Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Superrr.... Jakoś tak mi zapadł w pamięcii odszukałam Falbanka. Może jakiś tekścik o nim do ogłoszeń? Wy go "znacie" a ja postaram się choć kilka zrobić. Trzeba spróbować :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do dat kiedy trafił itd - na pierwszej.

Falbanek to około już 9-letni pies po przejściach. Zdystansowany, bojaźliwy i bardzo nie ufny. Nie pozwala się dotykać, a gdy człowiek próbuje się do niego zbliżać - po prostu ucieka. Wydaję mi się, że w schronisku na podwórku, którym biega czuję się już dość pewnie. Nie wiem czy np próba pogłaskania go np w budzie nie skończyła by się tym, że by ugryzł.... Sforę psiaków, która z nim biega to już jego paczka i ją toleruje... jeśli chodzi o nowe, inne zwierzaki to kwestia czasu. To o Falbanka zaufanie trzeba solidnie sobie zapracować - i wydaję mi się że nikt w schronisku się tego nie podjął - dlatego Falban jest jaki jest. . . zapomniany.
Z mojej oceny Falban w domu inaczej by spojrzał na człowieka - może zrozumiał by i przekonał się, że to nie wróg, nie ktoś kogo trzeba się bać - ale ciężko bo być może właśnie przez człowieka kiedyś tak mocno cierpiał . .
Jeśli nie DT nie widzę dla niego wielkiej szansy . . . :(.

Posted

moze najpierw powinnysmy pomyslec czy w ogole znalazlby sie dt, ktory podjalby sie pracy nad takim psem? bo jesli mialby byc jednym z wielu i trafic do boksu, to wyslanie go w takie miejsce mijaloby sie z celem

Posted

Nawet nie zakładałam inaczej bo zamiana schroniska na takie miejsce byłaby tylko dodatkowym stresem. W schronie ma przynajmniej swoje "stadko" przyjaciół z wybiegu.
Nie wiem czemu ale cały czas chodzi mi po głowie taka myśl, że może on nie potrzebuje niczego innego, że może chcąc go uszczęśliwić możemy popełnić jakiś błąd:roll:
Chciałabym jednak żeby miał możliwość poznać człowieka od tej dobrej strony...

Posted

Cioteczki nie robiłam jeszcze ogłoszeń. Upisałam takie cuś:oops: bo zawsze chcę uzgodnić. Śmiało - krytykujcie, piszcie co nie tak, co dodać... Potem zrobie ogłoszenia albo zamówie na bazarku "co by" inne psiaki skorzystały...
Ato moje wypociny ( tekst roboczy:oops:)

[FONT=Times New Roman]Oto Falban – bez pomocy on nie mam szans na dom.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Na pewno zastanawiasz się dlaczego taki a nie inny tytuł ma to ogłoszenie. Otóż taka jest prawda. Falban to pies, który potrzebuje szczególnego opiekuna i jeśli zechcesz poświecić trochę czasu na przeczytanie jego historii, to wszystko zrozumiesz.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Falban trafił do schroniska jako „psi dzieciak” ale miał swoją mamę, do której mógł się przytulić. Odeszła – został sam. Mały, wystraszony piesek znalazł w końcu przyjaciółkę, z która dzielił schroniskowe życie. Oboje znaleźli „dom”- a właściwie - firmę, której mieli pilnować. Dwa psiaki biegały samopas, przez nikogo nie głaskane, dostawały jeść i tylko to stanowiło namiastkę normalnego życia. Niestety nawet to musiało się kiedyś skończyć – w końcu Falban to pies, który ma pecha w życiu. Firma zwinęła manatki a one zostały same. Falban został potrącony przez samochód a jego przyjaciółka uciekła wystraszona. I znów został sam… Trafił w miejsce, które w dzieciństwie opuścił. Teraz Falban jest psiakiem, który myśli że może liczyć tylko na siebie, wszyscy których do tej pory znał kolejno go opuszczali. Teraz chodzi po wybiegu wraz z innymi psiakami i na pierwszy rzut oka zdaje się, że on nie potrzebuje człowieka. Podkreślę - „zdaje się”- bo jak każdy wie, pies potrzebuje człowieka, a on po prostu o tym nie wie. Nikt go wcześniej nie pogłaskał, nikt się z nim nie pobawił. Dostawał jeść i to mu miało wystarczyć. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Falban ma około 9 latek, a ja wciąż żyję nadzieją że ta psina pozna jeszcze lepsze życie. Jest nieufny, ponieważ nie zna innego życia, nie zna miłości, ciepła, ludzkiego dobra. Gdybyś dał mu szansę i trochę czasu, Falban napewno by się otworzył. [/FONT]

Posted

jak dla mnie tekst super!
dopisz również,że dowieziemy psa do nowego domu oraz ze Falbanek jest zaszczepiony i posiada aktualna ksiazeczke zdrowia
podaj prosze w ogloszeniach te dane ale jako mail do aktywacji to czy moglby byc Twoj mail? bo w schronie raczej nie aktywuja ich

tel: 63 243 80 38

Kasia 603 238 766

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul. Gajowa 7A
62-510 Konin

Posted

Same dobre wieści dziś czytałam na forum,a teraz znalazłam ze ślicznego banerka ten wątek:(Czytam pierwszą,watek z 2008 r, więc nadzieja,że psina juz dawno w domu.Czytam dalej,a to kolega Paulinki z tego samego schronu,też staruszek:( I już mi wystarczy:( Siedzę i płaczę,bo ta bieda może tylko do doświadczonego i o wielkim sercu i ogromnie cierpliwości DS albo do profesjonalnego DT,który będzie go socjalizował:-(NA to drugie jednak kasa potrzebna.A on musi wyjść ze schroniska!Nie wyobrazam sobie,aby miał tam byc do końca życia,a czas działa na jego niekorzyść:-(
No i mam z głowy spanie:(

Posted

Witaj kazik132 :) Zawsze to raźniej jak nas więcej:multi:.
W końcu mamy weekend i cieszę sie ze bedę mogła w końcu na spokojnie, bez przerywników,przysiąść i zabrać się porzadnie za te ogłoszenia:roll::oops:

Posted

Gonia13 napisał(a):
Witaj kazik132 :) Zawsze to raźniej jak nas więcej:multi:.
W końcu mamy weekend i cieszę sie ze bedę mogła w końcu na spokojnie, bez przerywników,przysiąść i zabrać się porzadnie za te ogłoszenia:roll::oops:
Witaj!Ogłoszenia bardzo potrzebne jak tez rozreklamowanie wątku,bo jak widzę, mało nas tutaj:(
Martwię się tylko,że falbanek jest trochę specyficznym psiakiem.Jeśli DS to musi być doświadczony bardzo.Najlepiej DT na razie taki, który z psami pracuje.Gdyby się jeszcze udało znaleźć darmowy,byłby to szczyt marzeń.

Posted

:shake: Miałam gości i niewiele zdązyłam zrobić:oops::
eoferty.com.pl
adopcjapsa.pl
e-gratka.info
adopcje.org
nasipupile.pl
kupiepsa.pl
gieldaogloszen.pl
ale jeszcze dorzucę kilka:oops:

Posted

Gonia13 napisał(a):
:shake: Miałam gości i niewiele zdązyłam zrobić:oops::
eoferty.com.pl
adopcjapsa.pl
e-gratka.info
adopcje.org
nasipupile.pl
kupiepsa.pl
gieldaogloszen.pl
ale jeszcze dorzucę kilka:oops:
Dobre i tyle ogłoszeń,dziękujemy!Ale mało nas tu strasznie:(To dobrze nie wróży Falbankowi.

Posted

kazik132 napisał(a):
Dobre i tyle ogłoszeń.

Powoli dorobię jeszcze kilka, niestety na weekendzie się nie wyrobiłam. No a mój komputer ostatnio ma humory i wyłącza sie kiedy zechce :(
Lecimy Falbanku na pierwszą...