siekowa Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 No może trochę ale to już chyba dawno temu. :lol: Quote
ketunia Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Pozowoliłam sobie zrobić wyróżnione allegro Nemusiowi. Nie wiem tylko czy kontakt jest dobry? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066787292 Quote
koosiek Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Nie znam tych telefonów, nie wiem, do kogo są. Ogólny azylowy adopcyjny to 501 258 303. I mail też lepiej dać azylowy: azyl@psianiol.org.pl, bo Siekowa ma teraz chyba problemy z netem. A tak w ogóle, to wielkie dzięki Ketuniu :) Quote
ketunia Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='koosiek']Nie znam tych telefonów, nie wiem, do kogo są. Ogólny azylowy adopcyjny to 501 258 303. I mail też lepiej dać azylowy: azyl@psianiol.org.pl, bo Siekowa ma teraz chyba problemy z netem. A tak w ogóle, to wielkie dzięki Ketuniu :) W takimk razie już zmieniam :) Quote
siekowa Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Teraz Nemo nie wygląda tak dobrze jak na zdjęciach. Bardzo schudł, ma problemy ze skórą a weci podejrzewają, że może chorować na starczą ropowice owczarków. :( Quote
koosiek Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 siekowa napisał(a):starczą ropowice owczarków. :( A co to za choroba? Czym się objawia? Quote
ketunia Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 koosiek napisał(a):A co to za choroba? Czym się objawia? Przyłączam się do pytania. Jak można mu pomóc?? Quote
siekowa Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Szczerze to sama nie wiem, spisałam sobie nazwę by poczytać o tej chorobie w necie. Na początku myślałam, że Nemo może mieć jakąś nużyce bo tak wyłysiał na pysku. :( Chyba o to chodzi: Idiopatyczna ropowica owczarków niemieckich Autor: dr n. wet. Kourou Dembele Idiopatyczna ropowica owczarków niemieckich (german shepherd folliculitis, furunculosis and cellulitis) - IRON - jest to głębokie ropne zapalenie skóry spotykane częściej u owczarków niemieckich i ich mieszańców niż u innych ras. Jest to zespół chorobowy objawiający się zapaleniem mieszków włosowych, czyracznością oraz głębokim ropnym zapaleniem skóry określanym jako cellulitis. Choroba ta jest zaliczana do pseudoropnych zapaleń skóry, a to oznacza, że należy do grupy chorób o niewyjaśnionej etiologii. IRON charakteryzuje się powolnym rozwojem i częstymi nawrotami. Quote
AniaAniaAnia Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 w górę w górę ;) miałam kiedyś psiaka Nemka ...aż mnie serce ścisnęło .... Quote
siekowa Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Na pewno dostaje jakieś leki, jak będę w azylu to zapytam. Quote
koosiek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Zapraszam wielbicieli ONków - i nie tylko ;) - na wątek zbiorczy azylowych owczarków: KLIK Quote
Anashar Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Nemo jakoś wpadł mi w oko i.. zabłysnął na głównej stronie http://owczarki.eu/ ;) koosiek możesz najwyżej zaktualizować jego opis jak masz nowsze info :) Strona ma ostatnio sporo odwiedzin więc cicho liczę na szansę dla niego. A nie ściągnę go z tamtąd dopóki nie znajdzie domu. Choć tyle mogę :) Quote
koosiek Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='Anashar']Nemo jakoś wpadł mi w oko i.. zabłysnął na głównej stronie http://owczarki.eu/ ;) koosiek możesz najwyżej zaktualizować jego opis jak masz nowsze info :) Strona ma ostatnio sporo odwiedzin więc cicho liczę na szansę dla niego. A nie ściągnę go z tamtąd dopóki nie znajdzie domu. Choć tyle mogę :) Bardzo Ci dziękuję :) Co do opisu najlepiej niech wypowie się Siekowa, ja o Nemo zbyt wiele nie wiem :oops: Quote
siekowa Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Anashar wielkie dzięki. :) Wieczorem spojrzę na jego opis. Nemuś nie jest już chory, ta wcześniejsza diagnoza o ropowicy była chyba błędna. :multi: Quote
Anashar Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 siekowa napisał(a):Anashar wielkie dzięki. :) Wieczorem spojrzę na jego opis. Nemuś nie jest już chory, ta wcześniejsza diagnoza o ropowicy była chyba błędna. :multi: No to zaktualizujcie opis w wolnej chwili :) Tym lepiej, że ta diagnoza była błędna! Quote
siekowa Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Polecajcie album z fotkami Nema: http://www.facebook.com/album.php?aid=39929&id=152625521454876&saved#!/album.php?aid=39929&id=152625521454876 W niedziele minie piąty rok jego bezdomności :( Quote
Recommended Posts