Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W parku Morskie Oko na Warszawskim Mokotowie przybłąkał się dziś mały (do połowy łydki), młodziutki podpalany kundelek. Zaczepiał pieski i ludzi, zachęcał do zabawy, w końcu przykleił się na dobre do naszej suczki. Dosyć długo chodziliśmy po parku, pytaliśmy spacerujących, czy psiaka znają. Nie zamierzał się odczepić, po właścicielu ani widu ani słychu, w pobliżu jest ruchliwa ulica, więc zabraliśmy do domu.
Piesek ma na sobie nową, oliwkową obrożę parcianą, dobrze chodzi na smyczy, na razie zachowuje się grzecznie w domu. Bardzo miły, energiczny, spragniony zabawy. To jeszcze szczeniak.
Piesek jest potwornie chudy! Nie widać na zdjęciach, ale żebra po prostu sterczą. Był bardzo głodny i spragniony. I zmęczony. Porozwieszamy wieczorem ogłoszenia ze zdjęciem, ale mamy lekkie obawy, że właściciel o psa nie dba i słabo się zwierzem interesuje. Może też uciekł komuś, kto zajmuje się nim od niedawna. A może błąka się już bardzo długo i stąd chudość.

W tej chwili przebywa u mnie w domu i oczywiście nie wyrzucę go z powrotem do parku, ale zostać dłużej niż kilka dni nie może. Za ciasno i niezbyt przychylna atmosfera dla kolejnego psiaka (mamy od kilku tygodni krzyczkową suczkę i już jej przybycie było kontrowersyjne).

Psiak jest przylepny i słodki.

Bardzo proszę bardziej doświadczonych Dogomaniaków o rady i każdą pomoc w poszukiwaniu właściciela obecnego lub nowego lub domu tymczasowego. W ostateczności będziemy musieli odstawić pieska na Paluch, zanim się na dobre przywiąże i my również.

Kilka zdjęć, nie oddających niestety kościstości "Kostka":

Inne zdjęcia Kościeja na stronie 3,4,8.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ooooo... Kochana jesteś.
Wysokość jego do pół łydki. Nie takie pół łydki, jak Misia, tylko prawdziwe pół łydki :lol: Wyższy niż dorodny ratler, ale dużo niższy niż np. pudel średni. Na oko może ważyć 5-7 kilo, przy czym to naprawdę skóra i kości.
Piesek jest w dobrej kondycji pomimo tej chudości.

Posted

Chłopiec pełną gębą. Że niby młody i głupi jeszcze, ale Misia mu się bardzo podoba i już mu musiała pokazać, co myśli o końskich zalotach.
Ale tak poza tym zachowanie ma bardzo szczenięce, wylewne, głupiutkie i to naprawdę niedobry pomysł, żeby brykał sam po warszawskich parkach i ulicach. Może komuś zabrakło odpowiedzialności i wyobraźni, a może zgubił go pęd do zabawy i zaczepiania wszystkiego, co się rusza.

Uczciwie powiadamiam, że piesio niestety zsikał się w domu, ale trudno ocenić, na ile to kwestia braków w wychowaniu, a na ile silnie przepełnionego pęcherza (opił się jak głupi). Na spacerku również obficie sikał, co może świadczyć o tym, że po prostu pies nie utrzymał w domu siuśka w ryzach albo miał za dużo wrażeń.

Posted

No dobra....to trza się brać do roboty. Kto nam zrobi banerek? Ładnie prosimy... A do Wisełki już biegnę po pomoc w ogłoszeniach....Dorcia, napisz jeszcze dane kontaktowe do siebie - telefon i maila, to się chłopakowi też allegro wystawi....

Posted

[quote name='Anonimowy Anonim']Proszę bardzo telefon do Ewuni (bo to jej zdobycz)
[SIZE=\"3\"][SIZE=\"2\"]694 911 528
[SIZE=\"3\"]lub domowy:
[SIZE=\"3\"](22) 646 17 03
[SIZE=\"3\"]E-mail może być do mnie zaś, bo częściej mogę zerkać: dorchen@tlen.pl

[SIZE=\"3\"]Bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie, bo sama nie mam wprawy, a żal mi zwierza.

Nie wygłupiaj się, za Misię to ja i tak się Wam nie odwdzięczę do życia końca więc wiesz.....

Posted

A dodam jeszcze, bo to może ważne, że kotkę traktuje dość dobrze, nie podgryza, nie rzuca się, chociaż w momentach rozbawienia sprawia mu przyjemność obszczekiwanie wylegującej się biedaczki.
Co ta biedna Dzidka musi przechodzić przez nas. Ciągle jacyś włochaci troglodyci się po domu plączą i szukają zaczepki.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Nie wygłupiaj się, za Misię to ja i tak się Wam nie odwdzięczę do życia końca więc wiesz.....

Pffffffffffff... Misia to nasz skarbuś, słoneczko i królewna w jednym, więc nikt nam się nie musi za nią odwdzięczać.
Właśnie jak tak stoi koło Kościeja, to sobie dobitnie uświadamiam, jak ciała nabrała od czasów schroniska :lol: I jaka nadobna jest.

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jak zmienić tytuł, bo za grosz nie ma we mnie wrodzonego dramatyzmu.

Posted

Ludzie od Was to kto?:-)

Bo ja chyba nie jestem od Was........chociaż nie wiem od jakiegoś czasu męczy mnie mania prześladowcza........

Trzeba się wziąć za porządną akcję adopcyjną....ciągle mi tych wątków i przybywa i przybywa.......

Posted

zolzunka napisał(a):
Pracujemy w jednej firmie, dlatego napisalam,ze od nas :)

Achas to wiele wyjaśnia - domyślam się nawet w której:-) Tak czy siak tu są same bandy, złoczyńcy i potwory:-)

A pokurcza sobie w pamięc wpisałam.......jakby ktoś chciał to wiem gdzie szukać.
Czemu ciągle małe albo owczarki......paranoja jakaś.

Posted

podnosze - zaznaczam

biedaczek, mam nadzieje, ze ktos go szuka...
inaczej nie czeka go nic dobrego
chyba ze jakis nowy domek ;) albo stały

Posted

[quote name='Neigh']Achas to wiele wyjaśnia - domyślam się nawet w której Tak czy siak tu są same bandy, złoczyńcy i potwory

A pokurcza sobie w pamięc wpisałam.......jakby ktoś chciał to wiem gdzie szukać.
Czemu ciągle małe albo owczarki......paranoja jakaś.

Leżeć miałaś!!!!!!!!!!

Posted

gusia0106 napisał(a):
Leżeć miałaś!!!!!!!!!!

Toż leże:-) I myślę........bo tak mi się kołacze, ze ktoś mi gdzieś wspominał o małym psiaku.....ze chce

Posted

[quote name='Neigh']Toż leże I myślę........bo tak mi się kołacze, ze ktoś mi gdzieś wspominał o małym psiaku.....ze chce

No chciał, chciał - ale do tego dokmu pojechał Nerisowy Lupus. Do Krakowa z resztą:) Fajne domki w tym Krakowie.