Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Uśpiliśmy Finka, ponieważ już bardzo Cierpiał z powodu choroby, mam nadzieję,że teraz już mu lepiej. Zrobiliśmy to na początku września,ale nie było mnie na tym forum bardzo długo... Bardzo mi brakuje Finka :-(

Posted

Dziękuję bardzo wszystkim. Finkowi teraz na pewno jest dobrze, a my cały czas go nosimy w serduszkach...
Długo bez psa nie wytrzymaliśmy, wciąż nam czegoś brakowało w domu, dom był taki pusty więc zdecydowaliśmy się na kolejnego psa,żeby zabić tą pustkę po Finku i mamy teraz małą niespełna 3 miesięczną suczkę Shih Tzu. Finka nam nigdy nie zastąpi,ale jest przecudowna, potrafi tak podtrzymać na duchu człowieka!

Posted

Doskonale Cie rozumiem ;/ ja tak samo mam. Dlatego wzięłam wczoraj szczeniaka (kundelka) do siebie i troszke mi lżej... mam nadzieje że Lusi mi wybaczy, że tak szybko po niej wziełam Abi...

Posted

Alaskamal napisał(a):
Dziękuję bardzo wszystkim. Finkowi teraz na pewno jest dobrze, a my cały czas go nosimy w serduszkach...
Długo bez psa nie wytrzymaliśmy, wciąż nam czegoś brakowało w domu, dom był taki pusty więc zdecydowaliśmy się na kolejnego psa,żeby zabić tą pustkę po Finku i mamy teraz małą niespełna 3 miesięczną suczkę Shih Tzu. Finka nam nigdy nie zastąpi,ale jest przecudowna, potrafi tak podtrzymać na duchu człowieka!

akira napisał(a):
Doskonale Cie rozumiem ;/ ja tak samo mam. Dlatego wzięłam wczoraj szczeniaka (kundelka) do siebie i troszke mi lżej... mam nadzieje że Lusi mi wybaczy, że tak szybko po niej wziełam Abi...

napewno bedzie wam lżej, ja po stracie mojej kotki Alicji kupiłam Koki i było mi raźniej :p

trzymajcie się :buzi:

Posted

Wiem,że to nie wiele ale "czasm goi rany";)

A wzięcie kolejnego pupila to najlepze lekarstwo,ja tez opłakiwałam bardzo długo sunie i przez prawie rok nie mogłam sie pogodzic z tym ze jej nie ma:-( No i wkońcu zdecydowalismy sie na kolejnego pupila którym jest Fado pomógł mi strasznie i kocham Go przestraszliwie,ale mojej Nusi nigdy nie zapomne zawsze bedzie w moim serduszku:loveu:

Dokąd idą psy, gdy odchodzą?
No, bo jeśli nie idą do nieba
To przepraszam Cię, Panie Boże
Mnie tam także iść nie potrzeba

Ja poproszę na inny przystanek
Tam gdzie merda stado ogonów
Zrezygnuję z anielskich chórów
Tudzież innych nagród nieboskłonu

W moim niebie będą miękkie sierści
Nosy, łapy, ogony i kły
W moim niebie będę znowu głaskać
Moje wszystkie pożegnane psy

B. Borzymowska “Moje psie niebo

Posted

agus5839 napisał(a):
Wiem,że to nie wiele ale "czasm goi rany";)

A wzięcie kolejnego pupila to najlepze lekarstwo,ja tez opłakiwałam bardzo długo sunie i przez prawie rok nie mogłam sie pogodzic z tym ze jej nie ma:-( No i wkońcu zdecydowalismy sie na kolejnego pupila którym jest Fado pomógł mi strasznie i kocham Go przestraszliwie,ale mojej Nusi nigdy nie zapomne zawsze bedzie w moim serduszku:loveu:

Dokąd idą psy, gdy odchodzą?
No, bo jeśli nie idą do nieba
To przepraszam Cię, Panie Boże
Mnie tam także iść nie potrzeba

Ja poproszę na inny przystanek
Tam gdzie merda stado ogonów
Zrezygnuję z anielskich chórów
Tudzież innych nagród nieboskłonu

W moim niebie będą miękkie sierści
Nosy, łapy, ogony i kły
W moim niebie będę znowu głaskać
Moje wszystkie pożegnane psy

B. Borzymowska “Moje psie niebo

Racja, Lilka (wkrótce chyba jej też założę galerię i się z nią pokażę :) ) wprowadziła taką radość do domu,a myślę,że Finek na pewno tam na gorze nie jest na nas zły tylko pewnie się cieszy,że nie jesteśmy wciąż smutni :) Chyba do końca życia codziennie będę rozmyślała o Fafiku, był wspaniałym pieskiem, każdemu życzę,aby trafił na psa z takim charakterem!!

Swoją drogą - piękny wiersz, bardzo wzruszający i prawdziwy. Też bym chciała pójść do takiego nieba :-(