Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Szamanka napisał(a):
Isadora - nie wiem o czym do mnie piszesz.
[...

Oczywiście Szamanko, już poprawiam się przepraszam za moją niesubordynajcę, bezczelność i to że śmiem zapytać jak czegoś nie wiem bądź nie rozumiem. Zanim jednak przejdę do meritum składam oświadczenie, że absolutnie uważam że skoro regulamin przewiduje rozliczanie nalezy się znim liczyć. I tu jestem ZA a nawet bardzo Za rozliczaniem. Tyle że wszystkich na jednakowych zasadach.

Prosiłabym zatem, azali i bardzo o poinformowanie mnie czy taki wątek jak ten:
http://www.dogomania.pl/forum/f78/owczarek-szkocki-duszek-odszedl-za-teczowy-most-124346/

ma jakies rozliczenie? Bo nie mogę znaleźć. Teraz chyba jasno się wyraziłam. W razie pytań serdecznie zaprawszam. Wiem że zajmuję ci trochę czasu, rozumiem to bardzo, na forum ogame jest kilkakrotnie więcej ludzi, stąd moje zrozumienie dla pracy moderatora. Pozdrawiam Samanko.

Gonia rozliczaj się, skoro pora rozliczeń.:p

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no to i ja się wypowiem w tym temacie
...................................................................................................
to tyle ;):evil_lol:

a Pixi biega i jest szczęśliwa i oby wszystkim psiaczkom się tak udało
GoniaP to dzięki Twojeu poświęceniu .... :buzi::buzi::buzi: i wieli ciotek i dobrych ludzi i za to chylę czoła przed Wami

Posted

Szamanka napisał(a):

GoniaP, Twoje zachowanie i wypowiedzi pomijając, że są bezczelne - to są karygodne. Wstydziłabyś się wypisywać takie rzeczy na forum. Zebrałaś pieniądze na psa i Twoim obowiązkiem jest się rozliczyć co do grosza. Zakładając wątek tego oraz innych psów na tym forum zobowiązałaś się do prowadzenia go zgodnie z regulaminem. W tym do rozliczenia się.
Nie interesuje mnie to, że faktury są u księgowej. W takim razie idź do niej, zrób sobie ksera i zrób rzetelne rozliczenie.
Guzik mnie obchodzi z jakiej jesteś fundacji, nikt tu nie robi żadnej nagonki. Egzekwujemy tylko zapisy regulaminu, których Ty najwidoczniej nie rozumiesz - co jest dla mnie wielkim zaskoczeniem. Dlaczego inni rozliczają się na bieżąco a Ty akurat nie możesz? Jeśli się czegoś podejmujesz - rób to porządnie i rzetelnie. A nie ściemniaj mi tu tekstami jacy to modzi są źli, bo się psem nie interesują.
Masz tydzień na rozliczenie tego wątku.
Jeśli tego nie zrobisz - zablokuję wszystkie Twoje wątki na forum. Nie zbierzesz już ani złotówki na żadnego psa. Możesz się odgrażać, płakać - nie obchodzi mnie to. Albo zaczniemy się traktować jak poważni dorośli ludzie, albo nie ma tu miejsca dla osób takich jak Ty, które mają gdzieś panujące zasady i regulamin.

Droga Szamanko,
Zwracam się do Ciebie z uprzejmą prośbą o wskazanie mi punktu Regulaminu forum Dogomanii, który traktuje o rozliczaniu darowizn, a tym samym upoważnia Ciebie, jako moderatora, do zajmowania stanowiska w sprawie rozliczeń i wyznaczania terminu dopełnienia tej formalności.
*
[SIZE=2]Zgodnie z przepisami, termin rozliczeń dla podmiotów prawnych (w tym Fundacji, której jestem członkiem) upływa z dniem 31.03 za rok poprzedni.

Żadne zasady ustalane przez moderatora nie są nadrzędne wobec Regulaminu ustanowionego przez Administratora, ponadto żadne wewnętrzne rozporządzenia nie mogą wybiegać poza ustawę, bo jest to akt nadrzędny !!!
Fundacje rozliczają się przed US oraz Ministrem Środowiska, że tak tylko nadmienię.

A na koniec dziękuję Ci za 9 punktów karnych przyznanych na rok :p
i w razie bana, proszę o dożywotniego, bowiem zasady użytkowania forum Dogomanii, w formie proponowanej przez Ciebie, w żadnym wypadku mi NIE ODPOWIADAJĄ!

Z poważaniem,
GoniaP

Posted

A mówi się, że takie fora społecznościowe to ostoja demokracji...

I wszyscy mają równe prawa ...:shock:

jak w komunie - równiejszych nie brakuje

widać to szczególnie na kilku wątkach dotyczących konkretnych pytań do konkretnych osób

Posted

GoniaP napisał(a):
Droga Szamanko, (...) Z poważaniem,GoniaP

Kochana GoniaP!
Nie przejmuj się, my swoje wiemy!
Szanujemy Cię, podziwiamy,Jesteś wspaniała!!!
Za uratownie Pixi masz zapewnione miejsce w niebie - na 100 % w psim jako Archanioł :lol:

Posted

GoniaP,
odpowiadając na Twojego posta:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/regulamin-pwp-zasady-zamieszczania-ogloszen-121098/

W powyższym linku znajduje się Regulamin działu PwP. Gwoli ścisłości - każdy szczegółowy regulamin znajdujący się w jakimś dziale jest zaakceptowany przez Administratorów forum Dogomania. Przeważnie każdy dział ma taki regulamin, a w punkcie 5 powyższego linka znajduje się zapis dotyczący bieżącego rozliczania.
Tak więc my moderatorzy mamy konkretną podstawę do egzekwowania powyższego zapisu.
Na tym forum obowiązują takie a nie inne regulaminy i nie ma znaczenia dla nas jak i kiedy rozliczają się fundacje czy inne stowarzyszenia.
Nie stosując się do punktu 5 powyższego regulaminu - łamiesz panujące tu zasady. Nie musisz mnie uświadamiać na temat US i innych instytucji, ponieważ nie mają tu one nic do rzeczy.
Ja niczego Ci nie proponuję - takie obowiązują tutaj zasady i to od baaaaardzo dawna. Dziwię się, że to dla Ciebie nowość.
Jakoś na wielu innych watkach nikt nie stawia takiego oporu jak Ty. Rozliczenia są wklejane na bieżąco, a ja nie muszę się z nikim ani kłócić, ani straszyć, ani blokować wątków.
Naprawdę nie wnikam do jakiej należysz fundacji, bo nie ma to dla mnie znaczenia - to tak a'propos jakiejś nagonki.
Zostały zebrane pieniądze na konkretnego psa - wymagane jest rozliczenie.
Nic ponadto.
Ludzie, którzy wpłacili pieniądze - mają prawo wiedzieć jak zostały wykorzystane.

TAKI JEST WYMóG REGULAMINU.

Posted

Wypowiadam się jako jeden z darczyńców, tak rozliczenie powinno być co do grosza i jak zauważyłam nikt tu nie twierdzi inaczej. Wiedzieliśmy od początku,że jeśli cokolwiek zostanie z Pixuni pieniążków to pójdzie to na bidy Emira. Zaskakuje mnie natomiast gorliwość Moda, na innych wątkach nie zauważyłam takiej aktywności. Pójdę w ślad za Isadorą i dla przykładu podam inny wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/suka-czy-maciora-pitbullowa-ofiara-rozmnazacza-po-sterylce-blaga-o-dom-121971/index102.html#post12020350 . Jako osoba,która wspiera od czasu do czasu jakąś bidę proszę Moderatorów o jedno, nie straszcie takimi tekstami odwiedzających miłośników zwierząt, bo stracą na tym tylko jak zwykle zwierzątka. Zasady i regulamin powinien być stosowany konsekwentnie do wszystkich! Wybiegając odpowiedź,że dużo czasu zajmuje taka praca, to odpowiadam, w takiej sytuacji przypominać po przez wiadomość prywatną, bo inaczej można się narazić na śmieszność i stronniczość. Z wyrazami szacunku- Megi

Posted

GoniaP, nie daj się prowokować, my fani Pixi dziękujemy Tobie, Halince za serce i za zaangażowanie dla dziewczynki. Pieniądze to jedno , bez nich wiele nie można , ale Wasze serca i wiara powodowały hojność darczyńców. Pozdrawiam serdecznie

Posted

Megi3 napisał(a):
Wypowiadam się jako jeden z darczyńców, tak rozliczenie powinno być co do grosza i jak zauważyłam nikt tu nie twierdzi inaczej. Wiedzieliśmy od początku,że jeśli cokolwiek zostanie z Pixuni pieniążków to pójdzie to na bidy Emira. Zaskakuje mnie natomiast gorliwość Moda, na innych wątkach nie zauważyłam takiej aktywności. Pójdę w ślad za Isadorą i dla przykładu podam inny wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/suka-czy-maciora-pitbullowa-ofiara-rozmnazacza-po-sterylce-blaga-o-dom-121971/index102.html#post12020350 . Jako osoba,która wspiera od czasu do czasu jakąś bidę proszę Moderatorów o jedno, nie straszcie takimi tekstami odwiedzających miłośników zwierząt, bo stracą na tym tylko jak zwykle zwierzątka. Zasady i regulamin powinien być stosowany konsekwentnie do wszystkich! Wybiegając odpowiedź,że dużo czasu zajmuje taka praca, to odpowiadam, w takiej sytuacji przypominać po przez wiadomość prywatną, bo inaczej można się narazić na śmieszność i stronniczość. Z wyrazami szacunku- Megi

pod każdym słowem megi z powyższego postu podpisuję się obiema rękami i nogami ;)

Posted

hihi. szamakna miała zwykłe przypomnienie, na które odpowiedzią był duży elaborat o ratowaniu zwierząt i ataku na emir... nie dziwię sie, że sie zdenerwowała i daje dedlajny. bo wyszlo troche jak w dowcipie "a wiesz, wsadź sobie ta patelnie w d...".
skąd inąd ratowanie pixie nie trwało 2 miesiące, wątek istnieje długo. teraz to sporo roboty na raz.
jestem za nauką postawy rodem ze społeczeństwa obywatelskiego -przejrzystość finansowa powinna być odruchem. inaczej - jakie mamy prawo pomstowac na zacofane społeczeństwo polskie, skoro nam tez brakuje do ideału? brak rozliczeń na innych watkach nie jest argumentem żadnym. skoro wiecie o braku rozliczeń, powinnyście zgłosić to do moda, tudzież na wątku poprosić o rozliczenie, a jak nie, to do moda. to nie jest kablowanie przecież. ne chce mi się zastanawiac, czy komus ufam wkwestiach finansowych, nie chcę potrzebowac zaufania na kwestie finansowe, rozliczenia powinny być automatyczne.
ten, jak i inne wątki, czytamy nie tylko my, co ufamy uczciwości goni. my możemy nie potzrebowac rozliczeń, ale to nie prywatne forum ani prywatny wątek. na pixie wpłacały bodaj setki ludzi. czy każdy zna gonie i jej zaangazowanie? czy każdy z nich dostał jasno pytanie/propozycję - nadwyżki idą na inne psy? ja nie kojarzę, jeśli było coś takiego, to ok, ale nie pamietam - dla mnie sprawa jest jasna, jak wpłacam kasę 25 maja, a okazuje się, że 23 zaksiegowano ostatnia potrzebną kaske na psa X, to moje pieniądze moga pójśc na psa Y. ale ta milcząca zgoda może dotyczyc małego grona, a nie tylu ludzi, co w przypadku pixie.

@ mgie - przecież w kocu jest rozliczenie na mampie pe.. fakt, że żeśmy sie namęczyły z nimi jak rude myszy :diabloti:, miałam nawet pytanie, jak powinno wyglądać poprawne (pamietasz to jedno zdanie o kwotach?).
ale w końcu bez interwencji z góry rozliczenie przyszło.
ale w sumie to dobry pomysł - szamanka, rzucisz przy okazji okiem na rozliczenie podane na wątku cytowanym przez mgie, czy taka jego forma jest ok?

Posted

sleepingbyday napisał(a):

@ mgie - przecież w kocu jest rozliczenie na mampie pe.. fakt, że żeśmy sie namęczyły z nimi jak rude myszy :diabloti:, miałam nawet pytanie, jak powinno wyglądać poprawne (pamietasz to jedno zdanie o kwotach?).
ale w końcu bez interwencji z góry rozliczenie przyszło.
ale w sumie to dobry pomysł - szamanka, rzucisz przy okazji okiem na rozliczenie podane na wątku cytowanym przez mgie, czy taka jego forma jest ok?

a gdzie jest to rozliczenie???:crazyeye:bo ja widziałam że greven napisała coś takiego: "z dogomanii dostałam 170 zł od, jeśli coś pominęłam to proszę się dopisywać" (chyba to była taka kwota-ale nie pamiętam dokładnie) i to było rozliczenie?:-opo czym agnieszka32 napisała że ona sama dała (chyba) 300zł więc to nie było 170 z dogomanii....ja już wtedy dałam spokój bo nie było sensu....ale to nie było żadne rozliczenie! no chyba że zostało gdzieś tam umieszczone a ja nie widziałam to przepraszam.

w sumie uważam że rozliczać powinien się każdy kto zbiera pieniądze ale nie podobał mi się szantaż szamanki że poblokuje wątki bo to by przyniosło więcej złego niż dobrego.
i pewnie rozliczyć się z całego tego okresu w ciągu tygodnia też jest mało realne....:shake:

Posted

Megi3 napisał(a):

Cieszę się, że ten tekst nie został usunięty przez moderatora, tak jak mój.
Podpisuję się pod Twoim postem obiema rękami.

Pozdrawiam wszystkich przyjaciół zwierząt.

Tutaj ma być NAJWAŻNIEJSZY TEN, KTÓRY NIE MOŻE ZAWOŁAĆ LUDZKIM GŁOSEM : " BŁAGAM O POMOC"

Posted

agaga21 napisał(a):
(...) ale nie podobał mi się szantaż szamanki że poblokuje wątki bo to by przyniosło więcej złego niż dobrego.

Nie rozumiem, co to miałby na celu... Poza odebraniem szansy tym biednym zwierzętom. Aha, no przecież regulaminy górą. I wszelkie pochowane kruczki również;)

i pewnie rozliczyć się z całego tego okresu w ciągu tygodnia też jest mało realne....:shake:
No, biorąc pod uwagę to co robi Gonia to jest NIEREALNE. Bo przecież o wszystkim na dogo nie pisze, np. o częstych interwencjach, jakie podejmuje by polepszyć życie zwierząt... To może odmówi pomocy i zajmie się rozliczeniami, które, nie oszukujmy się, i tak do sprawy nic nie wniosą? Gonia napisała wyraźnie, ze do końca kwietnia nie ma dostępu do faktur, ale to jak widać też nikogo nie obchodzi. Nie byłoby zamieszania, gdyby szamanka zgodziła się na rozliczenie po tym terminie. Ale nie, muszą być w ciągu tygodnia bo jak nie to będzie kara.
Uważam, że podejście modów jest mało ludzkie i niestosowne. (możecie mnie zbanować, żeby było jasne, bo może nie mam racji;))

Posted

Drodzy użytkownicy,
ostatni raz się wypowiadam w tej samej kwestii:
Regulamin PWP i zasady ZAMIESZCZANIA OGŁOSZEŃ ! ! !
"Punkt 5. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco rozliczeń w 1 poście."

To nie jest mój wymysł. To odgórna zasada. I każda osoba zakładająca wątek psu powinna o tym wiedzieć. Poza tym: gdyby taka osoba cały czas wklejała rozliczenie - na bieżąco - nie byłoby żadnego problemu. Systematyczność i rzetelność - i nie byłoby całej tej dyskusji. Tylko o to mi chodzi.
Chyba nie zauważyliście, że ja grzecznie zapytałam o rozliczenie. Potem drugi raz. I to ja oraz moderatorka Pianka zostałyśmy zaatakowane przez GonięP. Tylko dlatego, że upominamy się o coś, o co upominać się nie powinnyśmy, bo rozliczenie winno być od początku powstania watku.

Nie zamierzam już dyskutować na ten temat. Czekam na rozliczenie.
Dziękuję użytkownikom, którzy doceniają i rozumieją pracę moderatorów.

Posted

Systematycznie, rzetelnie i na bieżąco to ja ratowałam Pixie - przez bite 4 miesiące. Z tego wątku książkę by można napisać... Może kiedyś to zrobię.
Potem miałam odpocząć, miało być SPA lub wakacje. Ale nie, bo był kolejny pies, i kolejny, i kolejny.
Regulamin podpisywałam jeden, przy rejestracji (tam nie ma zasady nr. 5). Jednak nigdy nie negowałam potrzeby rozliczenia się przed darczyńcami - normalna sprawa.
Tak jak pisałam wcześniej, rozliczenie pojawi się jak tylko to będzie możliwe, czy to tu, czy na stronach Fundacji Emir.
I to również jest moje ostatnie słowo w tej sprawie.
Dziękuję wszystkim tym, którzy moją pracę doceniają.

Posted

na watku mamyp, po przekazaniu jej do trzcianki (nie u greven, później), post bodaj 970....

Gonia, Szamanka - juz sie stało, na bieżąco nie było rozliczeń i wiadomo jest, że taka kopa papierów nierealna jest do rozliczenia w tydzień, niezależnie od chęci goni do rozliczania, po prostu fizycznie sie nie da. może siądziecie do negocjacji zatem i na spokojnie ustalicie realny termin? co :cool3:? nie wylejmy dziecka z kapielą.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...