Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brązowa, zajrzyj do Smutaska. Jakoś tak od początku mało wiary w tobie.
Jak się tak zaczyna:

Pies nie jest do adopcji.To stary,schorowany,zmeczony zyciem pies.

to nie wiadomo, cholera, co z tym zrobić.

Ma ogłoszenia?

Posted

Ziarnko pieprzu, piórko kurze -
warzyć minut pięć, nie dłużej.
Wrzuć zająca sierści kłaczek
i pąk róży - nie inaczej.
Pet po vogue'u lub marlboro,
macierzanki szczyptę sporą.
Łuskę karpia, ząbek czosnku
listek bzu zerwany wiosną.
Jeszcze tylko kropla wina
i już cudny dom ma psina.

Posted

Hej Brązowa, hej Agatko. Od wątku Livki trafiłam do wątku Smutaska. Zobaczyłam pierwszą stronę i 6 ostatnich. Czy wy szukacie domu dla Smutasa czy użalacie się nad nim, sobą i życiem? Bo mam wrażenie że to drugie mimo że piszecie cały czas o pierwszym. Jest do adopcji czy nie jest?
Bo jeśli szuka domu to pisanie na dzień dobry w pierwszym poście że pies nie do adopcji na bank domu mu nie da! No ludzie!
Nie jeden stary schorowany pies znalazł dom, choć wiadomo że szanse mniejsze niż pies w kwiecie wieku a tym bardziej szczeniak. Ale pierwszym post skutecznie zabrał mu resztki szans na dom!
Jak ktoś szuka psa to po tym tekście natychmiast poszuka innego. Brązowa nie pękaj :eviltong: Takim nastawieniem mu nie pomożesz. Proszę zmień ten post i ten tytuł... Smutasek jest PIĘKNYM I KOCHANYM PSEM!!!!! I ma szanse na lepsze życie!!!! Szukajmy pomocy dla niego w Niemczech! Ogłaszajmy! Ale nie użalajmy się... Napisz tekst o tym jaki jest wspaniały, jak czeka, jak wierzy że jeszcze ktoś go pokocha! Że starszy pies ma swoje zalety, że nie jest taki energiczny, że tak nie wiele potrzebuje, kącika w domu i sercu, ciepła ręki, nadziei...
Skleć tekst a ja porobię ogłoszenia (albo poproszę Kasię która zaadoptowała ode mnie psa i teraz mi pomaga).
Proszę dajcie mu szansę!