brazowa1 Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Zawsze jakos lepiej na sercu,gdy ktos jeszcze pamieta o psie-dzieki Ponko,dzieki Dorothy. Stan jego wzroku jest lepszy niz mi sie wydawało.Dzis mi to pokazał,przeskakujac przeszkody na spacerze.Zaimponowal mi :) Staruszek jest bardzo wzruszajacy.Poprzez jego głuchote moze trudniej sie z nim porozumiec i zyskac zaufanie,ale-on cos w sobie ma.Rezygnacja,smutek,a przez to wszystko przebija ogromna wola zycia.On sie nie poddał. Gdy zamerda niesmiało ogonkiem na "widok " (bo w pawilonie na pewno nie widzi) człowiek,to serce sie kraje.Taki piesek-szmatka,skrzywdzony przez los,a ciagle zwycieża jego psia natura,ktora potrzebuje czlowieka jak powietrza. Jakim cudem wtedy-na wielopasmowce nie wpadl pod samochod-nie wiem. Quote
brazowa1 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 z kazdym tygodniem odżywa.Tylko DOMU mu potrzeba,zeby mogł zyc naprawde.Widac,ze operacja mu pomogła. Quote
nika28 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A może jakieś nowe zdjęcia ? :roll: :roll: :roll: Quote
ponka1 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Smutasku zdrowiej, może ktoś cię pokocha i zostań Wesołkiem. Quote
brazowa1 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 On ciezko porasta sierscia,wiec jego wyglad nieduzo sie zmienił od ostatnich fotek-nadal jest niewyjściowy :oops: Dziadunio z niego. Quote
akucha Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Brązowa, przecież on ma dopiero 8 lat, dlaczego piszesz o nim "dzidunio", co? Moja Pynia ma 9 lat, a to gówniara i chuliganka jest, a też miała być grubą doopką do spacerów dla zaawansowanych emerytek. On jeszcze będzie pięknym psem, a w domu rozkwitnie. W górę Smutas, nos do góry! Quote
brazowa1 Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 szczerze? jak on ma 9 lat,to ja jestem szach perski Quote
brazowa1 Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 w tym psim łepku dzieje sie wiecej niz Smutas pokazuje.Dzis przezyłam szok.Jeszcze tylko on nie wyszedl na spacer i nagle...słysze donosne hau...hau...hau.Z boksu Smutasa.Głosno dopominal sie o spacer.A ja głupia myslalam,ze on nawet nie bardzo mnie rozpoznaje :oops: Mogłby pieknie rozkwitnac w domu.Pokazac,jaki jest naprawde. Quote
brazowa1 Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 wiem,ze to staruszek potworny,ale dlaczego on prawie w ogole nie porasta sierscia? ...Zima idzie,a on niemal tak samo łysy jak po strzyzeniu.Nawet wygolone miejsce do operacji nadal bardzo widoczne :shake: i co by tu nie mowic,moze zeby ma i w nienajgorszym stanie,ale 9 lat,to Smutas miał bardzo dawno temu. Quote
akucha Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Jemu psychiczna starość dokucza. Trzeba go ubrać na te chłody... Najlepiej, gdyby ktoś go pokochał i zabrał do ciepłego domu :-( Quote
brazowa1 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Na spacer rwie coraz szybciej i chetniej,nie odrasta,apetyt ciagle zwyzkuje.Tylko nadal wyglada niewyjsciowo,no ja nie widze,zeby jego ktos chcial kiedykolwiek.:shake: Quote
brazowa1 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Smutas ma jakas wielbicielke.Podobno jakas kobieta przychodzi prawie codziennie i go zabiera na spacer.Sama nie moze go wziac,bo ma jamnika 14 lat,coż jedyna nadzieja w tym,ze Smutas dozyje zejscia jamnika... ciekawi mnie bardzo,kto to. Quote
brazowa1 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 no,ale od przychodzenia do schroniska,do adopcji długa droga,....a on nie ma czasu na czekanie. Quote
brazowa1 Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 jego kondycja fizyczna nie jest najgorsza-przytyl,kupy ładne,tylko siersc odrasta minimalnie. Za to psychicznie-wrak psa.Kręci sie w kołko.Ale wiem,ze kojarzy,mimo swojego odpłyniecia-tak jasno pokazuje-nie,nie wracamy do schroniska! Quote
ponka1 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Biedny staruszek, wie że poza schroniskiem jest inny świat. Quote
brazowa1 Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 najgorsze,ze coraz częsciej zdarza mu sie wymiotowac.Objaw zdrowia to nie jest. Quote
Recommended Posts