Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Agnethko, bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć :loveu:
Jak widzicie, Pixie już uznała koty za nietykalnych domowników :loveu:
W domu Halinki są dwa: czarny, starszy i dystyngowany, i ten biało-czarny, młody trzpiot.
Na czarnego Pixie wcale nie reaguje, i są chwile, gdy kot podchodzi i się nawzajem obwąchują. Żywszą uwagę zwraca na "krówkę", ale w zasadzie, to już się nie boimy, że mogłaby mu cokolwiek zrobić. Koty przechodzą w odległości 20-30cm przed jej pysiem, i nic... czasem nawet nie spojrzy.
Kolejną dobrą cechą Pixie jest to, że nie broni jedzenia. Halinka i ja grzebiemy jej w misce, czasami ona je, a ja wybieram kawałeczki kurczaczka dla Fufika, który stoi tuż przy misce i się ślini... Podobnie z kośćmi, kradną je sobie nawzajem, mimo, że każdy ma swoją, taką samą. No ale zawsze ta bardziej onuplana i nadgryziona przez Pixie jest lepsza dla Fufika, i odwrotnie ;)

Kiedyś przeczytam ten wątek od początku... Ewaluowałam niesamowicie ze swoim nastawieniem do bulli. Nigdy bym nawet nie podejrzewała się o totalny brak strachu wobec taaaaakich szczęk :evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):
Str 248 - wykaz stron, na których ja robiłam ogłoszenia.

GoniaP czy mozesz w pierwszym poscie dac dodatkowe info gdzie Pixi ma ogloszenia a ja jutro poprosze kilka osob i troszke jeszcze rozglosnimy dziewczynke ;)

Posted

Nie wiem, czy DuDziaczek dała radę, czy tylko są moje strony (może przeoczyłam jakiś wpis DuDziaczka). Dodatkowo jest, to wiadomo, allegro Isadorki.

Posted

Tengusia napisał(a):
GoniaP czy mozesz w pierwszym poscie dac dodatkowe info gdzie Pixi ma ogloszenia a ja jutro poprosze kilka osob i troszke jeszcze rozglosnimy dziewczynke ;)
Już się robi ;)

Posted

[quote name='osho']no proszę do czego można dojść wytrwałością :diabloti: Osho, dziękuję!!! Wreszcie ktoś zauważył :multi::multi::multi:

Posted

GoniaP napisał(a):
Isadorko, a Ty masz wgląd w moją galerię?
No i nadal nie otrzymałam od Ciebie rachunku za aukcje :roll:

Tak mam wejsćie w galerię. Jutro napiszę nie ma dzisiaj głowy do niczego.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Tak mam wejsćie w galerię. Jutro napiszę nie ma dzisiaj głowy do niczego.
Zrozumiałe :calus: Utul Rambo od Pixie i jej fanów...

Posted

sleepingbyday napisał(a):
cześć pixiefani. wróciłam i moge odpwierać ataki za nieprzystojne dowcipy o oddaniu pixie do schronu :diabloti:

EDIT: MonikaP, zalinkuj mi, plis, aukcję ze staruszkami?

Aukcja dawno się skończyła, chyba nie ma takiej mozliwości,żeby wydostać jej treść z archiwum allegro, zresztą nie jestem zbyt zdolnym allegrowiczem, więc pewnie nie znam wszystkich opcji :oops:.

Posted

[quote name='MonikaP']Aukcja dawno się skończyła, chyba nie ma takiej mozliwości,żeby wydostać jej treść z archiwum allegro, zresztą nie jestem zbyt zdolnym allegrowiczem, więc pewnie nie znam wszystkich opcji :oops:.

O którą aukcje biegusia? O adopcyjna która sie skonczyła kilka godzin temu (wieczorem będzie następna edycja) czy o jakieś cegiełkowe?

Druga edycja powinna być jeszcze widoczna:
Finezja okrucieństwa zadanego suni pit bull. SOS! (434231603) - Aukcje internetowe Allegro

Cokolwiek potrzebne mam też zapisane w domu na płytkach wszystkie aukcje
:p

Posted

sleepingbyday napisał(a):
aaa... a info o tych staruszkach gdzieś na dogo jest? jakiś wątek (znam 2 wątki staruszkowe, ale może jest jakiś inny?)

Sleepingbyday, ja po 4 latach szarpania się już zakończyłam współpracę ze schroniskiem poznańskim :-(. Powód - absolutny brak zainteresowania drugiej strony...
Zakładanie im wątku mijało się z celem, bo schronisko nie tylko nie pozwoliło mi zrobić nic dla tych staruszków ( a mówiąc "staruszki" mam na myśli naprawdę niedołężne pieski, dla których eutanazja byłaby wybawieniem) za pieniądze, które udało mi się zebrać (ciekawa sprawa, prawda? schronisko nie jest zainteresowane poprawieniem bytu swoich podopiecznych, bo uważa, że tylko ptasiego mleka im brakuje...), ale także nie było w żaden sposób zainteresowane wyadoptowaniem ich. Nie mogłam ich nawet wyprowadzić z boksu, nie mówiąc o tym, że informacje o nich (i o wszystkich innych psach) są w schronisku szczątkowe...
Zresztą jak szukać domu dla psa, który jest do kompleksowego leczenia, albo ze względu na wiek nie zniesie już żadnego zabiegu i tak naprawdę już tylko dobrej śmierci mu trzeba... :shake: Uprzedzając pytanie odpowiem od razu, że pomocą fundacji w leczeniu schronisko również nie było zainteresowane.

Co tu zresztą dużo mówić - gdyby taką pomocą było zainteresowane, Pixie zostałaby zoperowana dwa dni po swoim "locie", bo schron bardzo dobrze wiedział, że może się do mnie zwrócić o pomoc w leczeniu, tym bardziej, że nie było wtedy weta na miejscu.

P.S. Isadora, przepraszam, że tak mącę, nie chodzi o Twoją aukcję dla Pixie, tylko moje fundacyjne z zeszłego roku.

Posted

Przed chwilą weszłam na swoje konto, ale widzę, że nie ma tam żadnych starych aukcji - w ogóle nic - allegro chyba przenosi te zakończone do archiwum, albo kasuje :-(. Tak czy owak przedmiotem aukcji były zdjęcia starowinek poznańskich, wcześniej robiłam podobną aukcję dla szczeniąt i dla kotów (fcef finansowała wyposażenie szpitala dla kotów i na ten cel zbierane były pieniądze, a dla szczeniaczków była surowica i karma..i miała zostać zrobiona przed zimą szczeniaczkarnia....wszystko szlag trafił...) - zainteresowanie i odzew były po prostu niesamowite.

Tu na Dogo był kiedyś bazarek na rzecz staruszków, z bransoletkami fundacyjnymi, ale też jest już chyba w archiwum.

Posted

agnethka napisał(a):
jeżeli to aukcja sprzed roku to raczej już na allegro nie znajdziesz... :roll:
ale w bazarkach masz większą szansę... przynajmniej można spróbować...

Nie,bazarku też już nie ma - bo gdy klikam na link, pokazuje się komunikat, że nie mam uprawnień itp. - czyli jest w archiwum. Zresztą, sprawa i tak jest już nieaktualna :-(.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...