Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

takie sytuacje nadal beda sie zdarzaly tzn. znecanie sie nad zwierzetami dopoki prawo nie bedzie takze aktywnie bronic wszystkich zwierzat, za spalenie zywcem psa,za poderzniecie gardla psu sad wydaje wyrok ,, mala szkodliwosc czynu,,!!!:-o:-o:placz:to pytam sie co wyrosnie z takiej mlodziezy ,przeciez oni tak naprawde sa bezkarni:angryy::angryy: i robia co chca.Jesli zwroci sie im uwage to pobija,zrania jak w przypadku tych dziewczyn.Chociaz pocieszajace jest ze sa takze jednoski ktore w obronie braci mniejszych nie wahaja sie stanac , choc wysoka cene za to zaplacily.:cool1:Mam nadziej ze chociaz w tym wypadku sad potraktuj tych gn...i odpowiednio,a nie mala szkodliwosc spoleczna!!!Brawo dziewczeta:multi::multi: trzymam za was kciuki,wracajcie szybko do zdrowia,:lol:

Posted

Podziwiam was, dziewczyny. Pewnie ja także zwróciłabym im uwagę, ale...
Gdy widać jakiś przypadek znęcania się nad zwierzętami, mam odruch, aby zwrócić uwagę. Często tego nie przemyślę, a teraz już wiem, że należy wszystko zaakceptować.
Dziewczyny - wracajcie do dawnego stanu zdrowia :Cool!:
Chłopcy - do pier*la i nie wychodzić :mad:!

Posted

tak. a pewnie nasz wspanialy sad polski ich wypusci, bez zadznej odpowiedzialnosci. a oni, dalej beda to robili. :angryy:

dziewczyny, naprawde gratuluje, i szybkiego powrotu do zdrowia! :Rose:;)

Posted

Wspaniałe dziewczyny, gdyby większość ludzi miała taką wrażliwość...
I po raz kolejny okazuje się, że jeśli ktoś jest zwyrodniały na tyle, by maltretować zwierzęta, to jest też w stanie bez wahania znęcać się nad ludźmi i jest dla innych zagrożeniem.

Posted

O takich ludzi jak te dziewczyny to juz tylko się modlić pozostało. Nawet policja na której powinnismy polegac w takich i podobnych sytuacjach zawodzi:shake:.Jestemy zdani sami na siebie i dlatego sa takie przypadki:-(

Posted

dlatego mi sie noz w kieszeni od razu otwiera jak slysze o prawach ludzi w takich kwestiach, takie 'osoby' to nie ludzie tylko zwyrodnialcy, ktorych trzeba byloby karac ale NAPRAWDE karac. ludzmi sa tacy co bronia zwierzat jak te dziewczyny a nie te skur******

Posted

Grozi przynajmniej dorosłemu do 12 lat pozbawienia wolności i mam nadzieje, że tyle dostanie. Poza tym, jeśli dojdzie do tego to, że przestepstwo było wspólnie z nieletnim, to sąd powinien mu jeszcze dołożyć.

Daję link do wczorajszej PANORAMY. W 15:01 minucie programu jest reportaż o tych dzielnych dziewczynkach.
http://www.itvp.pl/video.html?channel_id=499&site_id=837&genre_id=-1&form_id=-1&video=39390

Trzymajcie się dziewczyny i wracajcie szybko do zdrowia!!!

Guest Elżbieta481
Posted

Znalezione na miau:
mam troszke wiesci.

szpital sie niestety (a moze stety) zbulwersowal pochodami odwiedzajacych osob (bo nie tylko my wpadlismy na pomysl aby im podziekowac) i zabronil robic zamieszanie wokol dziewczynek, ze wzgledu na to ze teraz potrzebuja one najbardziej spokoju. to rozumiem. dziennikarze tez dostali opier.... i nie chca rozmawiac.

w zwiazku z tym na adres szpitala nie ma co wysylac korespondencji, nie mamy pewnosci czy trafi do adresatek. Podpierajac sie tutejszym oddzialem TOZ-u (jak organizacja o cos wystepuje to wiadomo ze inaczej rozmawiaja) staramy sie dowiedziec przez burmistrza Sokolki o jakies namiary na rodzicow. Ja niestety nie mam nikogo znajomego w Sokolce zeby dowiedziec sie po cichu.

pomysl z kartkami jest rewelacyjny!

z burmistrzem Sokolki zostalo ustalone ze kartki dla Agnieszki i Kingi przesylamy na adres:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Oddział w Białymstoku
ul. Świętojańska 24 lok. 7
15-227 Białystok

Na poczatku wrzesnia w szkole dziewczynek zostanie zorganizowane uroczyste podziekowanie dziewczynkom, z udzialem naszym, naszych kartek, burmistrza i calej szkoly (alez edukacja pojdzie wsrod mlodziezy), wtedy tez mozemy wreczyc swoje ewentualne prezenty.
Powiem wam ze burmistrz i tak chcial sam od siebie podziekowanie skladac w stosownym czasie, wiec nie jest tak zle.
Skomasowanie imprezy w jedno mam nadzieje zaowocuje wiekszym echem wsrod spoleczenstwa.
-----------------------
Dołaczmy się kochani dogomaniacy!Niech dziewczyny wiedzą,że cenimy ich odwagę!Piszmy kartki,parę ciepłych zdań od obrońców i przyjaciół zwierząt!
Elżbieta

Posted

Poznańska fundacja "Zwierzęta i My' zaproponowała, by organizacje prozwierzęce ufundowały dziewczynkom np. po laptopie...Niech młodzież wie, że mimo tak dużego ryzyka jak w ich przypadku. bronienie zwierząt nie pozostaje bez nagrody...choć w tym przypadku obie zapłaciły straszną cenę...

Guest Mrzewinska
Posted

Jak to wygląda od strony prawnej, czy organizacje prozwierzęce moga wystąpić jako oskarżyciele posiłkowi?
Bo chyba powinny byc postawione zarzuty takze ze strony tych organizacji. O znecanie sie nad zwierzeciem i o atak na wystepujace w obronie zwierzęcia dziewczyny. O zgodę na upublicznienie danych mlodocianych oprawcow - niech sie wreszcie zacznie jakies spoleczne potepienie dla bandytyzmu.

Zofia