duży, czarny pies. Trochę nieufny, ale sympatyczny i przyjazny.

kontakt:
Schronisko dla zwierząt Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk, tel: 501770118, 886368528 Kontakt do wolontariuszy: Magda (Poznań): 665491937 (może nie odebrać, wtedy prosimy o sms) Weronika (Poznań): 511819130 (najlepiej po 18g.)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W schronisku jest Malinos'ka

Piękny Malinos....zachowanie jak na malinosa w klatce!!demolka

nie nadaja sie do adopcji ze schroniska...

co widac po palecie w tle!!!
ona już ma dosć klatki!!!!
jak podchodzi sie do niej to udaje zła...zachowuje się jak pies po tresurze psa policyjnego...szczeka z taką zajadłością jak psy, kóre obstawiaja mecze!!!
a jak zagadasz do niej delikatnie - uspokaja się i wtedy przechodzi w euforie!!!skacze od sciany do ściany...rzuca sie na krate!!!
ona tam sie dusi!!!!!!!!!!!

Czy ktoś ją zauważy....
Wyprowadzać ja moze tylko jedna osoba - opiekunka ze schroniska, która ma wszystkie psy na głowie - to wiecie ile razy ta sunia wyjdzie!!!

ma ktoś jakiś pomysł????
sunia moze byc adoptowana ze schroniska, ale tylko przez osobę, która sobie z nią poradzi...z doświadczeniem...

Posted

anita_happy napisał(a):
nie dawałam...nie ogarniam juz psów, kt wklejam....mam jeszcze z 10 sztuk!!!!

Mogę ją wkleić, jeśli jeszcze jej tam nie ma. Kontakt jakiś do Ciebie? Napisz mi na proszę pw jaka to miejscowość, województwo.

Posted

numer: 96
numer chip: 985121017542807
imię: Piko
wielkość: srednia
data przyjęcia: 2010-06-22
przebywa w boksie: pawilon 2, boks 27

Piko to młody, energiczny i bardzo przyajcielski psiaczek. Piko jest grzeczny i niekonfliktowy. To żywiołowy, wesoły psiak. Jest jeszcze młodzieńcem, na pewno chętnie będzie się uczył. Polecamy do adopcji, Piko będzie fajnym towarzyszem.

Schronisko w Łodzi
Kontakt telefoniczny:
(0-42) 656-78-42
Kontakt internetowy:
schronisko_www@doskomp.lodz.pl

Posted

Dostałam dzisiaj wiadomość ze schroniska, z którym współpracuję, schronisko jest koło Częstochowy, o bardzo młodej, wyjątkowej suni - byłabym ogromnie wdzięczna za jakąkolwiek pomoc

Kontakt do wolontariuszki Truskawa144 514 77 00 23
lub do pracownika schroniska schronisko@klomnice.pl

Zrobiłem zdjęcia jeszcze takiej czarnej młodej (ok. 10 m-cy) suni ale nie zdążyłem umieścić. Suczka dajmy jej na imię MEA bardzo mi przypadła do gustu. Jak ją chciałem wziąć pierwszy raz do zdjęcia to nawet kłapnęła do mnie i stawiała opór. Wyniosłem ją z boksu ale pech skończyły się baterie w aparacie i tylko trochę z nią pochodziłem nawet się wypięła z luźnej obroży i sama biegała i sama wróciła do mnie. Za to na drugi dzień to już była moja najlepsza przyjaciółka - mogę ją określić jako suczka z charakterem. Ma bardzo jak na średniego psa mocny szczek. Będąc poza boksem to też pokazywała, że tu jest i reagowała szczekiem i podniesionymi uszami. Większość psów wyprowadzonych z boksu jest trochę zdezorientowanych a ona nie błyskawicznie przystosowała się do nowych okoliczności. Przesyłam zdjęcia."

• 4 weeks later...
Posted

Od jakiegoś czasu widzę w mej wsi sukę malinoskę. Ma ona założona obroże na szyi. Suka ma cieczkę i adoratorów od jakiegoś tygodnia maksymalnie 2.
Widziałam ją tylko 4 razy. Gdy ją zawołałam to raz uciekła a drugim razem nie zwróciła totalnie na nas uwagi:/
Wydaje mi się, ze suka nie jest z Celestynowa gdyż bym ją raczej gdzieś wypatrzyła (uwielbiam malinosy) może ktoś ją tutaj wyrzucił jak większość niechcianych psów z okolicy (bo jest tu schron i zamiast bezpośrednio do schroniska to sporo ludzi wywala po prostu w Celestynowie...).

Może komuś ta suka zaginęła?

Możecie dać info o niej na fora belgowe?

Posted

tak szczerze mówiąc to nie wiem czy ma ona cieczkę.
Zawsze jak ją widzę, to jest w obecności jakiegoś samca, ale ci panowie się zmieniają -mysle, ze jakby miała cieczkę to by nie odeszli od niej chyba.

w sumie za moja wysterylizowana suką tez samce łażą...

Posted

U mnie na DT od piątku takie cudeńko.
Suczka , w wieku 6 miesięcy , bardzo żywiołowa , istne ADHD ;)
Kaja - bo tak ma na imię została znaleziona w czerwonej obróżce , ma chip , jego nr to 967000009135658 , niestety nie ma go w żadnej z baz :-(
Ogłoszenia rozpropagowane w necie i papierowe w okolicy , zero odzewu :-(
A to Kajka :

Zapraszam wszystkich na wątek : [FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.dogomania.pl/threads/196730-Posz%C5%82am-po-kociaki-z-ko%C5%9Bcielnej-szopy....wr%C3%B3ci%C5%82am-z-NI%C4%84....[/FONT]

Posted

ale jak mam ją zrobić? sukę widuje tylko przypadkiem w różnych miejscach o różnych porach a zazwyczaj nie biorę aparatu ze sobą

wygląda jak klasyczny ciemno rudy belg -sierść ma tylko minimalnie dłuższą od przeciętnego malinosa

taką jak tata tych maluszków z ogłoszenia:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8435801_owczarek_belgijski_malinois_szczenieta.html
(kopiuję zdjęcie tego samca, mam nadzieję ze właściciel się na mnie nie zezłości za to)

-suczka jest do niego podobna tyle że ma żywsze kolory chbya bardziej i nie siwieje

Ona nie chce do mnie podejść, totalnie mnie olewa, nie reaguje jak gwiżdżę i ja wołam. Olewa tez moja suczkę, która zawsze szczeka na nią

Posted

Sylwia K napisał(a):
borówka okoliczni ludzie nie lubią psów i nie zwracają na nich uwagi...

ale mam już jeden trop, suka chyba ma właściciela i przyjeżdża do celet. tylko czasami.

To sprawdź Sylwuś ten trop , mam nadzieję ,że jest właściwy ;)

• 2 weeks later...