Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martka1982']z dwóch bazarków wystawionych przez si_bcw dotarło dla Falbanka aż 202.55 zł:)) bardzo dziękujemy:)[/QUOTE]

a są jakieś nowe bazarki ? (przypominam, że moje fanty-bluzeczki są do waszej dyspozycji)

Posted

[quote name='delfy2000']Już kilka osób pytało na FB czy sa jakieś nowe wieści od Falbania... Czy tabletki podziałały? Jak się ma nasz przystojniak?[/QUOTE]

bede dzwonic jutro bo jutro Falbanek ma dostac 3 tabletke a potem ma miec badanie krwi i po tym bedzie decyzja czy kontynuowac, a moze nie trzeba juz kontynuowac wcale. Pani od Falbania nie ma porownania, bo gdy psiak do niej trafil juz byl po pierwszej dawce i chodzil o niebo lepiej niz wczesniej, dlatego pewnie zadecyduje wet

Posted

[quote name='delfy2000']Już kilka osób pytało na FB czy sa jakieś nowe wieści od Falbania... Czy tabletki podziałały? Jak się ma nasz przystojniak?

Nasz przystojniak stał się "synkiem mamusi" na spacer pozwala się wyprowadzić tylko pani Elżbiecie. Gdy chce wyjść z nim jej mama to próbuje się wyrwać i nie chce iść. Mężczyzn się boi i nie może się do nich przemóc. Stał się również zazdrosny o suczkę, z którą mieszka. Na szczęście jednak nie okazuje agresji a jedynie szczeka, gdy pani Ela poświęca czas jego psiej konkurencji;) Czuje się dobrze, chodzi ok, dziś dostał kolejną tabletkę i będzie miał wkrótce badaną krew.
na koniec rozmowy pani Elżbieta dodała: "kochamy się"

przy okazji chciałabym pokazać Wam Dingo -ma "zaledwie" 18 lat i nadal jest bezdomny...

http://www.dogomania.pl/threads/210588-Dingo...ma-18-lat!-najstarszy-w-schronie!-czy-tutaj-odejdzie-szukamy-ds-ju%C5%BC-na-zawsze

Posted

delfy2000 napisał(a):
Już kilka osób pytało na FB czy sa jakieś nowe wieści od Falbania... Czy tabletki podziałały? Jak się ma nasz przystojniak?

będą zadowoleni bo..................dziś odwiedziłam Falbanka!
Było nam po drodze, więc postanowiliśmy wjechać i spieszę donieść,że Falbanek kwitnie!!! to nie ten sam pies! błysk w oku, uśmiech na pycholu, wyluzowany, szczęśliwy, rozleniwiony, błyszczący, czyściutki.............boski!!!!

Pani Ela to anioł! widać,że się kochają i są w siebie zapatrzeni. Rano około 6 i wieczorem około 22 idą na długi spacer tam gdzie Falban zaprowadzi, w ciągu dnia wychodzą na krótsze, bo małemu leniowi się nie chce....
Falban jest ściskany, obcałowywany, w objęciach i widać,że mu te czułości pasują. Poza tym uwielbia się pieścić. Wykłada się na plecy i czeka na mizianie po brzuchu.
Najlepiej czuje się w domu, wylegiwanie się na zewnątrz nie leży w jego naturze. Zawsze chodzi na smyczy, bo potrafi płochliwie zareagować na jakiś niespodziewany hałas, np gdy sąsiad krzyknie za płotem.
Nadal nie potrafi przekonać się do mężczyzn, toleruje ich ale się boi.
Dostaje do jedzenia świńskie nóżki na odbudowę chrząstki i widać,że kuracja w połączeniu z trocoxilem dała zdumiewające rezultaty. On już w ogóle nie kuleje!!! Chodzi po prostu super, jak zdrowy, dziarski pies....byłam w szoku. Nawet przebiec się czasem ma ochotę, gdy jego koleżanka za czymś popędzi do przodu.
Gdy leży na posłaniu i dostaje miskę, to czasem nie chce mu się wstać, więc wkłada łapę w miskę i ją sobie przyciąga pod nos...pani mówi,że robi to komicznie!

musicie wybaczyć ale zdjęcia i filmik wstawię gdy dojdę do siebie (pewnie jutro)

Posted

Aż mnie zatkało... i łezka się zakręciła w oku... Dzięki wielkie Marta...zaraz przeklejam wieści na FB, bo tam fani Falbanka cieszą się każdą wiadomością... Jutro sprawdzę wątek i jeżlei uda Ci się włożyć zdjęcia i filmik to zaraz dodam do wydarzenia....

Oh, jestem szczęśliwa... Jeszcze raz dziękuje Marto :)

Posted

zapomniałam dodać,że zostawiłam pani Eli 50zł na badania krwi dla Falbanka. ma zrobić enzymy wątrobowe a jak starczy to również i morfologię. da mi znać, gdy już pozna wyniki
jakość zdjęć musicie mi wybaczyć........