Moniskaa Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Cześć. Mam szczeniaka sunie owczarkowatą. Jest już sporo u nas dokladnie to od 29 lipca. Xena podsikuje bez podowu. I nie wygląda to tak zeby specjalnie sikała. Kiedyś słyszałam że jak psy się boją to sikają ale ona sie cieszy. To z radośći? Prosze o rade co mam robić. Miał ktoś takie problemy? Quote
*Daria* Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Psy z radości też posikują. Ale jeżeli posikuje, bez żadnych pozytywnych, czy negatywnych bodźców ze środowiska to może być to oznaką zapalenia pęcherza i bez wizyty u weterynarza się nie obędzie. Quote
Moniskaa Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 *Daria* napisał(a):Psy z radości też posikują. Ale jeżeli posikuje, bez żadnych pozytywnych, czy negatywnych bodźców ze środowiska to może być to oznaką zapalenia pęcherza i bez wizyty u weterynarza się nie obędzie. Ona własnie merda ogonem i od czasu do czasu podsikuje, a nawet częściej. Jestem w złej sytuacji :cool1: bo weterynarze w moim mieście są od zwierząt gospodarczych :cool1: Quote
Della Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 ja mialam to samo z Oskarem jak byl szczeniakem, kiedy sie wital z kims kogo lubi, choc nawet przy obcych czasem to mu sie zdarzalo, to czasami mu sie popuscilo. Tylko ze Oskar to duzy pies i to lekko w przypadku duzego szczeniaka znaczy troche wiecej :lol: Wiec troche obciach byl ale mu przeszlo z wiekiem. Teraz tylko kiedy odwiedza nas znajomy, ktory nam dal Oskara to leje pod siebie !! Tak! 4 letni pies sika na widok czlowieka z ktorym przebywal tylko tam do 3 miesiaca :razz: Na to juz nic nie poradze, a mowia ze psy nie pamietaja :eviltong: Quote
Moniskaa Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 A u mojej Xeny dalej to samo pomimo że ma rok z kawałkiem, cieszy się na moj widok. Myślałam że takie coś to jest tylko w wieku szczenięcym:-( Quote
Talia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Moniska napisał(a):A u mojej Xeny dalej to samo pomimo że ma rok z kawałkiem, cieszy się na moj widok. Myślałam że takie coś to jest tylko w wieku szczenięcym:-( Sunia jest po sterylizacji? Quote
Moniskaa Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Talia napisał(a):Sunia jest po sterylizacji? jeszcze nie, ale zamierzamy ją styrelizowac. A skąd te pytanie? :cool3: Quote
Talia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Moniska napisał(a):jeszcze nie, ale zamierzamy ją styrelizowac. A skąd te pytanie? :cool3: Czasami po sterylizacji sunie nie trzymają moczu. Najczęściej występuje to u dużych ras. Należy wtedy stosować kuracje hormonalną. Quote
Recommended Posts