martka1982 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 czekamy zatem nadal cleo2008, Twoja wpłata w przeliczeniu na PLN wyniosła 115.09zł dziękujemy! Quote
TERESA BORCZ Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 no, chyba jest dobra wiadomość dla FALBANKA i opiekunek, dziś mam nareszcie potwierdzenie ok i nieco szczegółów o domku , jest ogrodzony choć prawdopodobnie nie jednorodzinny, mają państwo ogród, bezpieczny dla psiaka, należą do psiolubnych, i mają jednego własnego więc opieka nad psem nie jest dla nich czymś nowym , trzeba jednak ustalić od razu że główne posiłki Falbanka powinny być gotowane i z czego, sama z opiekunką o tym porozmawiam, aby było jak najlepiej, najważniejsze jest że są bardzo ucieszeni i przygotowani na przyjazd psiaka, Nie ma w domu dzieci, trzy dorosłe, świadome osoby , wszystkie akceptujące przyjazd, więc niespodzianek nie przewiduję, domek jest nieco daleko ale za to serdeczny, psiolubny i nie nastawiony szaleńczo na zysk, o takich już tu czytałyśmy/ zaproponowałam cenę 250 zł ( z lekami i vetem po naszej stronie), spanie w domku, ogrodowe szaleństwa do woli, przy takiej wiośnie to atut dla Falbanka, zastrzegłam z góry że mowy być nie może o budzie i uwięzi, na szczęście budy nie mają, no i oczywiście stale będziemy w kontakcie, mają państwo auto, to nie daj Boże w razie nagłej potrzeby mają czym psiaki zawieżć do weta, postaramy się wybadać jakiegoś na poziomie od pomorskich cioteczek , MOJA SKROMNA UWAGA, PSIAKI POWINNY SIĘ ZAPOZNAĆ NA KRÓTKIM SPOTKANI NA ZEWNĄTRZ POSESJI, ABY MIESZKANIEC DOMU NIE CZUŁ SIE OD RAZU ZAGROZONY CZY ZAZDROSNY! podam wszelkie namiary i telefon kontaktowy opiekunce wątku Myśle że chyba dobra jest ta propozycja, co wy na to? Potrzebne nam namiary na jakieś cioteczki z zachodnio pomorskiego! Quote
kazik132 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Propozycja super się wydaje, ale tak, czy inaczej, domek musi byc prześwietlony dokładnie. Już tu na forum takich historii się naczytałam,że trudno mi na odległość ufać, jesli nie ma potwierdzenia, chociaż i to nie daje 100% gwarancji, to wiadomo. Czy domek jest uprzedzony, że będzie miał wizytę przed adopcją na DT i w czasie trwania pobytu też moga być niezapowiedziane wizyty? Quote
TERESA BORCZ Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 tak, wiedzą że ktoś będzie w kontakcie i akceptują w pełni, miejsce jest w okolicach Białogardu, droga na Połczyn Zdrój, miejsce piękne i zdrowe, W gminie Tychów, podaje telefon kontaktowy i inne informacje na pw, mam nadzieje że się okaże ok , no własnie ja też widzę że nie wszystko na dogo się sprawdziło, ale jednak trzeba szukać tych dobrych miejsc , musimy jak najszybciej sprawdzić, szukajmy odpowiedniej osoby! Quote
kazik132 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 TERESA BORCZ napisał(a):tak, wiedzą że ktoś będzie w kontakcie i akceptują w pełni, miejsce jest w okolicach Białogardu, droga na Połczyn Zdrój, miejsce piękne i zdrowe, W gminie Tychów, podaje telefon kontaktowy i inne informacje na pw, mam nadzieje że się okaże ok , no własnie ja też widzę że nie wszystko na dogo się sprawdziło, ale jednak trzeba szukać tych dobrych miejsc , musimy jak najszybciej sprawdzić, szukajmy odpowiedniej osoby! No tak, w takim razie szukamy kogos do sprawdzenia DT. Tylko jak znaleźć? Nie orientuję się za bardzo, kto pochodzi z tamtych terenów. Quote
martka1982 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 zaczęłam już szukać ale nie widzę nikogo z białogardu. najbliżej znalazłam cioteczkę z Kołobrzegu ale to daleko:( a w ogóle to bardzo,bardzo bym chciała aby udało się z tym dt, dla Falbanka to ogromna szansa. dobrzy ludzie, psi kolega, ogród, spanie w domu, a dla nas cena nie wygórowana. z Państwem oczywiście trzeba porozmawiać, bo Falbanio od czasu do czasu będzie potrzebował pomocy weta, chociażby jeśli chodzi o ten trocoxil, jakiś badań krwi itp, no i na początku będzie wycofany. ale ani jedno ani drugie to nie katastrofa.żeby tylko znalazł się ktoś do wizyty dziewczyny ja już szukam, ale jeśli mi pomożecie zwiększycie szanse na znalezienie kogoś! Quote
caryca26 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 E nie tak daleko , Białogard jest 30km od Kołobrzegu.Pociągów pełno.A autem 15 minut drogi. Quote
martka1982 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 [quote name='caryca26']E nie tak daleko , Białogard jest 30km od Kołobrzegu.Pociągów pełno.A autem 15 minut drogi. napisałam do niej...a nóż...... jeszcze mam pytanie, czy Ci państwo rozważają również tymczasowanie jeszcze jednego psiaka? wcześniej była o tym mowa jeśli tak, mam idealną kandydatkę. dziewczyna od szczeniaka siedzi w schronie czyli od 11 lat! http://www.dogomania.pl/threads/203567-11-lat-w-schronisku!-Od-szczeniaka-za-kratami.-Czy-pozna-inny-%C5%9Bwiat-Pomocy!!!?p=16437089#post16437089 Quote
delfy2000 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ale wieści - Tereso wielkie dzięki... ;) Oby szybko znaleźć osobę do sprawdzenia domu - wrzuciłam info na FB... Quote
TERESA BORCZ Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 od początku myślę o 2 ale pomalutku, niech się ich sunia przyzwyczai, to jest sunia, rozmawiałam z panią domu dziś, rozmowa serdeczna niezwykle i jestem pełna optymizmu że wszystko się uda, same pogadajcie, podałam narazie namiary kazik 132, mam nadzieję że wrażenie będzie równie dobre jak moje, jak tylko będzie szansa na drugiego psiaka psiaka dam znać, tymbardziej że negocjuję jeszcze jeden domek, podwójny też z ogrodem i sprawdzonymi ludzmi, szkoda że nie wiedzieli wcześniej, bo zaplanowali wyjazd i właśnie wyjeżdzaja ale nie na długo więc coś sie kręci dla naszych biedaków ta miejscowość jest ok 25 km od Białogardu, może jest tu ktoś z Połczyna Zdroju??Prawdę powiedziawszy ja zaryzykowałabym wyjazd wprost w przypadku braku kandydatki do WPA, także poszukuję kogoś Quote
delfy2000 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Wrzuciłam prośbę o kogoś do sprawdzenia domu na dwóch zachodniopomorskich wątkach.... Quote
delfy2000 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ktoś na FB napisał, że Falbanek to taki śliczny mordek... Więc można mu chyba dać ksywkę Mordek, co ? :eviltong: Quote
kazik132 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 W takim razie można szukac też kogoś z okolic Kołobrzegu. Zaraz popytam kogo umiem. Jak bedę coś wiedziała, dam znać. edit Napisałam do kilku osób z okolic Szczecina, które znalazłam na mapie pomocy, zobaczymy co będzie. W PW napisałam, że jeśli trzeba, zapłacimy ewentualnie za paliwo zużyte na dojazd, bo myślę, że damy jakoś radę. Jedna osoba mi odp, że ma zawalony tydzień interwencjami,ale jak nic nie znajdziemy, to się mam do niej odezwać. Quote
kinia098 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 to chyba nie ten DT, o którym myślę. ale jeśli możecie- podeślijcie mi numer na PW. upewnię się. Quote
TERESA BORCZ Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 już posłałam namiar, proszę się upewnić, potrzebujemy naprawdę nieskazitelnego miejsca Quote
martka1982 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 kolejnym etapem bedzie rozmowa ze schroniskiem,jesli Panstwo chcą mogą ją wykonać w dowolnym momencie lub to schronisko skontaktuje sie z nimi (nie dostalam jeszcze namiarów). tel do schronu 513 252 632 Quote
kazik132 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 martka1982 napisał(a):kolejnym etapem bedzie rozmowa ze schroniskiem,jesli Panstwo chcą mogą ją wykonać w dowolnym momencie lub to schronisko skontaktuje sie z nimi (nie dostalam jeszcze namiarów). tel do schronu 513 252 632Ja mam namiary,bo TERESA wysłała mi je wczoraj, więc prześlę Ci je martka na PW:) Tam też jest nr telefonu:) Z PW jakie wysłałam z prośbą, odezwały się 3 osoby, żadna nie może:( Inne póki co, w ogóle nie odpowiedziały, więc może jeszcze jest nadzieja. Kurde, no! Quote
TERESA BORCZ Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 posłałam juz namiary na domek do martki1982, a także do kini098 dla ewentualnego porównania, na szczeście jest ok , szukamy dalej kogos bo czas dla Falbanka jest cenny! Quote
delfy2000 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Kinia - a może Ty znasz kogoś, kto mógły zrobić wizytę ? Quote
martka1982 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 tam gdzie ja wysłałam zapytanie również cisza póki co tak sobie myślę, że w najgorszym wypadku dom sprawdzi się w dniu zawiezienia Falbanka. planuję go zawieźć osobiście. rozmawiam z chłopem, trochę stęka ale pojedzie:) nasza prezeska zadzwoni jutro do Państwa i porozmawia jeszcze raz o wszystkim. my możemy go zawieźć 27 maja (przyszły piątek). tak mi akurat najbardziej odpowiada, a potem chłop wyrusza w podróż i już nie będę mogła go zawieźć, bo sama się boję w taką podróż wyruszyć. jutro również będą wyniki krwi. nasza prezeska obawia się,że Falbanio źle zareaguje na trocoxil, bo dostawał metacan i wymiotował po nim....ale jeśli wątroba będzie ok, to dostanie pierwszą dawkę jeszcze w schronisku,żebyśmy mogli poobserwować czy coś się z nim dzieje, a z drugą najwyżej wyruszy do dt. więc jutro ostatecznie będzie wiadomo co i jak ze wszystkim:) Quote
TERESA BORCZ Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 no, to jest dobre wyjście, my też będziemy mieć troche czasu na dalsze poszukiwania, ja próbuję, i kinia, i delfy, musi się coś udać/ czy nie byloby dobrze na wzmocnienie i ewentualne odtoksycznienie wątroby podać mu naturalny środek wspomagający watrobę Surfin/ to jest nieutleniona bioprzyswajalna siarka organiczna, o super działaniu także na stawy, głównie na chrząstki stawowe,i ch regenerację i usprawnienie, jest też środkiem przeciwzapalnym, a dodatkowo działa na stany zapalne skóry ,zwalcza grzybice ogólnoustrojowe i jelitowe, usuwa z organizmu toksyny / NIEKTÓRE Z DOGO CIOTECZEK NAPEWNO SŁYSZAŁY O OLEJU Z HARLEEMU / Jest osiągalny w aptekach zielarskich albo na zamowienie w sprzedaży wysyłkowej/ Quote
Cleo2008 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 kazik132 napisał(a):Propozycja super się wydaje, ale tak, czy inaczej, domek musi byc prześwietlony dokładnie. Już tu na forum takich historii się naczytałam,że trudno mi na odległość ufać, jesli nie ma potwierdzenia, chociaż i to nie daje 100% gwarancji, to wiadomo. Czy domek jest uprzedzony, że będzie miał wizytę przed adopcją na DT i w czasie trwania pobytu też moga być niezapowiedziane wizyty? jestem za i bardzo o to prosze! Quote
Cleo2008 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 martka1982 napisał(a):czekamy zatem nadal cleo2008, Twoja wpłata w przeliczeniu na PLN wyniosła 115.09zł dziękujemy! na zdrowie (albo lepsze zycie) falbankowi Quote
delfy2000 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 martka1982 napisał(a):tam gdzie ja wysłałam zapytanie również cisza póki co tak sobie myślę, że w najgorszym wypadku dom sprawdzi się w dniu zawiezienia Falbanka. planuję go zawieźć osobiście. rozmawiam z chłopem, trochę stęka ale pojedzie:) Hihihi, i tak trzymaj Marta ;) Quote
Recommended Posts