Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam do Kleksa, myślę o nim... Może nie piszę na wątku, ale myślę...
Czy naprawdę nie ma dla niego żadnej szansy na dom tymczasowy? Wiem,że ma małe szanse na ds, boicie się ,że w końcu deklaracje się skończą i pies zostanie z niczym a raczej ktoś, kto wyciągnął psa ze schronu zostanie z opłatami i długami, to wszystko wiem. A gdyby pojawił się sponsor, czy ktoś,kto jest bliżej Kleksa zdecydowałby się go wyciągnąć ze schroniska? Nie daje mi ten pies spokoju, chciałbym aby swoje ostatnie lata przeżył w swoim domu ( pewnie nie tylko ja - wiem...).

Posted

Alu,żeby psa adoptowac ze schroniska,nie trzeba mieszkac w okolicy-schronisko nie ma takich wymogów.
Ale osoba adoptująca psa staje sie jego prawnym opiekunem i musi zdawac sobie sprawę,ze odpowiada za niego.

Też bym bardzo chciała,aby pies dożył ostatnich dni w domu.Bo jest stary,ślepy ,zawieszony w czasoprzestrzeni.

• 2 weeks later...
Posted

Głuchy jak pień.Czasem bardzo,bardzo rzadko,mam wrażenie,ze jak samochód bardzo głosno odpali koło niego,to może cos usłyszy.
Slepy nie całkiem-nie widzi nic,co ma naprzeciwko siebie,zerio kompletne.Ale jestem pewna,ze widzi cos niecoś na poziomie podłogi.Bo przeskakuje progi i studzienki sciekowe.

Posted

Za mało tu osób zeby jakoś pomóc Kleksikowi. Bo np. Filipek z moejgo podpisu , też stary głuchy i ślepy, i kudłaty, tylko chyba troszke mniejszy, to już dzisiaj opuszcza schronisko. Dostał szansę.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Tak, tak , jedzie do hoteliku.

Dogo cofnij się do wcześniejszych postów i przeczytaj uważnie. Temat DT powraca dla Smutasa jak bumerang - zupełnie bez sensu.

Posted

Dogo,nie stac mnie na utrzymywanie drugiego psa.Wiem,ze Cie boli Smutas,mnie także,ale w tym wszystkim muszę dbac o siebie i swój spokój ducha,nie chce przez następne 2 lata mysleć o tym,jak pozyskać pieniadze z Dogo na opłacenie hotelu dla psa.Nie chce tez sytuacji,ze ktoś zacznie o nim pisać złe rzeczy,że komuś będzie przeszkadzał,nie daj Boże,że zostanie wpakowany w gromade psów i będzie miał gorzej niż w schronie.

Posted

Brązowa nie myślałam o Tobie.
Ale czasami znajdują się na dogo ludzie którzy są w stanie pomóc psu bardziej niż my.
I gdyby jakaś taka dobra osoba ulitowała się nad Kleksikiem to byłoby piekne.
A może ktoś da darmowy dt psiakowi ?
Tylko ile osób wie o biednym Kleksiku :(.