Wisełka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Kostek w Metrze: http://zwierzaki.cafeanimal.pl/Kostek,5739 Na animali: http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=16820 Quote
Wisełka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ja w banerkach dobra nie jestem, bo nie mam fajnego programu do ich robienia. Quote
mru Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 ja moge zrobić banerek ;) (oczywiscie ten wisełki jest fajny i tak!) Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 [quote name='Neigh']Achas to wiele wyjaśnia - domyślam się nawet w której:-) Tak czy siak tu są same bandy, złoczyńcy i potwory:-) Oraz kliki i sitwy,. Ale tak na marginesie - czytam to forum codziennie, odkąd mam Misię i proszę Ciebie, Neigh - należysz do (tej akurat) kliki czy nie, naprawdę podziwiam za prężność i poświęcenie. Także sama przyjemność widzieć Cię w tym wątku. Tutaj jeszcze kilka fotek Kościeja, rozjaśnione, żeby już nie fatygować Wisełki: Wygląda jednak na to, że piesek nie jest do końca wyedukowany w kwestii załatwiania się w domu i sygnalizowania potrzeb. Od razu od miski wędruje sobie najspokojniej w świecie na dywan i zaczyna się garbić :lol: Ale tez wydaje mi się, że jest w tym wieku, że da się to bez problemu naprostować. Daje się odwieść od pomysłu robienia kupy na dywanie bez najmniejszych oporów, kiedy zobaczy smycz w ręku. Tak więc, gdyby ktoś miał ochotę na tego psiunia, musi brać pod uwagę, że trzeba go wychować jak szczeniaka, którym zresztą jest. Zdecydowanie przeceniłam chyba jego wiek i kiedy go porównuję z opisanymi szczeniakami tutaj na dogo, myślę, że może mieć około 8 miesięcy. Tylko poważnie wygląda przez to chude ciało. P.S. Dla Agi - Misia-Otylka aka Narodziny Wenus http://img99.imageshack.us/img99/1336/misiaay2.jpg http://img398.imageshack.us/img398/9634/misia3ck2.jpg http://img134.imageshack.us/img134/8623/misia2dd6.jpg Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Wisełko, Mru - dziękuję za banerki i deklarację banerków. A jak o wstawić do podpisu? Normalnie skopiować adres obrazka i będzie przenosił do wątku? Quote
Wisełka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Mru to Ty zrób lepszejszy :lol: Te nowe zdjęcia są fajne, chyba lepej z tych banerek zrobić :) Quote
mru Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 nie lepsiejszy - inny! wlasnie tamte przycielam, ale patrze, ze nowe to z nich zrobie :) AA (eee... dziwny skrot) - jak jest banerek to dajesz tylko kopiuj i wklej :) tylko upewniej sie, ze ktos podlinkowany wrzucil juz co ma byc na banerku? ze szuka domu czy, ze sie zgubil? zrobie taki i takie :P Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Mogę go obwiązać bandażami, żeby tragiczniej wyglądał. Niestety nie umie robić smutnej miny do zdjęcia. Podejrzewam, że tak w ogóle to nie jest mu smutno, zwłaszcza, że się nażarł za trzech i jest to zwierzak dla kogoś, kto chce przygarnąć wulkan radości. Skądinąd wiem, że i takie perwersje w społeczeństwie rzadkie nie są, dlatego nie tracę nadziei, że komuś się spodoba. Myślę, że "szukam domku". Jeśli ktoś go szuka i tak ma szansę go zobaczyć i wpaść na jego trop, a czas działa na niekorzyść psa i kiedy będziemy się skupiać na znalezieniu średnio zainteresowanego opiekuna poprzedniego, szczenięcy urok zdąży przeminąć. Quote
mru Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 czekajcie, ide z psami z siostra, bo potem ona wychodzi zaraz jak tylko wroce to skoncze! Quote
Neigh Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ja wprawdzie wiem, ze czasem psy giną.........ale to ze giną, nie znaczy - że ktoś ich szuka.......... Lada dzień u mnie zacznie sie powrót z działek......koniec wakacji. Wiecie czym to się konczy? Setkami podrośniętych psiaków przy drodze. Wzięli sobie na działeczkę......zeby było weselej......no ale przecież do domu nie zabiorą...bo po co? Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Ja tam też optymistą nie jestem, jeśli chodzi o przeczucia dotyczące poprzedniego opiekuna. Przyzwoity opiekun nie chodzi do parku z zabiedzonym szczeniakiem. Szczeniak powinien być mięciutki, a nie aż podłoga dudni, jak pies klatą się uwala. Niemniej cień optymizmu daje całkiem ładna obróżka, którą komuś chciało się dla psa kupić. Może to tylko nieuwaga i smutne jej skutki. Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 A taki jest Kostek na grubość: Quote
Neigh Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Tu możesz mieć rację.......szczeniaki chudną błyskawicznie. Ale żeby tak wyglądać min. tydzień się błąka..... No i jak trafić pod strzechy z informacją o cudzie techniki pt - identyfikator, albo choćby podpisana obroża...... Quote
mru Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 wrzucam banerki chociaż nowe zdjęcia są też ciekawe... :( * dorzucam: sami oceńcie czy coś widać, bo ja się opatrzyłam ;) Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Bardzo ładne są. Dziękuję serdecznie i już próbuję sobie wstawić. Quote
Asiaczek Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Z moich znajomych nikt nie chce psiaka... ten nie może, bo,. tamten nie może, bo.... eh... nie umiem namawiac na psy, ale może to i lepiej? Bo potem to by tylko wracały... Pzdr. Quote
Neris Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Watek jest w złym dziale, powinien być w "psy znalezione" Quote
_beatka_ Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 dziewczyny czy glutek ma ogloszenia? czy mam go oglosić? i czy mogę go podciagnąć pod mixa ratlerka, albo ratlerkowatego?:roll: Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Neris napisał(a):Watek jest w złym dziale, powinien być w "psy znalezione" No właściwie tak, tylko że w tym dziale jest pełno wątków o znalezionych pieskach, natomiast ten drugi zawsze bardziej kojarzył mi się z rozmaitymi schroniskowymi biedakami, ewentualnie takimi, które czekają na adopcję. Zakładając wątek Kostusiowi nie wiedziałam jeszcze czy skupić się na poszukiwaniu poprzedniego właściciela, czy na szukaniu nowego domu. No i w ogóle obydwa wątki jakoś się przenikają, bo psy znalezione są jednocześnie zgubionymi, itd. Oczywiście w tym momencie temat Kostka rozwinął się bardziej w wątek adopcyjny. Jeśli moderator uważa, że należałoby Kostka przenieść, to poproszę i przepraszam za zamieszanie. _beatko_ - poproszę o każdą pomoc w ogłaszaniu. Jako dyletant dogomaniacki nie znam miejsc, w których warto umieścić wiadomość. Z tego, co wyłapałam, Wisełka wrzuciła informację do Metra i na Animalię. Ja bym nie śmiała ogłaszać go jako miks ratlerka. Jest lekko pinczerkowaty, ale nie te gabaryty. To bardzo pospolity typ piesia, drobnokościsty, z miłą, ale niczym nie wyróżniającą się buzią. Mieści się na kolanach, ale tylko jak podkuli giczołki. Patrząc na niego ciągle mam deja vu i zastanawiam się, czy go już gdzieś aby nie widziałam. Piesek jakich w Polsce setki i tysiące. Ale uroczy w tej pospolitości swojej i to, co jest jego najmocniejszym atutem - okropny pieszczoch, non stop gotowy do zabawy. Quote
Neris Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ja tu przylazłam za Gusią, normalnie do psów zagubionych nie zaglądam, dlatego mi się rzuciło w oczy... Quote
_beatka_ Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 ok to jutro postram się go już pooglaszać;) czy moglabym tylko prosić o fitkę jego calego na jasny tle, może być trawa, bo wtedy jminiaturka w ogloszeniach przyciąga ludzi do oglądani8a:cool3: Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Jakież wyrafinowane chwyty reklamowe! Dziś już z przyczyn ode mnie niezależnych nie zrobię chłopcu fotek na trawie. Tzn. mogłabym, ale chyba nie chodzi o zdjęcia typu "flesz psu w oczy a z tyłu cień Drakuli" :lol: Zdjęcie na pewno by się wyróżniało, ale niekoniecznie pozytywnie :lol: Jutro po widoku oczywiście postaram się o nowe, korzystniejsze fotki. Obejrzę gościa z każdej strony i wybiorę najlepszy profil. Zresztą zależy jeszcze, czy chcemy go pokazać jako ładnego psa, czy jako biedę z nędzą, którą tak naprawdę jest, kiedy widzi się całego i to na jasnym tle. Quote
mru Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Anonimowy Anonim napisał(a): Zresztą zależy jeszcze, czy chcemy go pokazać jako ładnego psa, czy jako biedę z nędzą, którą tak naprawdę jest, kiedy widzi się całego i to na jasnym tle. o to by bylo cenne ujęcie :) Quote
Anonimowy Anonim Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 To skupię się na pokazaniu kostek Kostka, chociaż generalnie bardziej drastycznym przeżyciem jest je poczuć pod palcami. Żeber nie widać tak bardzo, bo sztywna sierść maskuje spustoszenia, ale palce podskakują podczas miziania. Niemniej powinno być widać na odpowiednim ujęciu jego iście charcio wysklepioną klatę i wychudzony brzuszek. Quote
_beatka_ Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 powiem tak robiąc aukcje na allegro i ogloszenia w necie zauważylam że ludzie prawie 2 razy częściej wchodzą na strony psów z dobrą fotką w miniaturce, jak pies jest czarny to trwaka idealnie go eksponuje, trochę reklamy nie zaszkodzi:cool3: Quote
Recommended Posts