DuDziaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 No dużo nie dam rady ale zawsze to coś... Sluchajcie tekst jest na 1 str. a powiedzcie mi moglby mi ktos podesłać te pare poomniejszonych fotek do ogloszeń? Zaoszczedzilabym czasu przekopujac sie po wątku, Majqo ty je przesyłałaś Isadorce czy mi sie pokopało? :oops: Aha i Majqo na jakich str. robilas juz ogloszaenia? Aha i ogłoszenia na Poznań?
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Strona 248, moje strony. O pomniejszone fotki pisz do Isadora7. Każda pomoc w ogłoszeniach jest na wagę złota.
DuDziaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Ok dziewczyny właściwie nie potrzebuje pomniejszonych fotek a bardziej chociaz linkow do tych 4 najładniejszych. ;) Isadorko jakbyś mogła.... :oops:
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Isadorko, 4 naj...naj...mini fotki dla DuDziaczek. Plizzz DuDziaczek, napisz Isadorce PW, dziś prośba na wątku może jej umknąć.
Atira Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Isadorka, warto bylo czekac :multi:!!!!!!!! Plakat - cuuuuudo :loveu:. Zaraz zaczynam drukowac i od poniedzialku obkleje nim wszystko, co sie da. Przy okazji przesylam gorace buziole dla Pixielindy:iloveyou:
Helga&Ares Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Ja nawet nic nie napiszę.. plakat mnie powalił:mdleje:
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Isadora7 napisał(a):Prawa autorskie do tego plakatu ma Pixie i jeżeli ona wyrazi zgode to rób co chcesz:loveu::loveu:. Doam zę jakby potrzeba dostosowac go do druku w gazecie to nie ma sprawy zrobie stosowny plik. A co do zdjęc to wieczorem w domu bo nie mam ich w pracy. Pogadałam z Nią, i choć zaborcza z niej suka, zgodziła się, choć niechętnie, bo ona wcale nie chce się nigdzie przenosić :shake: Za zdjęcia dziękujemy, już doszły.
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Atira napisał(a):Isadorka, warto bylo czekac :multi:!!!!!!!! Plakat - cuuuuudo :loveu:. Zaraz zaczynam drukowac i od poniedzialku obkleje nim wszystko, co sie da. Przy okazji przesylam gorace buziole dla Pixielindy:iloveyou: Za buziaki dziękujemy, bo tych nigdy nie dość :loveu: Łomatko, szykuje się zmasowana akcja na cały kraj :loveu: Oj Pixie, czy Ty wiesz jak wszyscy Cię kochają????:loveu::loveu::loveu:
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Pixelku, Ty się od buziaków nie opędzisz...i dobrze!!! :multi:
lilith27 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 szkoda tylko, że musiała tą adorację i miłość oraz przyszłą pomyslność okupić takim cierpieniem
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 lilith27 napisał(a):szkoda tylko, że musiała tą adorację i miłość oraz przyszłą pomyslność okupić takim cierpieniem To prawda :-( Ale gdyby nie Jej cierpienie, nigdy bym Jej nie poznała, od ttb bym stroniła ze strachu, i nie głosiłabym teraz, że to najcudowniejsze psy pod słońcem! Moje 2 czarnuchy kocham ponad życie, ale takiej miłości i oddania jaką daje Pixie, trudno sobie nawet wyobrazić... Ona jest jak instrument... Reaguje na najmniejszy bodziec ze strony człowieka. Czasem nawet wystarczy spojrzenie... Ona potrafi się nawet zawstydzić... To CUD, nie pies...I nie ma na dogo takiej ikonki, któraby przekazała Wam co czuję do tej suni :shake: P.S. Zaczęłam pozwalać jej samodzielnie robić parę kroków... Czy to dobrze? 6 tyg minęło....
DuDziaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Gonia zabieram sie za ogloszenia mam tylko pyt. ogłoszenia na Poznań?
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Goniuś, tylko asekuruj, by nagle np. nie zrobiła sama, ot tak od siebie, jakiegoś salta z mocnym podporem, a konto wygłupów.
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 majqa napisał(a):Goniuś, tylko asekuruj, by nagle np. nie zrobiła sama, ot tak od siebie, jakiegoś salta z mocnym podporem, a konto wygłupów. Rozumie się :loveu: Salut :evil_lol: A czy Majguś możesz napisać fachowo, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z 6tyg zrostem? Jak te kości wyglądają itp?
agaga21 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 trzymam kciuki za pomyślność akcji plakatowo-ogłoszeniowej....choć w głębi duszy....ech,Goniu nie napiszę co bym chciała bo mnie tu wszyscy zlinczują...ale Ty wiesz,prawda? ale dla dobra Pixi mam nadzieję że domek jest tuż tuż.
agaga21 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 chciałam dodać drugi obrazek pod swoim tekstem ale ten poprzedni zniknął -zamienił się z tym co jest teraz.jak wy to robicie że macie po kilka obrazków?
Megi3 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Isadora i maqja czółko chylę do podłogi, Gonia Was kocha, a ja na pewno jestem Waszą najgorętsza fanką :eviltong:. Pozdrawiam dziewczyny przesyłając buziaki od swett bull'ki Daisy i jej mamuśki czyli mnie oraz moich córeczek ludzkich, które też dopingują Pixie. Dziewczynkę prosimy wymiziać i wycałować brzusio.
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 agaga21 napisał(a):trzymam kciuki za pomyślność akcji plakatowo-ogłoszeniowej....choć w głębi duszy....ech,Goniu nie napiszę co bym chciała bo mnie tu wszyscy zlinczują...ale Ty wiesz,prawda? ale dla dobra Pixi mam nadzieję że domek jest tuż tuż. Wiem Agatko... I dziękuję za to, że mimo chęci adopcji Pixie wiesz i rozumiesz, że wolelibyśmy szybsze rozwiązanie... Nie wątpię, że byłabyś dla naszej Księzniczki najlepszą Mamą. Bo ona właśnie Mamy potrzebuje, ludzkiej, ciepłej, troskliwej i zapobiegliwej Mamy... I wiesz, najgorsze jest to, że ja nie chciałabym nigdy się z Nią rozstać... Ale wiem, że muszę, a pisząc to - płaczę.
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Megi3 napisał(a):Isadora i maqja czółko chylę do podłogi, Gonia Was kocha, a ja na pewno jestem Waszą najgorętsza fanką :eviltong:. Pozdrawiam dziewczyny przesyłając buziaki od swett bull'ki Daisy i jej mamuśki czyli mnie oraz moich córeczek ludzkich, które też dopingują Pixie. Dziewczynkę prosimy wymiziać i wycałować brzusio. Dziękujemy Megi za ciepłe myśli. Brzusio wycałuję już jutro.:loveu:
agaga21 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Goniu,nie płacz,bo i ja zaraz będę płakać! Wiem, wierzę w to że wspólnymi siłami znajdzie się dla Pixie najlepszy dom z najkochanszą rodziną!
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 GoniaP napisał(a):(...) jakie niebezpieczeństwa wiążą się z 6tyg zrostem? Jak te kości wyglądają itp? Tytułem wstępu - błagam tylko nie zemdlej. Ja się boję takich, własnych wpisów ze względu na Twój stres. :loveu: Podam suche konkrety ale bynajmniej nie po to, by straszyć. ;) 6 tyg. = świeży zrost - niebezpieczeństwo powtórnego złamania w tym samym miejscu. Sunia po tak długim leżeniu ma słabe więzadła, mięśnie na bank straciły na objętości, sile utrzymania kości. Mogą być (nie muszą) porozciągane torebki stawowe = ryzyko zwichnięcia. W miejscu zrostu są nowe komórki kostne. Z każdym dniem nabierają mocy w spełnianiu swojej roli. Trzeba dać im na to szansę. Czy sunia ma nie chodzić??? No way!!! Wręcz przeciwnie ale ostrożnie. Grawitacja, obciążenie, sprzyjają pełnemu, silnemu ukostnieniu. W miejscu złamania, za jakiś jeszcze czas, da się na RTG zaobserwować pogrubienie warstwy kości...i dobrze.
GoniaP Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 majqa napisał(a):Tytułem wstępu - błagam tylko nie zemdlej. Ja się boję takich, własnych wpisów ze względu na Twój stres. :loveu: Podam suche konkrety ale bynajmniej nie po to, by straszyć. ;) 6 tyg. = świeży zrost - niebezpieczeństwo powtórnego złamania w tym samym miejscu. Sunia po tak długim leżeniu ma słabe więzadła, mięśnie na bank straciły na objętości, sile utrzymania kości. Mogą być (nie muszą) porozciągane torebki stawowe = ryzyko zwichnięcia. W miejscu zrostu są nowe komórki kostne. Z każdym dniem nabierają mocy w spełnianiu swojej roli. Trzeba dać im na to szansę. Czy sunia ma nie chodzić??? No way!!! Wręcz przeciwnie ale ostrożnie. Grawitacja, obciążenie, sprzyjają pełnemu, silnemu ukostnieniu. W miejscu złamania, za jakiś jeszcze czas, da się na RTG zaobserwować pogrubienie warstwy kości...i dobrze. Toś mnie pocieszyła :shake::shake::shake: A ja ju myślałam, że to z górki będzie...
Recommended Posts