Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magda&York widze ,ze jestes z Koszalina :P .Powiedz mi gdzie w Koszalinie mozna znalezc dobrego fryzjera :roll:

Tak w ogóle za obcięcie Fiony(lub ogolenie jak kto woli :D )zapłaciłem 40zł

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc tak.
Są dwie fryzjerki w Koszalinie, u których bylam z Mikim.
Pierwsza jest na Rokosowie, ale ona glownie specjalizuje sie w obcinaniu sznaucerków, ale musze powiedziec, ze robi to znakomicie!
Druga, jest to pani na ul.Matejki tylko teraz nie wiem jaki numer. Powiem tylko, ze miki po tej wizycie byl w takim stresie, ze mial biegunke i byl chory.... :(

• 7 months later...
Posted

Zniknęła piękna fryzura Bazyla z Forum. Nie wiem dlaczego. Czy coś robię nie tak, zdjęcie było a teraz nie ma? Tak samo ze śpiącym Bazim. Czy ktoś wie z Was co to może być?

Posted

No i w końcu nie pokazałam nowej fryzurki Dzyndzelka. A oto on w wieku 9 miesięcy, po 2-godzinnym spacerze w lesie. W siersci pełno liści, gałązek, a pod ogonkiem...:oops: :

A to Dzyndzelek 5 tygodni po fryzjerze (York Centrum)-piesek znacznie szczęśliwszy, duuuużo łatwiej z higieną i "przeglądem "anty-kleszczowym":

Pozdrawiamy wszystkich dogomaniaków!!!

Posted

vanilia
Wydaje mi się że Twój cudny psiak podobnie jak mój ma "wełnistą' sierść. ja również obcięłam mojego w podobny sposób i uważam że tak jest znacznie lepiej. Twój psiak jest naprawdę śliczny. jakich kosmetyków używasz do pielęgnacji tak wymagającej sierści???

Posted

Dzięki za miłe słowa:lol::lol::lol:!

[quote name='natasza123']vanilia
Wydaje mi się że Twój cudny psiak podobnie jak mój ma "wełnistą' sierść. ja również obcięłam mojego w podobny sposób i uważam że tak jest znacznie lepiej. Twój psiak jest naprawdę śliczny. jakich kosmetyków używasz do pielęgnacji tak wymagającej sierści???

Oj, masz rację natasza (niezłe oko :)) z tą wełnistą sierścią! Przez kilkanaście pierwszych tygodni (tudzież po kąpieli) wyglądał jak strasznie puchata kulka, ale normalnie to sierść na nim wisiała we frędzlach, jak u owcy. Teraz, po obcięciu, jest oczywiście znacznie lepiej. Nasza hodowczyni uprzedzała nas, że klasyczne yorkowe kosmetyki do takiej sierści nie bardzo się nadadzą. No i mamy bardzo prosty i skuteczny sposób: szampon dla szczeniąt (bo łagodny) z proteinami i alantoiną dr Seidla, a potem zwykłą "ludzką" odżywkę z fito-keratyną (my używamy firmy Joanna; dobra i bardzo tania-a nakładamy ją hojnie). Tylko za pierwszym razem robiliśmy psu próbę uczuleniową na brzuszku. A stosujemy co 1-2 tygodnie. U nas to się naprawdę dobrze sprawdza.

Pozdrawiamy:lol:!

Posted

[quote name='vanilia']Dzięki za miłe słowa:lol::lol::lol:!

Oj, masz rację natasza (niezłe oko :)) z tą wełnistą sierścią! Przez kilkanaście pierwszych tygodni (tudzież po kąpieli) wyglądał jak strasznie puchata kulka, ale normalnie to sierść na nim wisiała we frędzlach, jak u owcy. Teraz, po obcięciu, jest oczywiście znacznie lepiej. Nasza hodowczyni uprzedzała nas, że klasyczne yorkowe kosmetyki do takiej sierści nie bardzo się nadadzą. No i mamy bardzo prosty i skuteczny sposób: szampon dla szczeniąt (bo łagodny) z proteinami i alantoiną dr Seidla, a potem zwykłą "ludzką" odżywkę z fito-keratyną (my używamy firmy Joanna; dobra i bardzo tania-a nakładamy ją hojnie). Tylko za pierwszym razem robiliśmy psu próbę uczuleniową na brzuszku. A stosujemy co 1-2 tygodnie. U nas to się naprawdę dobrze sprawdza.

Pozdrawiamy:lol:!
Dzięki za podpowiedź. Z tą sierścią są naprawde problemy. Ja szukam na nią skutecznego sposobu od dawna. Od jakiegoś czasu równiez używamy bardzo delikatnego szamponu (jakiś amerykański:cool3: ) i ludzkiej odżywki (Tofik podbiera mi mojego "loreala" bo ja równiez mam suche włosy:evil_lol: ). Ale na jego sierści tak pięknych efektów nie widać. Muszę spróbować Twojej Joanny.

Posted

Zdecydowaliśmy się na obcięcie naszego Tikusia :lol: więc w krótce dołączy do grona uroczych "łysolków" Mam nadzieję że fryzjerka obetnie go zgodnie z moim oczekiwaniem :roll: Umówieni jesteśmy dopiero na poniedziałek ,więc jeszcze cztery dni a ja już się denerwuję jak to będzie ,czy ten wierciołek wytrzyma :oops:
Możecie mi powiedzieć czy ten włos na grzbiecie szybko odrasta ? Gdzieś słyszałam że gdy pies ma grzbiet wygolony to trzeba uważać na słońce ,nie wiem czy to prawda ? Oświecie mnie ,proszę :razz:

Posted

[quote name='madziulka']
Możecie mi powiedzieć czy ten włos na grzbiecie szybko odrasta ?

U nas wloski odrosly bardzo szybko........

5 kwiecien

10 czerwiec

Jesli 2 miesiace to duzo.........
Czekam na jakies wiesci i oczywiscie zdjecia!

Posted

Dzięki Magda za porównanie fotek Mikiego :lol: przedstawiłaś mi to bardzo obrazowo -rzeczywiście szybciutko włoski odrosły:multi: .Z jednej strony chcę tak króciutko obciąć Tisia bo jest mu bardzo gorąco i na spacerkach językiem już prawie zamiata :shake: a z drugiej jakoś mi żal tego włochacza ,ale to chyba normalne, te mieszane uczucia :evil_lol:.

Posted

Madziulka zobaczysz ze bedziesz zadowolona.Ja jak czekałam na Fione ,która była u fryzjera pierwszy raz to myslałam ze oszaleje ze strachu.Gdy ja zobaczyłam byłam bardzo zadowolona.Obcieta została na sznaucerka ,jej włoski były takie mieciutkie i aksamitne ,ze mozna było cały czas ja głaskac.
Nie martw sie ,bedzie dobrze,a moze nawet jeszcze lepiej;)
Pozdrawiam
Renata

Posted

:shake: niebezpieczne jest obcinanie psa aż tak krótko jak był obcięty Miki po pierwsze skóra może ulec poparzeniu a po drugie pies może przeżyć bardzo wielki szok termiczny czego następswem może być nawet zgon naszego podopiecznego :-(

Posted

Tez planuje fryzjerka, ale nie wiem komu zaufac. Wiecie co bylo z pieskiem Goldenmanki, a ja z Chorzowa jestem tak samo jak ona. Wlasnie.. Goldenmanka napisz czy to byl salon? Zapomnialam juz czy pisalas o tym czy nie. :roll:

Posted

duszek01 napisał(a):
Moja była obcieta maszynką na 7 ,miala wiecej włosków.Skóry na pewno nie było widac;)

Widziałam Twoją Fionkę :loveu: ślicznie wygląda obcięta . Co oznacza obcięcie maszynka na 7 ? muszę to powiedzieć fryzjerce a nie bardzo wiem o co chodzi :oops:

Posted

Maszynką obcinasz na rózną długosc.Mozna na trójke wtedy włoski beda krótsze.Siódemka oznacza max długosc obciecia.To tak jak w przypadku maszynek do włosów dla ludzi.Zero oznacza ogolenie głowy na łyso:evil_lol: ,przy trójce włosy zostana troszke dłuzsze,no i siódemka wiadomo jeszcze dłuzsze.Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam:lol: :cool3: :lol: Pani fryzjerka powinna wiedziec o co chodzi,chyba ze bedzie obcinac nozyczkami;)
Pozdrawiam Renata

Posted

My znowu gdzieś tak w połowie lipca wybieramy się do fryzjerka... Już trzy miesiące minęly od wizyty Toffiego w salonie dla yorków i sierść troszkę odrosła :P Tak to sama podcinam kudełki na uszkach, pod tyłeczkiem i na łapkach :P Teraz chyba zdecyduję się na bardziej krótką fryzurkę, chociaż nie wiem jak Toffis będzie wyglądał :P A sierść mu tak szybko nie odrasta :lol:

Posted

Jesteśmy już po fryzjerze :lol: Tiko zmnieniony nie do poznania :loveu: Teraz odpoczywa po przeżyciach .Na samym początku byłam obok niego ,jednak bardzo się wyrywał i chciał uciekać do mnie , wówczas schowałam się za zasłonę i o dziwo psiak zupełnie się uspokoił .Pani z salonu cały czas do niego mówiła jaki jest grzeczny i słodki :cool3: a on o dziwo ani rusz . Jednak po przyjściu do domu zachowywał się tak jak yorki po kąpieli :evil_lol: szalał ,wycierał się i tarzał . Teraz śpi i wyraźnie jest zmęczony ,więc fotki wstawię pewnie dopiero jutro . Cieszę się że zdecydowałam się na krótką fryzurkę :multi: