Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KWPR RADOM 24.08.2008
sędzia: Elżbieta Junikiewicz

Psy

Klasa szczeniąt
WHITE CHRISTASS Resuruss

Klasa Młodzieży
TONIC DAIQUIRI Sua Sponte

Klasa Pośrednia

Klasa Otwarta
EMINENT Nesjana

Klasa Championów

Klasa Wetranów
MADRYT Sasquehanna

SUKI

Klasa szczeniąt
Persymona Nesjana

Klasa Młodzieży
ABRAKADABRA Tippytoes
KEDRI Nesjana

Klasa Pośrednia
KIMBERLAY Nesjana

Klasa Otwarta
ALTEMOR Al Xandy Isadora

Klasa Championów

Posted

NIE!!! na liście wystawców wciąż nas nie ma, ale dostałam zapewnienie,że jesteśmy przyjęci. Niestety będziemy ujęci w katalogu tylko w erracie, ale nie dałam się tym razem zbyć, bo to już 3 wystawa w tym sezonie na której zgubili moje zgłoszenie. Na dwie poprzednie nie pojechałam mimo wydanej kasy.

Posted

A można pojechać z psem nie zgłaszając uprzednio tylko załatwić opłaty i formalności w dniu wystawy? oczywiście wiadomo,że nie będzie w katalogu ale mi to nie przeszkadza.

Posted

Mozna ,ale tylko towarzysko.Oceniane sa wyłącznie psy ujęte w katalogu.
Istnieje mozliwosc pokazania psa sędzinie po ocenie piesków - żeby mogła wyrazic swoja opinię ,ale to nie jest formalna ocena.

Posted

I nalezy dodac iz niezawsze sedzia ma ochote to zrobić i może odmowić (raz sie z tym spotkala znajoma od yorkow), chcoc zazwyczaj zgadzają sie na nieformalne pozaringowe ocenienie pieska:)

Posted

[quote name='miniaga']KWPR RADOM 24.08.2008
sędzia: Elżbieta Junikiewicz

Psy

Klasa szczeniąt
WHITE CHRISTASS Resuruss WO 1 Najlepszy Szczeniak Pies

Klasa Młodzieży
TONIC DAIQUIRI Sua Sponte bdb

Klasa Pośrednia

Klasa Otwarta
EMINENT Nesjana

Klasa Championów

Klasa Wetranów
MADRYT Sasquehanna dosk 1 ,Best Veteran

SUKI

Klasa szczeniąt
Persymona Nesjana WO 1 ,Najlepsze Szczenie Sunia

Klasa Młodzieży
ABRAKADABRA Tippytoes dosk 1
KEDRI Nesjana

Klasa Pośrednia
KIMBERLAY Nesjana oceny nie wiem

Klasa Otwarta
ALTEMOR Al Xandy Isadora ?

Klasa Championów

Całosc sędziowania opiszą Ci co byli na miejscu.
Nie został przyznany tytuł ZW.Mł ,BoB Junior ,NdpwR ,NDSwR ani BOB
Na bisach reprezentowały rase jedynie szczeniaczki i Weteran ,za ktorych mocno trzymam kciuki.

Posted

Wróciłam. Jadąc na tą wystawę wiedziałam, że zapewne wrócimy z bardzo dobrą i tak właśnie stało. Pani Junikiewicz dała Tonicowi bardzo fajny opis a jego proporcjami była wręcz zachwycona i dopóki ja byłam przy stole pies miał dostać zw mł, które tak naprawde do niczego nam nie było potrzebne, ale jak pies stanął na ziemi i nie było mnie bezpośrednio przy stoliku, nagle zapadła decyzja że wstrzymujemy się z oceną do porównania. W opisie mamy jeszcze szpiczastą kufę - której dopatrzyła się asystenka:evil_lol:

Po zakończęniu sędziowania naszej rasy podeszłam do sędziny i spytałam, dlaczego mój pies dostał od niej w Lesznie ocenę doskonałą i piękny opis a dziś bardzo dobrą, co miało na to wpływ bo z tego co mówiła przy ocenie też nie widzę podstaw do dania mu bdb. Usłyszałam następującą odpowiedź: Dzisiaj na ringu jest asystenka.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i musze być bardziej wymagająca (czy jakoś tak).

Uśmiałam się, bardzo kulturalnie zamieniłyśmy parę słów i tyle, wiem jedno jest to ostatnia ocena mojego psa w towarzystwie tej asystenki na ringu. Pojechałam się przekonać jak tym razem się ta Pani zachowa i efekt jest taki jaki jest...

Do Pani Junikiewicz jak najbardziej wybieram się ponownie i ciekawa jestem 3 oceny.....

Posted

Bylo ciekawie:diabloti:
Moje 2 fotki synusia reszte maja ciotki Aga z ringu i Ania D z bis puppy obiecala ze przysle:)
Dla mnie to, ze zostalismy w 10-12 po eliminacji jest wielkim sukcesem, szkoda ze persymonka nie zostala z nami bo pieknie biegla i sie ustawiala
Syneczek:loveu::loveu:

Posted

Floo napisał(a):
Kasiu gratulujemy osiągnięć. Wspaniale razem prezentujecie się. :loveu:

Dzieki ja zaciskam kciuki za wasze debiuty z Lati:loveu:
Aniu bo synus to cycus mamusi i on tylko z mamusia bedzie sie wdzieczyl, chociaz to jest numerant na przygotowawczym to niepewny a jak wbiegl na honorowy to juz burza :)
Jkaby nie bylo drobnymi kroczkami pniemy sie coraz wyzej ostatno tylko nom na bis, teraz zostalismy po eliminacji, kto wie co nas czeka nastepnym razem, oczywiscie dyplomik na loduwce juz wisi, niedlugo to miejsca zabraknie ale tata mowi musi wisiec to wisi:razz:

Posted

Ja Wam radze kupic jeszcze jedną lodowke ;)
Ja Ci mowiłam ,ze Beniu to synek jednej mamci i z Toba będzie chodził najlepiej .
Jego brat ma odwrotnie ....na przygotowawczym cacy ,a na głownym dostaje głupawki i albo skacze albo poluje na jakas ofiare :diabloti:

Posted

Sędziowanie jakos bardzo nie w typie p.sędziny .
Poza tym dziwi mnie fakt ,ze nie został wybrany BOB ...
Rozumiem ...można nie przyznac tytułów Zw .Mł ,CWC NpwR ,NSwR ale skoro został przyznany tytuł Best Veteran to pies - dokładniej Madryt Sasquehanna powinien wychodzic do porównania BoB - którego nie było :roll:

Posted

Agama napisał(a):
Aniu tytulu Best Weteran w ogole nie ma w karcie,natomiast Madryt ma wisany tytul NDPwR

Hehe,to juz wogóle nie jest prawidłowo przyznany tytuł wg regulaminu Wystaw Psów Rasowych ZK w Pl

Zastanawia mnie jedno ...
Czy w tym przypadku ( w Polsce ,wg moich obserwacji ,raczej klasa weteranów w naszej rasie jest obsadzona sporadycznie ,ba mozna by powiedziec ,ze to rzadkość ) mamy do czynienia z pomyłka ,czy z brakiem znajomosci regulaminu :roll:

EDIT: Teraz przejrzałam karty ocen :
Sa rózne druki - byc moze,ze w karcie nie ma wogole "okienka " do zakreslenia :" Najlepszy Weteran w Rasie " a nominacją na BIS Veteran sa jedynie : ocena doskonała i I lokata.
Oczywiście przyznanie tytułow ( każdego) leży należy do sędziego i moze takowe przyznac lub nie ,niemniej moim zdaniem brak wyboru BOB powinien byc jakkolwiek uzasadniony .

Posted

Ależ Aniu był uzasadniony... Na ringu była Asystentka i sędzina musiała pokazać że jest wymagająca. Moim zdaniem szkoda czasu na komentowanie. Ja schodząc z ringu w karcie miałam opis, ale mój pies nie miał przyznanej oceny.... hahahhah. Szkoda że sędzina z takim stażem i autorytetem popełniła tyle gaf. To nie że nie przyznała tytułów jest prawem i tu się nie czepiam, choć w przypadku Siri to naprawdę brak zw mł był tylko jakimś kaprysem. Suka jej si podobała ale nie dała bo - nie było uzasadnienia.