Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę pomóżcie mi bo już nie wiem co mam robić....
Mój Amis 3-miesięczny bokser wybrał sobie nieco złą metodę na wołanie na dwór....trochę popuszcza a potem idzie pod drzwi i czeka:shake: A jak już wychodzi to popuszcza na klatce schodowej:shake: Ja już nie wiem co mam robic wychodzę z nim co jakieś godzinki a on i tak popuszcza w domu:shake: A tata powiedział, że jak przyjedzie i to się nie skończy to wyda mojego malucha:placz::placz::placz: POMOCY!!

Posted

Pęcherz szczeniaka jest mały. Nie jest w stanie długo wytrzymać. Zawsze, gdy się obudzi weź go na ręcę i wynieś. Nie prowadź go, bo szansa, że nasika na korytarzu jest duża. I nie czekaj, to musi być błyskawicznie. Jak pies już stoi pod drzwiami to bardzo mu się chce. Tak mały szczeniak ma pełne prawo jeszcze sikać w domu. Jeżeli wydaje Ci się, że posikuje za dużo to zabierz go do weterynarza, niech go zbada. Biorąc szczeniaka trzeba się liczyć z pewnymi rzeczami. Psa się wychowuje! Musisz go cierpliwie uczyć, ale na efekty trzeba poczekać.

Posted

Każdy pies sygnalizuje swoja potrzebę.
W jakich porach wychodzisz najczęściej z psem?
Jeśli widzisz, że czworonóg czeka pod drzwiami, szybko wypuszczaj go na trawę, a jeśli siusia się na klatkę powiedz '' nie wolno!'' i wróć.
Ze szczeniakiem powinno wychodzić się średnio co godzinę, po zabawie, po przebudzeniu i po posiłku.
Wyjdź z psem na trawę, i daj mu znać, że można się załatwić. Można też brać kawałek gazety itp. ale już powinnaś wiedzieć mniej więcej jak uczy się szczeniaka czystości. Nigdy nie rozpraszaj go, gdy widzisz, iż załatwia swe potrzeby fizjologiczne. Za każde zrobienie na trawę daj mu smakołyk.
Powinno zadziałać ;).

Posted

Też tak robię, chodzi o to ze to nic nie daje to jest jego sposób na wyjście na dwór po prostu. Zrobi siku lub popuści a potem czeka na wyjście i kupkę:-( Czasem nawet nie chce wyjść a potem popuszcza na klatce schodząc on jest już ciężki i nie jest mi łatwo go znosić więc schodzi sam a nawet jak go znosiłam to robił :(

Posted

Ja mam dla Ciebie jeszcze jedną propozycję. Zapisz się z pieskiem do psiego przedszkola. Mam wrażenie, że to pierwszy piesek w Waszej rodzinie. Domyślam się tego na podstawie reakcji Twojego Taty, ale mogę się mylić. Bokser to duży, energiczny psiak, który może sprawić jeszcze wiele kłopotów zanim wydorośleje, a dorastają długo. Tam psiak nauczy się podstawowych rzeczy, a Wy nauczycie się jak z nim postępować.

Posted

Szczeniak sika w domu, czy tylko posikuje pod drzwiami? Jeżeli tylko posikuje pod drzwiami to wychodź z nim częściej. To znaczy, że on już wie, gdzie ma się załatwiać, tylko jeszcze nie wytrzymuje. A jeżeli zdarza mu się sikać to gazeta jest dobrym pomysłem. Wypróbuj go.

Posted

Podsikuje....miałam już kiedyś boksera ale jak był mały to była zima więc nie było nawet mowy o wychodzeniu z nim na dwór. On wie, że w domu nie wolno. Problem tkwi jeszcze w tym, że on potrafi przyjść z dworu i narobić w domu a na dworze robi po 2x