Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Mam prośbę do Was. Czy mogłybyście mi podać linki do stron na których są obcięte yorki albo wkeić zdjęcia?

Wybieramy się z Rapsodią do fryzjera w poniedziałek i chciałabym mieć jakiś wzór.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam yorkomaniaków :P

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elenko właśnie na razie jako wzór mam wydrukowaną fotkę Fuzlaka.

Chcemy obciąć Rapsodię na krótko, ponieważ jedziemy z nią na wczasy nad morze a ona już ma teraz długie włoski. Poza tym jak były upały to miałam wrażenie jakby się męczyła - cały czas jęzorek na wierzchu i siedziała tylko w cieniu :-?

Posted

Tak przegladam te zdjecia co daliscie i jest tam jedno gdzie pisze ze szczeniak 4 miesieczny http://modnypies.republika.pl/modny/klienci/york7.html u fryzjera i sie zastanawiam czy powinnam juz isc z jerrym do fryzjera (7miesiecy) ? Nie ma zbyt bujnej szaty ale zastanawiam sie czy np. takie strzyzenie nie pomoze budowie wlosa czy nalezy strzyc psiaka aby wlos lepiej rosl czy nie? Czy lepiej jeszcze poczekac az beda dluzsze.

Posted

samanta, to powodzenia w zmianie wyglądu Rapsika :D !

I mam nadzieję że wstawisz później fotki! :D

My też już za tydzień jedziemy nad morze :D , już nie mogę się doczekać! :P No ale niestety BJ nie mogę obciąć, więc jakoś będę musiała sobie poradzić z tymi włoskami. :-? A do jakiego fryzjera się wybierasz?

Posted

Dziewczyny!Odboegnę trochę od tematu, ale chodzi mi o wyjazd nad morze.Koniecznie weźcie ze sobą cóś do przemywania psinkom oczu!Po zabawie w piachu w oczkach (pod powiekami) będzie pełno piachu (który trzeba "wyjąć" :-? ), który podraznia oczy i może spowodować zapalenie spojówek :( Ja niestety nic nie zabrałam i Kikunia cały czas łzawiła,a oczy były widocznie podrażnione(gdy wróciłam do domu zaczełam przemywać jej oczka i wszystko wróciło do normy :wink:, ale lepiej zapobiegać ! ). :) Samanto i Eleno życzymy miłego pobytu nad morzem! :D

Posted

Olu, dzięki za radę! :D

Gosia, dziś wieczorem będę wiedzieć na 100%. Na razie mamy 3 propozycji w Międzyzdrojach, Kołobrzegu i Łazach. I chyba w to ostatnie miejsce najprawdopodobniej pojedziemy. A Wy też się wybieracie nad Bałtyk? :-?

Posted

Nie, my nie wybieramy sie nad Bałtyk.

Jedziemy na mazury - okolice Morąga. Więc super daleko nad morze stamtąd nie mamy. Myślałam o jakimś malutkim spotkanku i stad moje pytanie :D

Pozdrawiam

Gosia

Posted

Tygrysku - poruszyłaś ciekawy temat. Czy strzyżenie wzmacnia włos u yorka? Z moich obserwacji wynika, że nie. Włos wielokrotnie strzyżony (krótko) zaczyna przypominać typową sierść i traci własności – jedwabisty, delikatny. Jeżeli chodzi o zatrzymywanie ciepła podczas słonecznych dni to powiedziałbym, że w przypadku naszych piesków (większości, jeśli nie wszystkich dogomaniaków) nie jest to wielki problem. Szata naszych pupili jest jeszcze mało wykształcona nie plącze się pod nogami i nie okrywa całego ciała jak można to zauważyć u 2-3 letnich wystawowych Yorków. Dlatego też uważam, że obcinanie zbyt prędkie, (jeśli w ogóle ma mieć miejsce) powinno poczekać tak długo aż stanowi problem i duże utrudnienie w poruszaniu się pieska. U Gabi ze względu na chorobę szczęki obcinamy prawie do zera mordkę – włos tam stał się szorstkowłosy (nieładny), ale to już dla jej wygody i dobra.

waldek

Posted

Gosia, elena,

Eeeee ... spotkanie to trzeba zorganizowac "zlotowe yorkofiolowe" ;) Moze we wrzesniu :hmmmm:

Bo fajnie bylo by sie spotkac ponownie ... :D

tygrysku,

Potwierdzam to co napisal waldek. Siersc to nie trawnik i od przycinania nie zgestnieje ... ale strukture moze zmienic.

BTW po 22 sierpnia byc moze i my Majke obetniemy ;) Fajne sa dluugie wlosy, ale to kazdorazowe wyczesywanie po spacerach, wyciaganie rzepow, traw, patyczkow jest okropnie irytujace. A dla psa po prostu meczace :(

pozdrawiam,

Posted

Wind:

Czyli jednak Maja jak zaliczy "co potrzeba" kończysz z nią udział w wystwach? Mi byłoby trochę szkoda (a nawet bardzo szkoda) obicąć tak piękna sierść. Ale Majeczka to chyba nie lubi tych całych wystaw, zabiegów pielęgnacyjnych tylko raczej jej spełnieniem jest sport więc w tym wypadku to ostrzyżenie jest dobrym pomysłem bo ona też miała by większe pole do popisu w wygodnej fryzurce :wink: :)

Ale jednak ta długa sierść.... :wink:

pozdrawiam :fadein:

Posted

Yorkies,

Wszyscy, ktorzy widzieli Majke podczas oczekiwania na wyjscie na ring dobrze wiedza, ze ona tego nie lubi. Strasznie sie slini, jest apatyczna i nawet smacznych herbatnikow nie ma ochoty palaszowac :(

Na ringu jest juz znacznie lepiej. Mobilizuje sie, jest grzeczna, wzorcowo pokazuje zeby i spokojnie stoi, gdy tego od niej oczekuje. Jednak to cale oczekiwanie i przygotowania powoduja u niej ogromny dyskomfort. A i ja nie bardzo za tym przepadam. Nie lubie tak trwac przez pol dnia, az sedzia oceni mi psa ;)

Dlatego jeszcze jedna wystawa i KONIEC :-)

pozdrawiam,

Posted

Ooo widze że moda na opcinanie yoreczków jest aktualna :D. M<yśle że to dobry wybór ja bynajmniej zamiezram Gofra obcinać tak regularnie. Po za tym twoja Majeczka jest bardzo wysportowana i łatwiej jej będzie pokonywać przeszkody :).

Co do zlotu yorkofiołów to też mnie bardzo ucieszyła ta wiadomość :). chętnie się z wami spotkam i zobacze wasze pupile. Już się nie moge doczekać!

Posted

I my też z Flerusią chętnie wybralibyśmy się na jakiś zlocik! :D :wink:

A dzisiaj Fleur socjalizowała się z młodą westi. Te westusie to podobają mi się coraz bardziej :)

Posted
Fajne sa dluugie wlosy, ale to kazdorazowe wyczesywanie po spacerach, wyciaganie rzepow, traw, patyczkow jest okropnie irytujace. A dla psa po prostu meczace :(

Wind ja też mam takie same odczucia i dlatego chcemy obciąć Rapsodię. Ona cały dzień biega po ogrodzie a ja nie nadąrzam sprzątać w domu :-?

Posted

Dziewczyny, byłam dziś w psim salonie i jestem załamana, chciałam ładnie zaokrąglić psince łapki i nieco skrócić sierść, nic wielkiego. Tymczasem dowiaduję się, że pani która się tym zajmuje zapisuje wizytę dopiero na koniec sierpnia. Straszne. :roll:

Posted

Sarah_S,

No to klops :( Az taki popyt na uslugi fryzjerskie dla psow, moze wynikac z niskiej podazy tych uslug, czyli niedoboru psich salonow.

Nie jest to pocieszajace co powiem, ale moze to byc pozytywny sygnal dla osob ktore chcialyby sie profesjonalnie zajac pielegnacja psow. W Elblagu znajda klientow na swe uslugi, a konkurencja bedzie znikoma! :D

Nic sensownego Ci nie doradze, bo jak rozumiem wycieczka do odleglego salonu w jakims innym miescie nie wchodzi w gre ...

Bedziemy wiec cierpliwie czekac na Twa relacje :-)

pozdrawiam,