Jump to content
Dogomania

POMOCY!! Potrzebny dom natychmiast dla setera. MA DOM :))

Recommended Posts

Posted

Cudnie...było..
Ale sielanka się chyba właśnie zakończyła :mad:
Póki Pepe leżał z dala ode mnie,to było pięknie (chociaż jakieś pół godz.temu leżały obok mnie obydwa i było ok..)..ale zachciało mu się przytulić do pańci i Remik (który leżał w drugim końcu sofy na której siedzę) zaczął warczeć. Ewidentnie chce mieć mnie na wyłączność i jest mocno niezadowolony jak zbliża się konkurent.
Na szczęście gdy stanę między nimi zasłaniając Pepe,twarzą do Remika i ostrym tonem mówię "nie wolno",to Remik od razu "milknie". Na szczęście też Pepe nie lubi się "bić" i woli się odsunąć.
Wygląda więc na to,że nocna akcja z warczącymi na siebie psami stojącymi nade mną jak spałam nie była odosobnionym przypadkiem :shake:
Myślałam ,że będzie już spokój,bo psiaki zbliżyły się trochę do siebie na spacerach..

Remik PILNIE potrzebuje swojego Pana!! lub chociaż DT w którym nie będzie musiał konkurować z drugim samcem.
Sądzę też,że zdrowsza byłaby syt.gdy w domu byłoby więcej osób. Ja jestem sama z dwoma psami-samcami..może to nie najlepsze zestawienie..mimo,że jestem inny gatunek,to jednak samica..

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

werbena520 napisał(a):
..to może Mały Musterlander?Hm...,ale chłopak śliczny..

Małe i duze Musterlandery sa chyba tylko w umaszczeniu biel + gorzka czekolada
mi on przypomina French Spaniela bardziej, ale znawca seterow ani spanieli nigdy nie bylam. Moze to jakis mix mysliwski. I popieram drugie zdanie - jest sliczny.:cool3:

Posted

Karilka-faktycznie niesamowicie podobny..

Nocka minęła spokojnie- psiaki zgodnie przespały na jednym łóżku :)
Remik już chyba oszalał na moim punkcie- nie odstępuje mnie na krok, gapi się na mnie jak w obrazek, rano tak się ze mną witał jakby nie widział mnie rok :roll:

Gemsi-zamordujesz mnie-ale po wczorajszym chodzeniu na lince doszłam do wniosku,że to jest co najmniej bez sensu. Dziś latał luzem i jeszcze częściej chodził mi przy nodze niż ostatnio. Poza tym genialnie wskakuje na komendę do auta- sama przyjemność takie wypady na łąkę :) Generalnie psiak jest maxymalnie do mnie "przylepiony" i wpatrzony we mnie, dlatego dobrze by było jakby znalazł szybko dom stały,bo biedaczek okropnie się zżywa.

Jeden mankament- już 3 razy podlał mi ściany w mieszkaniu- ale wydaje mi się,że to przez obecność drugiego samca..

Poza tym nie szczeka w domu (co mnie b.cieszy) na dźwięk domofonu,czy pukania do drzwi. Wczoraj przewijało się u mnie sporo obcych dla niego osób i zachowywał się idealnie :) Moi rodzice wręcz się nim zachwycali.

Posted

Jeszcze na głowę nie upadłam (to może akurat temat do dyskusji..:roll: ),żeby go puszczać bez adresówki ;)
Jako skazaniec mam ostatnią prośbę -przed mordowaniem poszukaj domu dla mojego setera,bo rodzice po moich ostatnich wyjazdach już nie chcą się nim zajmować..:shake:

Posted

No proszę jacy chętni do mordowania...a potem będzie narzekanie,że domków tymczasowych brakuje..:cool1:

joaaa- bardzo go lubię..tak jak wszystkich pozostałych tymczasowiczów,którzy się u mnie przewinęli ;)