Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

martka1982 napisał(a):
to super, bo tu tak cicho i ponuro jest...Falbanek przeżywa swoje życie od nowa i przeżywa je pięknie, jest kochany, szczesliwy, dopieszczony a na wątku stypa;)

Oj tam, Oj tam.... po prostu wszyscy się cieszą że u Falbania tak spokojnie i szczęśliwie.
Cóż tutaj można jeszcze dodać:) REWELACJA.
Pamietasz jak pisałyśmy na początku jaki to "trudny" przypadek i że "starych drzew" się nie przesadza? Błąd!!!
Falbanek jest tego przykładem.

Posted

martka1982 napisał(a):
tak, zmiana diametralna, a do tego szybka i oczywiscie na lepsze.
jak rozmawiam z pania Ela, to czuje,ze to wszystko ma sens

Takie historie podnoszą na duchu.

Posted

mam złe wieści. Stan Falbanka nagle się pogorszył, 2 dni temu zaczął kuleć na tylną łapkę a dziś już nie chce wstawać z posłania. Pani Ela przerażona....ja też....nie wiem skąd nagle takie pogorszenie, jest po 5 tabletce trocoxilu, 6 i ostatnią powinien wziąć 1 października
jutro będę wiedziała jakie są zalecenia weta
widać,że cierpi

Posted

boże dziewczyny..................NASZ FALBANEK UMIERA....ZŻERA GO RAK KOŚCI....WET UWAŻA,ŻE JUŻ NIE WIELE CZASU MU POZOSTAŁO. ON MA TE KOŚCI JAK PODZIURAWIONE...NOWOTWÓR SIEJE SPUSTOSZENIE W JEGO ORGANIŹMIE !!!!!!!!!!

Posted

Falbaniu...nie zasnę dziś...tak wiele psów odeszło niedawno...Dingo, Paulinka...zaginęła Dumka i jak widać czarnej serii ciąg dalszy....
Pani Ela jest zdruzgotana, bardzo, bardzo rozpacza. ona jest cudowną osobą, uważam,że bardzo dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków w zakresie opieki nad Falbankiem, ma ogromne serce..... dziś stwierdziła,że ona się do tego nie nadaje,ze to ponad jej siły
przed nią ogromnie trudne zadanie i wie,ze musi mu sprostac...

Posted

bardzo bym chciala jakos pania Ele pocieszyc, pokazac pozytywne strony, pewnie beznadziejnie mi wychodzi bo ona zaczyna plakac, a jak opowiada z takim bólem,żalem...rozpaczą to mnie ogarnia taki sam ból i razem sobie płaczemy...w rezultacie mam wrazenie ze rozmowy ze mna bardziej ją wyczerpują niż jej pomagaja....

Posted

martka1982 napisał(a):
bardzo bym chciala jakos pania Ele pocieszyc, pokazac pozytywne strony, pewnie beznadziejnie mi wychodzi bo ona zaczyna plakac, a jak opowiada z takim bólem,żalem...rozpaczą to mnie ogarnia taki sam ból i razem sobie płaczemy...w rezultacie mam wrazenie ze rozmowy ze mna bardziej ją wyczerpują niż jej pomagaja....

Jak bardzo znam ten ból,jak bardzo...:-(
Umarło mi juz kilka psiaków i za każdym razem ból mnie rozrywał i za każym razem myślałam,że następny raz będzie może mniej bolesny...nieprawda,każdy kolejny raz bolał tak samo,a może i bardziej...do śmierci nie da sie przyzwyczaić,tu nie ma rutyny,tu są emocje i ból nieprawdopodobny...Martuś na wątku Kolczyka wspomniałaś o Stivusiu,że Falbanek przypomniał Ci historię Stivusia...Tak....poszłam z psem do lekarza,bo nie podobało mi się,że nie chciał od 2 dni jeść...okazało się,że ma raka z przerzutami i....miesiąc czasu życia!!! Boszsze....u weta nogi się pode mną ugięły,zadzwoniłam od razu do Ciebie z rykiem,że Stivi umiera,że nie ma ratunku...ałłaaa........

Posted

paulinken napisał(a):
Falbanku :( Tak długo czekałeś na swój dom, tak już miało być dobrze... kompletnie nic nie da się już zrobić?

nie da, stan jest zaawansowany, jego kości są jakby dziurawe
teraz najważniejsze aby nie cierpiał. na razie kuleje gdy chodzi i widac ze chodzenie sprawia mu ból ale pani Ela mówi,ze gdy leży wygląda,że czuje się komfortowo, wiec z tego wynika ze nie odczuwa bólu caly czas a tylko w ruchu