Helga72 Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Nuka urodziła się 13 lipca w nadmorskiej miejscowości . Mama jest przesympatyczną sunią niezbyt dużą taką do kolan a tata jest dumnym i pięknym owczarkiem niemieckim. Nuka miała jeszcze 7 rodzeństwa ale psiaki już mają domki . Jej nikt nie chciał:-( Żal mi się zrobiło malutkiej więc ją w samochód i 400 km. do Łodzi w nadziei , że tutaj uda mi się znalezć jej kochającego człowieka. Nuka po ojcu odziedziczyła maść jest czarna podpalana tylko końcóweczka jednej łapki biała , po mamie jest drobniutka i zadziorna ;) A i zaszczekać potrafi i to głośno :cool3: Ponieważ wątek zakładam po raz pierwszy a niezbyt dobrze mi to wychodzi przepraszam ale zdjecia będą za niedługo jak poproszę cioteczki o pomoc we wklejeniu fotek naszej gwiazdy:lol: Na wszelki wypadek podaję swój numer tel.886096123 i gg 11427423 Quote
Helga72 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 malutka jest zdrowiutka i apetycik dopisuje :loveu: będzie super psiakiem takim do przytulania ale myślę , że jak zajdzie potrzeba to intuza też pogoni bo odwagę ma po ojcu ;) i mamusia tez nie da sobie w kaszę dmuchać:evil_lol: Maleństwo jest u mnie ale ze względu na totalny bałagan spowodowany remontem pilnie szukam jej domku . Moje psy traktują ją jak zabawkę ; bukiet kwiatowy ją przewraca i goni a bernardyn jej niezauważył dobrze , że dziecina ma refleks bo miał zamiar po niej przejść . Quote
Helga72 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 zdjęcia już niedługo ciężko mi to idzie:placz: Quote
Helga72 Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Zaraz będą zdjęcia Nuki kochana cioteczka Tusia mi pomoże dzięki Tusieńko:loveu: Quote
Helga72 Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Nuka będzie świetnym stróżem i przyjacielem bardzo się pilnuje człowieka i właśnie obszczekała mojego bernardyna;) Trochę mu zajęło zlokalizowanie skąd dochodzi dzwięk:cool3: Quote
Helga72 Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 bardzo mi przykro złośliwość rzeczy martwych :angryy: Tusia też ma problemy techniczne z wklejeniem fotek :shake: Quote
persefona Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Witam cieplutko Rzeczywiście jest jakiś problem z wstawieniem tych fotek, a może ja jako nowy użytkownik forum nie bardzo umiem się tu jeszcze odnaleźć :evil_lol:. W każdym bądź razie Nuka jest jednym ze szczeniąt mojej suni i w mojej galerii można fotki obejrzeć. Podaje link do fotek http://www.dogomania.pl/gallery/319/44/6294.html Mam nadzieję, że szybciutko znajdzie nowy dom. Ludzie którzy zabrali pozostałe są naprawdę zadowoleni Quote
Helga72 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 niestety nie potrafie wkleić fotek mam je w komp i nie wiem co dalej robić żeby znalazły się na wątku :placz::comp26: Quote
Helga72 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 :Help_2:cioteczki kochane bo technika mnie zabije Quote
GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 ten link jest wadliwy jezeli chcecie wyslijcie mi fotki na gameboy79@tlen.pl, to wrzuce na watek Quote
Helga72 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 mam kilka fotek ale nie wiem czy dam rade wkleić Quote
Tuśka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ufffff w końcu Nad tymi fotkami ciąży jakieś fatum. Ja je miałam na poczcie i się otworzyć nie chciały :crazyeye: Ale są :loveu: Tylko dwie bo więcej do mnie nie doszło.... Może wyślij je jeszcze raz Iwonko. Quote
Helga72 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Super :multi: Dzięki Tusiu dla mnie to wklejanie i inne takie to tabularaza:shake: Mam nadzieję , że teraz Nuka szybciutko znajdzie cudowny domeczek:loveu: Quote
Klaudysiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Pilnie potrzebny domek! Dla wątpliwych czy ''tak'' nakazuję spojrzeć na pyszczek - cudny :loveu: !! Quote
Helga72 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Domeczku piękna ptysia czeka :loveu: Maleństwo jest bardzo bojowe jak się wczepi mojemu burkowi w ogon to nie popuści:cool3: tak samo sprawa ma się z nogawkami spodni:razz: i szczeka nawet na duże psy mała bestia:evil_lol: Quote
persefona Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Link gdzie można obejrzeć mamę i rodzeństwo Nuki już działa więc można obejrzeć fotki. Pozdrawiam Quote
Klaudysiaczek Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Zadziorna sunia :lol:... Wytrwała, odważna, a bez domu ... Quote
Helga72 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Klaudysiaczek a Nuka z Twoich okolic znaczy ze Szczecinka;) Szkoda , że wcześniej nie założyłam wątku może znalazło by się cieplutkie mieszkanko na miejscu:cool3: Quote
Klaudysiaczek Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Hmm... U mnie raczej nie, bo małe mieszkanko (ale ciągle robię postępy w błaganiu mamy chociaż o DT:cool3:) ale troszkę wysiłku to może by się coś znalazło... Np. dziś widziałam 3 szczeniaki husky sprzedawane koło galaxy ... Troszkę mnie z początku zatkało, lecz ogólnie dobry pomysł, jeśli pies miałby odpowiednie warunki... :roll: Quote
Tuśka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Klaudysiaczku sprzedawanie ,,prosto z chodnika'' (a tak mi się wydaje było w tym przypadku) nigdy nie jest dobrym pomysłem. Po pierwsze nie o to chodzi żeby sprzedać lecz by odpowiednich opiekunów znaleźć. A jak sprawdzisz domek przy takiej sprzedaży? Nie sprawdzisz... Więc nie masz pojęcia gdzie trafią. Oprócz tego takie zakupy są często pod wpływem impulsu, bez zastanowienia. Bo dziecko chce, bo taki ładny. A potem przychodzą wakacje i pieska się trzeba pozbyć, albo wyrośnie za duży.... Taka forma nigdy nie jest dobra :shake: Przepraszam że się tak tego ,,uczepiłam'' ale nie mogłam tego zostawić bez komentarza.... Pozdrawaiam :loveu: Quote
Klaudysiaczek Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ja w kwestii sprawdzenia przyszłego domu zapisałabym dane osobiste. Jeśli przyszedłby mi pijak, to oczywiście, że psiaka bym nie oddała. Sprzedawałabym ''bezpośrednio'' tylko w kryzysie, gdyby pies lada dzień musiałby trafić do schroniska. Nie siedziałabym z nim cały dzień, tylko kilka godzin. Nigdy nie próbowałam tego typu handlu, więc dobrze to nie jestem poinformowana... :oops: Quote
Helga72 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Klaudysiaczku ptysiu miły swego czasu u nas był DH UNIWERSAL a pod nim kwitł handel psami menelstwo sprzedawało szczeniaki wprost z kartonów rasy wymyślali takie , że ja jak stara jestem to o takich nie słyszałam i zapewniam Cię , że tylko nieliczne są szczęsliwe te które nie spełniły oczekiwań w najlepszym wypadku kończyły w schronie:shake: Quote
Klaudysiaczek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 No tak... Najczęściej te psy sprzedawane są nielegalnie... Chyba byłam za bardzo zmęczona, zapominając o naszym kochanym społeczeństwie i czasach... Quote
Recommended Posts