TERESA BORCZ Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Dzwoniłam do pani Eli, jest już absolutnie zakochana w FALBANISKU, podobnie jak i syn który wyraził to nawet w prezencie w postaci wielkiej dobrej puchy! Nie ma już tak dużej niepewności w oczach i stale głaskany i przekupywany smakołykami nabiera coraz więcej zaufania, nie stara się już tak bardzo uciec, to że docenia te pozytywna zmianę w swym życiu wyraża z kolei strachem w wychodzeniu na dłużej, załatwia swą potrzebę (czyli jak widać kłopoty z siusianiem to przeszlość!!) i zawraca, chyba nie bardzo ma odwagę się oddalać od swego azylu spokoju/ Pani Ela jednak zachowuje wszelkie możliwe środki ostrożnosci, aby nie kusić licha, bo to dopiero kilka dni, Najważniejsze że piesio okazał się bardzo spokojny, przyjazny, nie ma w nim cienia agresji, do tej pory nie zawarczal ani raz, stale czesany ma też już coraz lepszą sierść, najważniejsze że opiekunka jest w nim totalnie zakochana to ważne i dla psa i dla opiekunki no i dla nas UDAŁO SIE CHYBA Z TYM DOMKIEM! Quote
martka1982 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 jestem przekonana,że się udało! choć poczułam to dopiero po niedzielnej rozmowie, bo odjeżdżałam od Falbania z niepokojem. teraz tylko utwierdzam się w przekonaniu,że to była słuszna decyzja:) Quote
TERESA BORCZ Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 bardzo proszę o pilny telefon w sprawie leku dla FALBANKA, nie moge się dodzwonić!!! (trocooxil) Quote
kazik132 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 TERESA BORCZ napisał(a):Dzwoniłam do pani Eli, jest już absolutnie zakochana w FALBANISKU, podobnie jak i syn który wyraził to nawet w prezencie w postaci wielkiej dobrej puchy! Nie ma już tak dużej niepewności w oczach i stale głaskany i przekupywany smakołykami nabiera coraz więcej zaufania, nie stara się już tak bardzo uciec, to że docenia te pozytywna zmianę w swym życiu wyraża z kolei strachem w wychodzeniu na dłużej, załatwia swą potrzebę (czyli jak widać kłopoty z siusianiem to przeszlość!!) i zawraca, chyba nie bardzo ma odwagę się oddalać od swego azylu spokoju/ Pani Ela jednak zachowuje wszelkie możliwe środki ostrożnosci, aby nie kusić licha, bo to dopiero kilka dni, Najważniejsze że piesio okazał się bardzo spokojny, przyjazny, nie ma w nim cienia agresji, do tej pory nie zawarczal ani raz, stale czesany ma też już coraz lepszą sierść, najważniejsze że opiekunka jest w nim totalnie zakochana to ważne i dla psa i dla opiekunki no i dla nas UDAŁO SIE CHYBA Z TYM DOMKIEM! Ale cudne wiadomości! Dziekujemy TERESO! Quote
si_bcw Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 bazarek - zapraszam - nie tylko do kupowania, także do podrzucania :) jeszcze nie jest kompletny http://www.dogomania.pl/threads/208826-Falbankowy-stragan-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-i-nie-tylko-na-leczenie-do-10.06.g.21?p=16990013#post16990013 Quote
paulinken Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Martka, a mogłabyś mi w skrócie napisać, na co Falbanio potrzebuje kasy? Wystawiłabym dla niego minibazarek, może z 5 dych by się uzbierało, ale muszę na bazarku napisać, na co zbieramy. Quote
martka1982 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 zbieramy na opłacenie leku o nazwie trocoxil. cena rynkowa jednej tabletki to 102zł, Falbanek przyjął jedną tabletkę jeszcze w schronisku a z 3 pozostałymi pojechał do dt. więc łącznie trzeba zapłacić za 4 tabletki. cena będzie trochę niższa niż 102zł ale jeszcze nie dostałam faktury, więc nie wiem ile dokładnie będzie kosztować jedna tabletka. przesłałam na razie 100zł i czekam na fakturę. należy liczyć się z tym,że jeszcze około 250zł trzeba będzie zapłacić. Quote
martka1982 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 [quote name='si_bcw']bazarek - zapraszam - nie tylko do kupowania, także do podrzucania :) jeszcze nie jest kompletny http://www.dogomania.pl/threads/208826-Falbankowy-stragan-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-i-nie-tylko-na-leczenie-do-10.06.g.21?p=16990013#post16990013 dziękujemy! już tam idę Quote
paulinken Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Deserki dla Falbanka: http://www.dogomania.pl/threads/208855-Pyszne-niemieckie-desery!-Na-leki-dla-Falbanka!-Do-10.06.2011-g.10! Podrzucajcie chociaż, proszę. Quote
martka1982 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 dziękujemy paulinken wykupiłam dla Falbanka pakiet 130 ogłoszeń z o wiele bardziej optymistycznym tekstem niż ten, który proponowałam ostatnio Quote
martka1982 Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 doszła wpłata od dorota1 za czerwiec, dziękujemy! we wtorek zadzwonie do domku i przypomnę o podaniu trocoxilu bo właśnie we wtorek przypada druga dawka Quote
NikaEla Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='paulinken']Deserki dla Falbanka: http://www.dogomania.pl/threads/208855-Pyszne-niemieckie-desery!-Na-leki-dla-Falbanka!-Do-10.06.2011-g.10! Podrzucajcie chociaż, proszę. melduję się do podnoszenia bazarku :) Quote
martka1982 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Fanki, fanki czyżbyście zapomniały o naszym Falbanku? dzwoniłam dziś do niego a że nie chciał ze mną gadać, to pogadałam z opiekunką;) Falbanek dostał dziś drugą dawkę trocoxilu i nie ma apetytu..może go troszkę wątroba pobolewa...oby szybko przeszło poza tym jest grzeczniutki, nie lubi chodzić na długie spacery, tylko siku, kupa w ogródku i szoruje do chałupy pani Elżbieta mówi,że widać w jego oczach już coraz mniejszą dezorientację, bardzo się do niej przywiązał i przy niej czuje się najpewniej:) Quote
paulinken Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Mi się marzą wesołe zdjęcia Falbanka z DT :) Tylko kurde, trzeba kasę na leki zebrać... Quote
TERESA BORCZ Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Postaram sie mu sprezentować surfin przy pierwszym dopływie kasy, działa świetnie i wielostronnie!! Quote
kazik132 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 martka1982 napisał(a):Fanki, fanki czyżbyście zapomniały o naszym Falbanku? dzwoniłam dziś do niego a że nie chciał ze mną gadać, to pogadałam z opiekunką;) Falbanek dostał dziś drugą dawkę trocoxilu i nie ma apetytu..może go troszkę wątroba pobolewa...oby szybko przeszło poza tym jest grzeczniutki, nie lubi chodzić na długie spacery, tylko siku, kupa w ogródku i szoruje do chałupy pani Elżbieta mówi,że widać w jego oczach już coraz mniejszą dezorientację, bardzo się do niej przywiązał i przy niej czuje się najpewniej:)A jak to możliwe, zpomniec o Falbaniu?:o Cieszę się z wiadomości choc sama nie lubie , jak z jakiejśc przyczyny moje psiaki nie chcę np jeść. Ale może i ten upał obecnie daje się we znaki? Najważniejsze, że Falbanio dobrze się ma i ładnie przeżył zmianę, jaka go spotkała:) Dzięki martka za wiadomości! Quote
martka1982 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 paulinken napisał(a):Mi się marzą wesołe zdjęcia Falbanka z DT :) Tylko kurde, trzeba kasę na leki zebrać... jedno mam w komórce, jak jesteś dobra w te klocki, to mogę Ci przesłać mmsa i byś wstawiła na wątek?jeśli Twój numer kończy się na 26, to znaczy,że go mam:) Quote
paulinken Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 martka1982 napisał(a):jedno mam w komórce, jak jesteś dobra w te klocki, to mogę Ci przesłać mmsa i byś wstawiła na wątek?jeśli Twój numer kończy się na 26, to znaczy,że go mam:) Możesz spróbować, ale nie wiem, czy umiem ;) Quote
martka1982 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 paulinken napisał(a):Możesz spróbować, ale nie wiem, czy umiem ;) a masz jakiegoś sprzęciora żeby zgrać to co masz w komórce na komputer? Quote
martka1982 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 wpłynęła deklaracja od paulinken, dziękujemy! Quote
martka1982 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 paulinken i jak z tą fotką Falbania,którą Ci przesłałam? Quote
Recommended Posts