Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do pani Eli, jest już absolutnie zakochana w FALBANISKU, podobnie jak i syn który wyraził to nawet w prezencie w postaci wielkiej dobrej puchy! Nie ma już tak dużej niepewności w oczach i stale głaskany i przekupywany smakołykami nabiera coraz więcej zaufania, nie stara się już tak bardzo uciec, to że docenia te pozytywna zmianę w swym życiu wyraża z kolei strachem w wychodzeniu na dłużej, załatwia swą potrzebę (czyli jak widać kłopoty z siusianiem to przeszlość!!) i zawraca, chyba nie bardzo ma odwagę się oddalać od swego azylu spokoju/
Pani Ela jednak zachowuje wszelkie możliwe środki ostrożnosci, aby nie kusić licha, bo to dopiero kilka dni,

Najważniejsze że piesio okazał się bardzo spokojny, przyjazny, nie ma w nim cienia agresji, do tej pory nie zawarczal ani raz, stale czesany ma też już coraz lepszą sierść, najważniejsze że opiekunka jest w nim totalnie zakochana to ważne i dla psa i dla opiekunki no i dla nas UDAŁO SIE CHYBA Z TYM DOMKIEM!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem przekonana,że się udało! choć poczułam to dopiero po niedzielnej rozmowie, bo odjeżdżałam od Falbania z niepokojem. teraz tylko utwierdzam się w przekonaniu,że to była słuszna decyzja:)

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Dzwoniłam do pani Eli, jest już absolutnie zakochana w FALBANISKU, podobnie jak i syn który wyraził to nawet w prezencie w postaci wielkiej dobrej puchy! Nie ma już tak dużej niepewności w oczach i stale głaskany i przekupywany smakołykami nabiera coraz więcej zaufania, nie stara się już tak bardzo uciec, to że docenia te pozytywna zmianę w swym życiu wyraża z kolei strachem w wychodzeniu na dłużej, załatwia swą potrzebę (czyli jak widać kłopoty z siusianiem to przeszlość!!) i zawraca, chyba nie bardzo ma odwagę się oddalać od swego azylu spokoju/
Pani Ela jednak zachowuje wszelkie możliwe środki ostrożnosci, aby nie kusić licha, bo to dopiero kilka dni,

Najważniejsze że piesio okazał się bardzo spokojny, przyjazny, nie ma w nim cienia agresji, do tej pory nie zawarczal ani raz, stale czesany ma też już coraz lepszą sierść, najważniejsze że opiekunka jest w nim totalnie zakochana to ważne i dla psa i dla opiekunki no i dla nas UDAŁO SIE CHYBA Z TYM DOMKIEM!

Ale cudne wiadomości! Dziekujemy TERESO!

Posted

Martka, a mogłabyś mi w skrócie napisać, na co Falbanio potrzebuje kasy? Wystawiłabym dla niego minibazarek, może z 5 dych by się uzbierało, ale muszę na bazarku napisać, na co zbieramy.

Posted

zbieramy na opłacenie leku o nazwie trocoxil. cena rynkowa jednej tabletki to 102zł, Falbanek przyjął jedną tabletkę jeszcze w schronisku a z 3 pozostałymi pojechał do dt. więc łącznie trzeba zapłacić za 4 tabletki. cena będzie trochę niższa niż 102zł ale jeszcze nie dostałam faktury, więc nie wiem ile dokładnie będzie kosztować jedna tabletka. przesłałam na razie 100zł i czekam na fakturę. należy liczyć się z tym,że jeszcze około 250zł trzeba będzie zapłacić.

Posted

Fanki, fanki czyżbyście zapomniały o naszym Falbanku?
dzwoniłam dziś do niego a że nie chciał ze mną gadać, to pogadałam z opiekunką;)
Falbanek dostał dziś drugą dawkę trocoxilu i nie ma apetytu..może go troszkę wątroba pobolewa...oby szybko przeszło
poza tym jest grzeczniutki, nie lubi chodzić na długie spacery, tylko siku, kupa w ogródku i szoruje do chałupy
pani Elżbieta mówi,że widać w jego oczach już coraz mniejszą dezorientację, bardzo się do niej przywiązał i przy niej czuje się najpewniej:)

Posted

martka1982 napisał(a):
Fanki, fanki czyżbyście zapomniały o naszym Falbanku?
dzwoniłam dziś do niego a że nie chciał ze mną gadać, to pogadałam z opiekunką;)
Falbanek dostał dziś drugą dawkę trocoxilu i nie ma apetytu..może go troszkę wątroba pobolewa...oby szybko przeszło
poza tym jest grzeczniutki, nie lubi chodzić na długie spacery, tylko siku, kupa w ogródku i szoruje do chałupy
pani Elżbieta mówi,że widać w jego oczach już coraz mniejszą dezorientację, bardzo się do niej przywiązał i przy niej czuje się najpewniej:)
A jak to możliwe, zpomniec o Falbaniu?:o
Cieszę się z wiadomości choc sama nie lubie , jak z jakiejśc przyczyny moje psiaki nie chcę np jeść. Ale może i ten upał obecnie daje się we znaki? Najważniejsze, że Falbanio dobrze się ma i ładnie przeżył zmianę, jaka go spotkała:)
Dzięki martka za wiadomości!

Posted

paulinken napisał(a):
Mi się marzą wesołe zdjęcia Falbanka z DT :) Tylko kurde, trzeba kasę na leki zebrać...

jedno mam w komórce, jak jesteś dobra w te klocki, to mogę Ci przesłać mmsa i byś wstawiła na wątek?jeśli Twój numer kończy się na 26, to znaczy,że go mam:)

Posted

martka1982 napisał(a):
jedno mam w komórce, jak jesteś dobra w te klocki, to mogę Ci przesłać mmsa i byś wstawiła na wątek?jeśli Twój numer kończy się na 26, to znaczy,że go mam:)

Możesz spróbować, ale nie wiem, czy umiem ;)