Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sama nie wiem :roll: jak coś ładnego sie trafi, to czemu nie? ja skłaniam sie w stronę polsko brzmiących imion.

A Hulanka będzie bankowo :)

Chciałabym coś dość rzedkiego i mało spotykanego. Mitologia przez większość hodowców jest już zajęta...

Myślałam jeszcze żeby zerknąć do mapki i prześledzić Naszą trasę do Włoch. Polska - Słowacja - Austria - Włochy (przez Rzym, Neapol do Sorrento) I moze tam byłyby jakieś fajne imiona/miasta.

Posted
aahahaha Dalia - z tym to przegięłaś - to tak jakby dać na imię HONORATA :lol: :wink:

Ja bym sie chyba bardziej przeraziła Hermenegildą. Bo jak to zdrabniać? Hercia...?

Posted

Tynka

ps. Dziewczyny dzięki za kibicowanie na klubówce! Dogi Fabiśce zawsze przynoszą szczęście - jakby nie było to ukochane ciotki i wujkowie. (W hodowli były owczarki belgijskie i właśnie dogi )

Należało jej sie zwycięstwo, jakby nie wygrała byśmy sędziego wygwizdały i od kaloszy zwyzywały :) Albo i jeszcze psami koniami poszczuły :)

Dalia

Ja bym sie chyba bardziej przeraziła Hermenegildą. Bo jak to zdrabniać? Hercia...?

Hermusia? Hermsia? :o :lol:

Posted

Korona - zawsze przychodź ze swoimi dziewczętami pod nasz ring, dam się wyślinić cała ;-) a nie tylko do łokcia...

Pika - ... łażą mi te dogi po głowie strasznie... szczególnie pregusy. To równolatka Fabisi z hodowli

BARBIE1.jpg

a to po prostu jest cuuudne:

Sara2.jpg

Posted

Hej,

Troszkę wysliłam tą moją głowę:

Dla piesków wymyśliłam takie imionka:

Hajduk, Harcownik, Hultaj( ew.Hultek, Hultajek), Hucuł

suczki:

Hrabianka, Hopsasa( :lol: )

Mam nadzieje, ze któreś Ci sie spodoba. :wink:

Posted

Hejo

Widzę, że dożulki kiełkują i rosną :)

Pewnie się powtórzę, ale dorzucam kilka na H :)

-Hubert, Heksyl, Harlem, Habanera, Habit, Hacel, Hacjenda, Haczyk, Hades, Hadron, Hadrian, Hadżi, Hafciarka, Haga, Hagio, Hajda, Haik, Haiti, Hajfa, Hajnówka, Hakata, Hałka, Halma, Haler, Halny, Halo, Hals, Halszka, Hałda, Haman, Hamilton, Hamlet, Han, Hanga, Hanibal, Hanojka, Hanula, Hanza, Hańcza, Haplo, Haracz, Harakiri, Harare, Harbuz, Harc, Harcerz, Hardy, Harfa, Harlem, Harmider, Harnaś, Harpia, Harpun, Harris, Harvard, Haszek, Hawajczyk, Hawajka, Hazard, Hazena, Heba, Hebel, Hebron, Hegel, Hekla, Hejnał, Heksan, Hektar, Hektor, Hel, Hela, Helion, Helios, Helisa, Helium, Helenka, Helota, Helwecjusz, Hemantus, Hemingway, Henia, Henry, Hera, Herakles, Herbatnik, Herc, Herezja, Herma, Heros, Heriot, Hestia, Hetera, Hetka, Hiacynt, Hiberna, Hi-Fi, Hikora, Hilary, Hindi, Holik, Hiob, Hiper, Hipolit, Histon, Hiszpanka, Hobbes, Hodża, Hojer, Hokej, Hola, Holandia, Holender, Holik, Hollywood, Holmes, Holocen, Hołuj, Home, Hooke, Hopsa, Horn, Hortex, Horus, Horyń, Hostia, Hot-dog, Hozjusz, Hoya, Hrabia, Huba, Hubert, Hubka, Hudson, Houston, Hrabia, Hugo, Hulka, Hultaj, Humber, Humor, Huragan, Huron, Husaria, Huśtawka, Huzar, Hydra, Himen.

Posted
f717b44d.jpg

nom malutki ten piesek nie ma co... :o 8)

KORONA DIDI jest przecudna...jak ja masz gdzies pod ręką daj jej mega buziaka od ciotki i posmeraja za uszkiem...

Posted

Monia,trochę poczytałam i sama już się nie mogę Twoich maluchów doczekać !!!! :D

To zdjęcie piękne !!!!!!!

f717b441.jpg

Ale Ci zazdroszczę !!!!!!!! Informuj co i jak na bieżąco,bo ja tu szału dostaję z niepewności !!! :lol:

Posted

Zostały Nam już nie całe dwa tygodnie do porodu... W przyszłym tygodniu zaczynamy wielkie przygotowania, budowa kojca itd.

A w poniedziałek idziemy na ostatnia kontrolę, ale na szczęście gołym okiem widać że wszystko jest ok :)

Posted
Zostały Nam już nie całe dwa tygodnie do porodu... W przyszłym tygodniu zaczynamy wielkie przygotowania, budowa kojca itd.

A w poniedziałek idziemy na ostatnia kontrolę, ale na szczęście gołym okiem widać że wszystko jest ok :)

To wspaniale !!! Dwa tygodnie... :o Czytając to co piszesz mam wrażenie,że jesteś szczęśliwa i spokojna !!! Podziwiam Cię,ja byłabym kłębkiem nerwów !!! :wink:

Posted

To cisza przed burzą :)

Wczoraj do 3 w nocy leżałam w łóżku i zastanawiałam się... Czy wszystko mam? co jeszcze trzeba kupić? gdzie postawić kojec? jak sie przygotować do porodu?

Tu chyba nie da sie popaść w rutynę, mimo że to nie pierwszy poród to nerwy są zawsze takie same...

Największy szał i wyczekiwanie zacznie sie w przyszłym tygodniu...

Didu ma termin na 12tego :) Choc jak dla mnie mogła by poczekać do 13tego i zrobić mi prezent na urodziny :)

A ja jestem przeszczęśliwa, dogi są moja pasją i odskocznia od całego realnego świata. Krycie we Włoszech było moim marzeniem od ponad roku :) Udało się!! Teraz mocno zaciskam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze, żeby moja Didu łatwo zniosła poród a maluchy były zdrowe...

Małe dogi w brzuszku ruszają się dość leniwie, trzeba sie jeszcze dobrze przyjrzeć, żeby zobaczyć :)