Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='koosiek']Nie znam tych telefonów, nie wiem, do kogo są. Ogólny azylowy adopcyjny to 501 258 303. I mail też lepiej dać azylowy: azyl@psianiol.org.pl, bo Siekowa ma teraz chyba problemy z netem.

A tak w ogóle, to wielkie dzięki Ketuniu :)

W takimk razie już zmieniam :)

• 4 weeks later...
Posted

Teraz Nemo nie wygląda tak dobrze jak na zdjęciach. Bardzo schudł, ma problemy ze skórą a weci podejrzewają, że może chorować na starczą ropowice owczarków. :(

Posted

Szczerze to sama nie wiem, spisałam sobie nazwę by poczytać o tej chorobie w necie. Na początku myślałam, że Nemo może mieć jakąś nużyce bo tak wyłysiał na pysku. :( Chyba o to chodzi:

Idiopatyczna ropowica owczarków niemieckich

Autor: dr n. wet. Kourou Dembele

Idiopatyczna ropowica owczarków niemieckich (german shepherd folliculitis, furunculosis and cellulitis) - IRON - jest to głębokie ropne zapalenie skóry spotykane częściej u owczarków niemieckich i ich mieszańców niż u innych ras. Jest to zespół chorobowy objawiający się zapaleniem mieszków włosowych, czyracznością oraz głębokim ropnym zapaleniem skóry określanym jako cellulitis. Choroba ta jest zaliczana do pseudoropnych zapaleń skóry, a to oznacza, że należy do grupy chorób o niewyjaśnionej etiologii. IRON charakteryzuje się powolnym rozwojem i częstymi nawrotami.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nemo jakoś wpadł mi w oko i.. zabłysnął na głównej stronie http://owczarki.eu/ ;) koosiek możesz najwyżej zaktualizować jego opis jak masz nowsze info :) Strona ma ostatnio sporo odwiedzin więc cicho liczę na szansę dla niego. A nie ściągnę go z tamtąd dopóki nie znajdzie domu. Choć tyle mogę :)

Posted

[quote name='Anashar']Nemo jakoś wpadł mi w oko i.. zabłysnął na głównej stronie http://owczarki.eu/ ;) koosiek możesz najwyżej zaktualizować jego opis jak masz nowsze info :) Strona ma ostatnio sporo odwiedzin więc cicho liczę na szansę dla niego. A nie ściągnę go z tamtąd dopóki nie znajdzie domu. Choć tyle mogę :)

Bardzo Ci dziękuję :) Co do opisu najlepiej niech wypowie się Siekowa, ja o Nemo zbyt wiele nie wiem :oops:

Posted

siekowa napisał(a):
Anashar wielkie dzięki. :) Wieczorem spojrzę na jego opis.
Nemuś nie jest już chory, ta wcześniejsza diagnoza o ropowicy była chyba błędna. :multi:

No to zaktualizujcie opis w wolnej chwili :) Tym lepiej, że ta diagnoza była błędna!

• 4 months later...