epe Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Ja też trzymam kciuki,aby pan zechciał takiego pięknego,włochatego "synka"!:evil_lol: Quote
maciaszek Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Mam następną chętną osobę na psiaka. Pani z Katowic (w sumie niedaleko Milki). Mieszka na drugim piętrze w kamienicy. Mają domek z ogrodem za Krakowem, gdzie wyjeżdżają na weekendy. Pani nie pracuje, więc pies miałby towarzystwo. W domu jest dziecko, sześcioletnie, ale wychowywane z psem i niedręczące. Pani zgadza się na wizytę przedadopcyjną, umowę adopcyjną, ew. kastrację. Na wakacje pies jeździłby z państwem, bo "przecież pies to członek rodziny" :). Ta osoba podoba mi się najbardziej! Quote
epe Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 To też świetna oferta!:lol: Tylko trzeba ją uczulić,że tego typu psy bardzo bronią swojej rodziny-a zwłaszcza jak jest dziecko! U mnie w parku jest taki jeden-sunia OK,ale pies szczeka na wszystko co się rusza w pobliżu jego pana!:evil_lol: Quote
Alicja Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 nooo ostatnia propozycja chyba najkorzystniejsza dla psiaka :cool2: .... co do domku w Jaworznie też jak szukałyśmy dla boxia zgłosił sie domek stamtąd też żona miała z mężem uzgadniać ...potem miała być wizyta ...alenie było bo boxiu znalazł domek na miejscu ;) Quote
maciaszek Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 No niestety okazało się, że pani z Katowic to chyba nie do końca dobry pomysł... Cytuję wpis Milki z forum belgów: "Ta pani z Nikisza to lipa. Chciała tydzień temu adoptowac szczeniaka, a dziś dała jasną odpowiedź, że nie weźmie psa, bo mąż się nie zgadza. Pisałam z nią, zgodziła się na spotkanie w poniedziałek, jednak jak poprosiłam o adres zamilkła. Nadal nie ukrywa że mąż się nie zgadza, chyba przed faktem dokonanym chce go postawić." Quote
epe Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Ja wierzę,że posypią się oferty na pięknego!:lol: Quote
maciaszek Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 epe napisał(a):Ja wierzę,że posypią się oferty na pięknego!:lol:Tak, tylko czasu troszkę mało zostało... Niecałe 2 doby :(. Milka w poniedziałek wraca do pracy, do domu wraca jej tato i nie pies nie może zostać... Quote
epe Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 To właśnie najgorsze jest!:-( A może ci państwo z jaworzna,skoro mają dom-mogliby narazie wziąć go na DT? Quote
Doda_ Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 no to teraz trzeba sprawdzac domki i wybrac najlepszego.. ale juz jutro wraca ojciec Milki... Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Cytuję z belgów: "Niestety nikt się nie odezwał Dziś byliśmy u weta by pobrać zeskrobiny. Stwierdzono świąd uogólniony i pojedyńcze ogniska ropnego zapalenia skóry okolic grzbietu, ranki i stan zapalny skóry na kończynie prawej przedniej. Pobrano zeskrobiny w kierunku dermotofitów (wyniki za 2 tyg) oraz zeskrobiny w kierunku pasożytów (wynik ujemny). Podano synegral który pies ma brać po 1 tabletce co 12h i dexofort. Na kontrole w sobotę trzeba przyjść i po kolejne tabletki synegralu. Byliśmy u weta ze względu na prawdopodobny tymczas. Czekamy jeszcze na odpowiedź i jeśli będzie pozytywna to dziś psiak trafi na tymczas do Katowic do Pana Tomka." Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 "Nie mamy dobrych wieści Rodzice Tomka się nie zgodzili. nie mamy co zrobić z psem pomocy my już nie mamy pomysłów." Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 *Gajowa* napisał(a):Szkoda, że piesio jest tak daleko .A jakby był bliżej? Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Myślałyśmy o hoteliku (akurat nie u Murki), tylko nie było odzewu na apel finansowy i się boimy :(. A Murka, z tego co widziałam, ma full i listę rezerwową... Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 "Znaleźliśmy kobietę która przez tydzień może się zaopiekować psem. Chce 25zł za dobę ale płatne z góry bo boi się że później nie zapłacimy. Pilnie potrzebna jest pomoc finansowa i inny tymczas bo co po kolejnym tygodniu z psem zrobimy. Boziu żeby tylko psiak się bardziej nie zestresował i tak pewnie ma mętlik w tej małej główce a co dopiero takie ciągłe zmienianie domu..." Na razie udało się załatwić tyle. Babka jest z portalu petsitter. Hoteliki w okolicy zapchane. Do dalszych potrzebny byłby transport, którego na chwilę obecną nie ma, a pies zostać u Milki już nie może... POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE !!!!!!!!! Quote
Guest Reyes Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Jest u mnie na Środuli tani hotel, co prawda psy nie mają całodobowej opieki, ale warunki psiak będzie miał niezłe. W zeszłym roku cena była 10zł. Kanalizacja i 3 ściany, czwarta krata przez którą pies wszystko widzi ( murowane kojce, codziennie dokładnie myte, wiem bo w zeszłym roku tydzień u tej Pani pracowałam) Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Reyes, a mogłabyś się dowiedzieć czy jest tam wolne miejsce? Kobita, o której pisałam w poprzednim poście rozmyśliła się. Boi się, że nikt psa od niej nie odbierze. Jesteśmy w punkcie wyjścia. Milka musi wyjść jutro 7.30 do pracy i teoretycznie psa nie powinno już wtedy u niej być :(. Quote
GoniaP Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 No dobra, dziś już prawie noc... Co Milka zrobi jutro o 7.30? Z braku alternatywy zostawi psa na ulicy?? Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 No chyba wtedy pozostaje tylko schron... :( Ale nie wiem, nie chcę wypowiadać się za Milkę. Quote
Witokret Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Wici rozesłane - czekamy teraz na wieści, ale będą dopiero jutro (pewnie po 7...) Jutro jeszcze zadzwonimy w jedno miejsce, ale dzisiaj już niestety za późno :shake: Niestety troszkę więcej czasu trzeba... Quote
Alicja Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 cholewcia nikt nie ma kawałka ogródka i jakieś altanki ..... mamy teraz podobną sytuację z sunią zabraną ze schronu na DT .....szukamy dla niej nowego DT bo w tym w którym jest też już nie może zostać ...mamy budę w ogrodzie innego wyjścia nie ma , zawsze to lepsze niż schron ;/... Quote
maciaszek Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Wizja schronu troszkę odsunięta. Ale szukamy innego miejsca nadal. Kopiuję post Milki z belgów: "Słuchajcie sprawa wygląda tak: Jutro koło 9 będę dzwonić do ojca i będę z nim rozmawiać. Powiem mu jaka jest sytuacja że wezmę psa na 2 tyg i że dostanę pieniądze na opiekę(co zawsze mu mówię)jakoś to do niego najbardziej dociera to niby mój taki dodatkowy zarobek i ma o to mniej pretensji. Dodatkowo na wszelki wypadek zadzwonię do hoteliku i zarezerwuje miejsce od środy dla psiaka. We wtorek pies zostałby sam w domu(jutro jeszcze Wojtek z nim posiedzi)jeśli ojciec powie że pies cały czas piszczał to w środę odwieziemy psa do hoteliku jeśli będzie ok pies zostanie u mnie 2 tygodnie i we wtorek odwołam miejsce w hoteliku. A w tym czasie jeśli żaden domek się nie znajdzie lub tymczas w okolicy będziemy szukać transportu do Poznania. To tyle co mogę na obecną chwilę zrobić, nic więcej nie wymyśliłam rozsądnego ale psa do schroniska na pewno nie oddam. Tak że jutro koło 11 już będę wiedzieć na czym stoję. Ludzie trzymajcie kciuki by sie udało. " Quote
Recommended Posts