Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

teraz zaczniemy płakać, że już jest ten domek :diabloti:
oj goniu, ładnie tu poprzeciągałaś, dobrze, że kontroluję księgę gości u "emir" :diabloti:

Posted

GoniaP napisał(a):
Zanim Pixie trafiła w moje szpony, "Fakt" napisał o niej i jej "wypadku" artykuł. Jakieś 2,5 miesiąca temu natomiast, wkleili tym, że Pixie szuka domu (na tle gołej baby zresztą) i podali mój nr. Psioczyłam już o tym na forum, bo dzwonili do mnie "różni" ludzie... Ale wśród tych telefonów, o których pamiętać nie chcę, był jeden szczególny...

dziwna sprawa, gdyż właśnie ta gazeta wiedzie prym jeśli chodzi o utrwalanie mitów o bullowatych:wielokrotnie zamieszczali historie z ksieżyca np. pit bull zagryzł dziecko-a potem okazywało się, że nie zagryzł tylko pogryzł i nie pit bull tylko coś w tpie owczarka..
na przestrzeni lat mieliśmy z tą gazetą wiecej problemów niż sadzicie:roll:

cieszę się, że wreszcie zamieścili jakiś sensowny i nie wyssany z placa artkuł;choć to, że umieścili go na tle jakiejś gołej baby;akurat mnie nie dziwi i oddaje prawdziwy klimat tej gazety haha.

czy suka jest już w nowym domu czy ma do niego trafić dopiro?
kto zostanie jej nowym opiekunem i czy zdaje soibie sprawę, że przez całe życie suczki będzie musisał dbać o jej stawy?(dobre preparaty na stawy kosztują)
pixie to piesek specjalnej troski-potrzebuje właściciela, który zwariuje na jej punkcie i da jej wszystko co trzeba-a do tego potrzeba i pieniędzy i czasu i duzej dozy cierpliwości.

Posted

Gosia, to jak, odwoływać medialny alarm? ;-)

A widzisz, przecież Ci pisałam, że zawsze przychodziło rozwiązanie i że przyciągasz dobre domy? :lol:

Posted

arjuna napisał(a):

czy suka jest już w nowym domu czy ma do niego trafić dopiro?
kto zostanie jej nowym opiekunem i czy zdaje soibie sprawę, że przez całe życie suczki będzie musisał dbać o jej stawy?(dobre preparaty na stawy kosztują)
pixie to piesek specjalnej troski-potrzebuje właściciela, który zwariuje na jej punkcie i da jej wszystko co trzeba-a do tego potrzeba i pieniędzy i czasu i duzej dozy cierpliwości.
Ma dopiero trafić do niego, za jakieś 2 tygodnie. To miłośnicy TTB, od zawsze mieli asty i pitki. Teraz też mają Duka (asta) i yorka :evil_lol: Pixie będzie trzecia.

Posted

MonikaP napisał(a):
Gosia, to jak, odwoływać medialny alarm? ;-)

A widzisz, przecież Ci pisałam, że zawsze przychodziło rozwiązanie i że przyciągasz dobre domy? :lol:
Nic na razie Monika nie odwołuj. Dziś będziemy jeszcze rozmawiać na spokojnie, bo wczoraj łzy mieszały się ze śmiechem, a pytania i odpowiedzi były chaotyczne. Oczywiście zdam Wam relację.

Dziś w nocy, zamiast spać spokojnie, miałam koszmary. Mój chory mózg wyobrażał sobie takie sceny, że nie wypada ich tu przytaczać. Muszę ochłonąć.

Posted

całkowicie się zgadzam z tym co arjuna napisała o fakcie, fakt i superexpress, brrr, jak widziałem fotki w stylu facet idący alejką a obok na trawie biegnący spokojnie pies i podpis w stylu "kolejny idiota puszczający mordercę luzem a policja nie reaguje" to mnie qrwica brała...

Posted

GoniaP napisał(a):
Nic na razie Monika nie odwołuj. Dziś będziemy jeszcze rozmawiać na spokojnie, bo wczoraj łzy mieszały się ze śmiechem, a pytania i odpowiedzi były chaotyczne. Oczywiście zdam Wam relację.

Dziś w nocy, zamiast spać spokojnie, miałam koszmary. Mój chory mózg wyobrażał sobie takie sceny, że nie wypada ich tu przytaczać. Muszę ochłonąć.

Gosiu, oni i tak będą się z Tobą kontaktować, więc wytłumacz im, co i jak.

A co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to...wiesz, gupi gupolek, za przeproszeniem...;-)

Posted

No prosze, nie moglam wczoraj zajrzec na dogo, a tu taaaakie newsy!!
Gonia trzymam kciuki za domeczek (a w razie potrzeby, to do chusteczek dla Ciebie i Halinki sie dorzuce :P)

Posted

Dręczą mnie różne myśli, kłębią się w głowie pytania. Ludzie są wspaniali, ale jakiś głos coś szepcze w środku. Rozmowa telefoniczna jedna, druga czy dziesiąta nie zastąpi spotkania i rozmowy w cztery oczy. Chodzi o Pixie, moją ukochaną księżniczkę...

Posted

oo, no co ty, w gdyni (dobrze pamiętam, oni są w trójmieście?) są dogomaniacy, sprawdzą ci ich, prześwietlą z góry na dół... ale moim zdaniem sama powinnaś pojechać tak na tydzień, sprawdzić nawyki, słownictwo :razz:, co czytają (czy tylko fakt :evil_lol:), gdzie maja najbliższego weta 24h, czy mają samochód...
inaczej po nocach nie będziesz mogła spać...

Posted

GoniaP napisał(a):
Dręczą mnie różne myśli, kłębią się w głowie pytania. Ludzie są wspaniali, ale jakiś głos coś szepcze w środku. Rozmowa telefoniczna jedna, druga czy dziesiąta nie zastąpi spotkania i rozmowy w cztery oczy. Chodzi o Pixie, moją ukochaną księżniczkę...

Gonia,a będzie jakieś spotkanie przedadopcyjne czy pixie od razu do nich pojedzie?

Posted

agaga21 napisał(a):
Gonia,a będzie jakieś spotkanie przedadopcyjne czy pixie od razu do nich pojedzie?
Mialo się odbyć 2 w 1, ale zastanawiam się, czy nie pojechać do Gdyni na rekonensans najpierw sama...

Posted

GoniaP napisał(a):
Mialo się odbyć 2 w 1, ale zastanawiam się, czy nie pojechać do Gdyni na rekonensans najpierw sama...

a może weź psiaka na ten rekonesans żeby poznała całą rodzinkę przed zostawieniem jej tam...

Posted

agaga21 napisał(a):
a może weź psiaka na ten rekonesans żeby poznała całą rodzinkę przed zostawieniem jej tam...
to chyba nie jest dobry pomysł :shake:

Posted

GoniaP napisał(a):

ale dlaczego nie?bo za długa podróż? bo moze byłby dla niej mniejszy szok gdyby najpierw mogła ich trochę poznać i ich dom i psy zanim u nich zostanie

Posted

GoniaP napisał(a):

Goniu jesli pojedziesz sama twoja uwaga skupi sie na poznaniu ludzi i ich domu
jesli pojedziesz z Pixie to bedziesz skupiona tylko na niej i wazne rzeczy moga umknac Twojej uwadze.
A tak bedziesz miala czas na przemysleniu czy to jest opdpowiedni dom dla niej

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...