Jagoodkaxd Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Mój pięcio mięseczy amstaFF stał się straszy.. kiedy przychodze do domu to o najpierw się przywita potem szczeka a mnie a a końcu podgryza mnie po nogach:( i to tak mocno, a dodatkowo warczy .. POMOCY! Quote
malinaa Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 A co robisz w takiej sytuacji? Naucz psa siad albo waruj i jak wchodzisz do domu kaz leżec, nagradzaj za dobre zachowanie - czyli leżenie i tyle. To zachowanie wynika pewnie z nudy i braku leprzego zajęcia z właścicielem. O rany, az strzch pomyślec kto bierze się za hodowlę amstaffa, jeśli nie umiesz sobie poradzić z błachym problemem ze szczeniakiem to co będzie z dorosłym psem? Quote
Kosmaty Gałganek Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Po pierwsze pies nie stał się straszny. Pies jest żywiołowy i wymaga mądrego prowadzenia. Zacznij go szkolić już teraz, bo potem będzie za późno. Znajdź dobrego szkoleniowca, który pokaże Ci co robić. Pies sam się nie wyszkoli. Nie pozwól na podgryzanie. Odwracaj jego uwagę. Ale musisz mu zapewnić jakieś zajęcie! Nie tylko fizyczne ale i umysłowe. To mądre psy dla mądrych ludzi. Nie załamuj się tylko zacznij z nim pracować. Quote
ada94 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Naucz psa komendy "na miejce" ( "na kocyk") i kiedy wychodzisz wolasz "na miejsce" a jezeli cie pogryza to objaw ze stracilas widocznie autorytet i to pies chce przejac role przewodnika psa Quote
Iss Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 a może to podgryzanie jest wywołane nudą i jest to próba wymuszenia uwagi i skupienia się na psiaku? Ile czasu poświęcasz na zabawy i spacery z psem? Myślę, że po pierwsze należy pokazać psu , że takie zachowanie jest niedopuszczalne . ostro "fuj" i sprowadzenie psa do siadu bądź innej komendy służącej do opanowania psa, bądź odwracaj jego uwagę w momencie podgryzania np proponując mu zabawę. Quote
Vectra Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='ada94']Naucz psa komendy "na miejce" ( "na kocyk") i kiedy wychodzisz wolasz "na miejsce" a jezeli cie pogryza to objaw ze stracilas widocznie autorytet i to pies chce przejac role przewodnika psa :mdleje: proszę mi podać źródło tych informacji .... gdzie takie bzdury piszą :evil_lol: Quote
Rinuś Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Vectra napisał(a)::mdleje: proszę mi podać źródło tych informacji .... gdzie takie bzdury piszą :evil_lol: Musisz wejść do jej głowy :diabloti: tam jest źródło wszelakich informacji :evil_lol: Quote
Vectra Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 :hmmmm: a gdzie posty z tego wątku ? już wiem :) bo są dwa takie same tematy Szczeka a mnie i mie podgryza:( Quote
Recommended Posts