Waldek Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 oto Bąbel ... rozpaczliwie szuka podwórka na którym mógłby dożyć starości ... nie nadaje sie do bloku, nie można mu założyć obroży i prowadzić na smyczy....podwórko na którym mieszka wykupił developer i będzie budował apartamentowiec.... Bąbel stracił lokum....pomóżcie.... Quote
Olga132 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Waldek - napisz więcej o histori tego psa - to co mi opowiadałeś. Zrobimy mu allegro - może do jakiejś gazety uda się wysłać. Musi się znaleźć ktoś kto podaruje mu kawałeczek ziemi żeby mógł tam pozostac do końca swoich dni !!! Quote
Ania W Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Waldek napisz o nim coś więcej. Jest piękny! Quote
Marlena:) Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Jej....ale cudo :loveu::loveu::loveu:. Podniosę:roll: Quote
Karilka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 :turn-l:...On mi przypomina orangutanka [CENTER]:diabloti: [/CENTER] Quote
Olga132 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 czemu się z biednego Bąbelka śmiejesz...wszyscy piszą, że śliczny a Ty z jakimś orangutanem wyskakujesz !!! No wiesz co.... Quote
Olga132 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 W Warszawie :Puławska róg Niedźwiedziej http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=nied%C5%BAwiedzia+mapa+warszawa&lr=lang_pl&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=image Ania czy to nie są okolice Marie? Quote
Waldek Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 beka napisał(a):Waldek a gdzie on jest? on teraz rezyduje w Warszawie róg Puławskiej i Niedźwiedziej ....jest znany na całą okolicę , to taki wędrowiec okoliczny , często wychodził przez dziurę w płocie i wędrował po okolicy często kończąć wędrówkę na bazarku przy Wałbrzyskiej ... na tej posesji może zostać jeszcze chyba tylko tydzień .... podaję kontakt telefoniczny do mnie 605 674 953 Waldek. jutro postaram się dopisać więcej , aha to duży pies, większy od ONK-a Quote
Waldek Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 [quote name='Olga132']W Warszawie :Puławska róg Niedźwiedziej http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=nied%C5%BAwiedzia+mapa+warszawa&lr=lang_pl&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=image Ania czy to nie są okolice Marie? Olga zaznaczyłaś Rolna-Niedźwiedzia....a on na samym rogu Puławskiej ...pozdr Quote
Karilka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Olga132 napisał(a):czemu się z biednego Bąbelka śmiejesz...wszyscy piszą, że śliczny a Ty z jakimś orangutanem wyskakujesz !!! No wiesz co.... :diabloti::diabloti::diabloti: Podoba mi się i tak i tak. Quote
Waldek Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Dodam, że złożoność sytuacji Bąbla polega na tym, że nie można mu założyć obroży i nie chodzi "na smyczy" do tej pory miał podwórko i czasem wchodził do mieszkania na parterze Państwa , którzy się nim zajmowali. Zaprzyjaźnił się bardzo z sunią swoich opiekunów i z nią spędzał czas w mieszkaniu. Niestety obecnie opiekunowie dostali mieszkanie w bloku na 8 piętrze i Bąbel za żadne skarby nie wejdzie do windy a o założeniu obroży i smyczy nie ma mowy więc spacery zupełnie odpadają. Jemu niezbędny jest kawałek podwórka aby mógł na nim spędzać czas. Grono zaprzyjaźnionych osób opiekujących się nim dotychczas nie pozostawi go bez odwiedzin i sponsoringu (jedzenie ew. pomoc medyczna) , chodzi tylko o kawałek podwórza. Pies nie jest agresywny, mieszkając tyle lat i często wychodząć na ulicę nigdy nie pogryzł nikogo. Nie rzuca się na obcych. Na początku był bardzo nieufny ale obecnie zmienił sie. Wydaje się być zdrowy, jest zaszczepiony. Przydałby się chociaż jakiś tymczas aby można było dalej szukać docelowego domu dla niego...jak już pisałem wsparcie w postaci karmy i odwiedzin gwarantowane. Pomóżmy go uratować. Quote
Ania W Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Olga132 napisał(a): Ania czy to nie są okolice Marie? Daleko nie jest ;) Marie bliżej Idziowskiego. Quote
Waldek Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Postaram mu sie dziś zrobić lepsze zdjęcia.... Quote
Waldek Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 oj spada Bąbel spada :placz: nikt nie podnosi ...:-( Quote
Olga132 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 ja sie postaram zrobić dziś Bąblowi allegro Quote
Waldek Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 [quote name='Olga132']ja sie postaram zrobić dziś Bąblowi allegro Olga bardzo Ci dziękuję w imieniu Bąbla, z pewnością wiesz co masz napisać, jeżeli chodzi o kontakt to ja czyli: Waldemar Zduńczyk 605674953 lub Anna Sokołowska 509312736 (obecna opiekunka) ... Quote
beka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Bąbel w górę. A jak udawała się go szczepić jak bez obroży lata? Quote
Waldek Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 beka napisał(a):Bąbel w górę. A jak udawała się go szczepić jak bez obroży lata? Pani opiekunka go zaszczepiła, on daje opiekunce sobie zrobić wszystko...czesać, odrobaczyć ... etc.... Quote
beka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 To pewnie bardzo przeżyje rozstanie z nią....:( Quote
beka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Czy on ma krzywą łapke czy tak wyszła na zdjeciu? Quote
Recommended Posts