Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Tak, na pewno zemsta nią kierowała. Wendetta i już ;) co jej będą jakieś zakazy wprowadzać :D

O moj Boze!!! Moze lepiej zeby Gonia juz wiecej na nia nie krzyczala bo niewiadomo co Pixie do glowy wpadnie i co moze jeszcze nabroic z tej ZEMSTY slodkiej:glaszcze:

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wy się śmiejecie, ale mnie do śmiechu nie było, bo Halinka spieszyła się na spotkanie i zawijanie łapy spadło na mnie! A to wcale fajne nie jest, ani nawet łatwe z wijącym się na grzbiecie, fikająccym, zadowolonym z siebie pit bullem :mad:
Osho, Ty masz rację, ona nas testuje, ale uwierz mi, że grzeczniejszego psa to ja w życiu nie spotkałam :shake: Ona reaguje na komendy, ogólnie przez większość czasu leży, lub tylko zmienia pozycje... Już rozumie, że kotki są nasze i nie wolno ich ruszać, nie wstaje na widok miski, siusia na komendę... Ja mam tę świadomość, że tyrzeba nią kierować "twardą" ręką i nie myśl sobie, że my takie ciepłe, ćwierkające kluchy jesteśmy ;) Na razie panujemy nad sytuacją, kochamy nad życie ale też wymagamy.

Posted

Nie trzeba Twardej reki.
Trzeba miec zasady ktorych nie wolno naruszac i raz pozwalac a raz nie!
Kara nie musi byc Bicie. wystarczy zmiana tonu glosu brak pieszczot brak smakolyku.
U mnie to swietnie dziala

Posted

GoniaP napisał(a):
(...) Zawsze dzieje się to rano, jak Halinka idzie do góry się ubrać i niknie jej z oczu...(...)

Jestem poważnie zmartwiona i widzę tylko jedno rozwiązanie. :-( Pani Halinka nie powinna się ubierać! :lol: ;)

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Nie sadze zeby Gonia byla zdolna podniesc reke na jakiekolwiek zwierze.

Podnieść to i może podniesie ale zamachu już nie wykona! :loveu:

Posted

Zamachu nie wykonam, bo mam ręce do samej ziemi :shake: Nasza dziewczyna wysysa energię, wyciąga ręce i rozwala kręgosłup :mad:

Nie tylko łapami się teraz martwię, ale i tym, że jest zimno, i Pixie bardzo na dworze, podczas załatwiania swoich potrzeb, marznie...
Aż zal patrzeć jak robi kupkę, stęka i trzęsie się z zimna :shake: Nie wiem, czy już o tym pisałam, ale od czasu tej drugiej operacji, Pixie robi kupkę na leżąco :-( No i siłą rzeczy, deszcz, nie deszcz, szoruje brzusiem po gołej, mokrej ziemi, a wiadomo, trochę czasu takie "skupianie się" zajmuje...
No i pomyślałam, że trzeba sprawić jej taki kubraczek, ale ja nie mam pojęcia gdzie takiego szukać... Moje psiaki mają podszerstek i gęsty włos...

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Gonia mozesz jej zrobic ze starego swetra tak jak ja robilam Bialej z bluzki zeby nie lizala rany. Tylko ze nie musisz jej wycinac dziur na tylne lapy.
Tak, ale mnie chodzi o taki nieprzemakalny, najlepiej z polarem w środku...

Posted

Isadora7 napisał(a):
No nie wiem czy Goni coś podpasuję. Ona zamówi u Ewy Minge zapewne.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wcale bym się nie zdziwiła. Cierpienie Pixie, zaangażowanie w nią (a nie sposób się nie zakochać w sunieczce) robią swoje. Po tylu przejściach, mimo, że to piesio, tak naprawdę stała się oczkiem w głowie, co zupełnie mnie nie dziwi. :loveu:

Posted

[quote name='GoniaP']Nie tylko łapami się teraz martwię, ale i tym, że jest zimno, i Pixie bardzo na dworze, podczas załatwiania swoich potrzeb, marznie...
Aż zal patrzeć jak robi kupkę, stęka i trzęsie się z zimna :shake: Nie wiem, czy już o tym pisałam, ale od czasu tej drugiej operacji, Pixie robi kupkę na leżąco :-( No i siłą rzeczy, deszcz, nie deszcz, szoruje brzusiem po gołej, mokrej ziemi, a wiadomo, trochę czasu takie "skupianie się" zajmuje...
No i pomyślałam, że trzeba sprawić jej taki kubraczek, ale ja nie mam pojęcia gdzie takiego szukać... Moje psiaki mają podszerstek i gęsty włos...
Dziewczyny w sprawie kombinezonów napiszcie lub zadzwońcie do Cockermanki, ona szyje prawdziwe cuda na wymiar. Można sobie zamowić z odblaskowymi lampasami, dwukolorowe, jednokolorowe, z ocieplaczem (z polara) lub bez. Kombinezoniki są z ortalionu powlekanego nieprzemakalną warstwą.
Zajrzyjcie też do jej sklepiku, tam znajdziesz przykladowe kombinezony, kolory materiałów, cennik i informację, jak mierzyć psiaka:
http://royalstyle.xt.pl/

Jakbyście się zdecydowały, to zapytajcie, czy będzie we Wrocku na wystawie, wtedy ja od niej odbiorę kombinezon i przekażę komuś z Poznania. Tylko nie wiem na razie czy ona będzie, ale coś mi się wydaje, że tak. ;)

Posted

No to nadrabiam ;)

[quote name='ab-agnieszka']Gonia jakby jutro zaistniala taka sytuacja ze bedziesz musiala nakrzyczec na Pixie!!!!! To nakrzycz na nia tez odemnie po tym brzusiu:loveu:
Wykonane :loveu:

[quote name='majqa']Witaj Pixuniu!!! Pewno miałaś kiepski sen po tej strasznej burze z dnia wczorajszego. :eviltong: Jak Ty się maleńka pozbierasz psychicznie??? :evil_lol: Pozbierała się aż nadto :angryy:

[quote name='Isadora7']Majqa wyjełaś mi to z ust. Cała noc nie spałam bo myślałam nad tym jak biedna Piexie jest zdołowna tym "potwornym krzykiem i karceniem". :megagrin: :mad:

[quote name='Wet-siostra']
Z tej suczki taki pies-morderca,jak ze mnie górnik...:roll:
Nawet ja,która jakoś mam nie wiem-uraz?-do psów"tych" ras na widok zdjęć Pixie wymiękam...:oops:

Proszę wymiziać ode mnie słodziznę...:loveu:
dzisiaj poślę kasunię za drugą cegiełkę... Wet-siostro, a dlaczego masz uraz do "tych" psów, a nie do ich durnych właścicieli?? :roll: Wśród owczarków i jamników też zdarzy się agresor, tylko pyutanie czyja to wina??:roll:
Słodzizna wymiziana i za cegiełkę dziękuje :loveu:

[quote name='Ra_dunia']Nie spodziewałam się, że na wątku Pixie udławię się ze śmiechu winogronem :D
Dobrze, że się nie udusiłam, bo byłby to pierwszy przypadek zejścia z tego świata w trakcie czytania dogo... ba i to zejścia ze śmiechu przy czytaniu skądinąd poważnego wątku.
Biedna Pixunia, też się martwię o tę wątłą amstaffową psychikę A ja się prawie zachłysnęłam kawą po przeczytaniu Twojego postu, ale że byłam w biegu, poszłam się wykaszleć do Pixie :evil_lol:

[quote name='Fasolka']
Goniu, usiłowałam sobie wyobrazić jak krzyczysz na Pixie :roflt:
Oj, nie chciałabyś tego widzieć :oops::evil_lol:

[quote name='Fasolka']Sleepingbyday mnie się najbardziej podobały 'wonne zioła' i 'daniny z całego świata' ;-)
Sleepingbyday zapomniała wpleść w swoją wypowiedź pojęć tyakich jak: "napoje bogów", "dary niebios" i "królewskie jadło" i "wahlujący murzyni" (nie, żebym była rasistką) :eviltong:

[quote name='ab-agnieszka']Pixie napewno to zrobila ze zlosci ze na nia wczoraj nakrzyczano:eviltong: Na bank ;)

[quote name='Megi3']Sprytna ta nasza dziewczynka i jaka inteligenta :loveu:. Pozdrawiam Nawet nie wiesz jak bardzo :loveu:

[quote name='Ra_dunia']Tak, na pewno zemsta nią kierowała. Wendetta i już, co jej będą jakieś zakazy wprowadzać :D :evil_lol:

[quote name='majqa']Jestem poważnie zmartwiona i widzę tylko jedno rozwiązanie. :-( Pani Halinka nie powinna się ubierać! :lol: Widzę Twoje łzy, czuję Twoje rozżalenie, i lecę powiedzieć Halince, że rozwiązałaś poważny problem jednym kliknięciem w klawiaturę :evil_lol:

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Dobra będzie taka derka podszyta polarem...gdzies na bazarku tutaj widziałam ...dla dużego/średniego psa....poszukam jutro
Dzięki Inez :multi:

[quote name='andzia69']Kubraczek uszyje Taks - na wymiar:loveu::loveu::loveu: tylko trzeba jej dać znać;) i trzeba jakos tam pomierzyc niunię Dziś zmierzę ;)

[quote name='Helga&Ares']znalazłam kilka wzorów:
1. KLIK
2. KLIK
3. KLIK
4. KLIK Kochana Sikorka :loveu:

[quote name='Isadora7']No nie wiem czy Goni coś podpasuję. Ona zamówi u Ewy Minge zapewne.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wredota :mad:

[quote name='majqa']Wcale bym się nie zdziwiła. Cierpienie Pixie, zaangażowanie w nią (a nie sposób się nie zakochać w sunieczce) robią swoje. Po tylu przejściach, mimo, że to piesio, tak naprawdę stała się oczkiem w głowie, co zupełnie mnie nie dziwi. :loveu: Wiecie co mówią? Że Spixiowałam :placz:

[quote name='Asia & Ginger']Dziewczyny w sprawie kombinezonów napiszcie lub zadzwońcie do Cockermanki, ona szyje prawdziwe cuda na wymiar. Dzięki Asiu za link. Dziś zadzwonię i zapytam.

Posted

GoniaP napisał(a):
(...) Widzę Twoje łzy, czuję Twoje rozżalenie,
i lecę powiedzieć Halince, że rozwiązałaś poważny problem jednym kliknięciem w klawiaturę :evil_lol:

Tylko nie podawaj Pani Halince namiarów do mnie, bo słowną futrówę będę miała jak w banku! :eviltong:
Mam nadzieję, tak już na poważnie, że kłopoty zaczną omijać Pixunię szerokim łukiem. Już wystarczy tego rodzaju atrakcji.

Posted

majqa napisał(a):

Mam nadzieję, tak już na poważnie, że kłopoty zaczną omijać Pixunię szerokim łukiem. Już wystarczy tego rodzaju atrakcji.

AMEN! Dziś jadę po środek wyciszający, bo dziewczyna zaczyna za bardzo brykać :shake:

Posted

[quote name='GoniaP'](...) Wiecie co mówią? Że Spixiowałam :placz:
(...).
Nie mam wątpliwości, że ten neologizm przyjmie się piorunem i to nie tylko na dogo !!! :loveu:

Posted

GoniaP napisał(a):
AMEN! Dziś jadę po środek wyciszający, bo dziewczyna zaczyna za bardzo brykać :shake:

Goniuś, ona poprostu dzięki Wam zaczyna być sobą. Odżyła biedulinka tylko fakt, że zaczyna być zagrożeniem dla samej siebie.

Posted

Napisał GoniaPCytat:
Napisał Isadora7
No nie wiem czy Goni coś podpasuję. Ona zamówi u Ewy Minge zapewne.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wredota :mad:

Przecież wiedziałaś z kim się zadajesz:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

majqa napisał(a):
Goniuś, ona poprostu dzięki Wam zaczyna być sobą. Odżyła biedulinka tylko fakt, że zaczyna być zagrożeniem dla samej siebie.
Odżyła ogólnie. Pięknie teraz wygląda, sierść zaczyna lśnić, nie ma już oznak łupieżu, chrosty zanikają, zostały tylko blizny po otarciach i urazach. No ale najlepszą oznaką dobrego samopoczucia są oczy :loveu: Te jej miodowe "zimne" oczy roztaczają blask i razem z gębuisią się śmieją :multi:
No ale niestety, jeszcze trzeba poczekać z radością, żeby znów nie zapeszyć TFU przez lewe ramię. Jeszcze miesiąc :roll::roll::roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...