Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety ja do mieszkania mogę zabrać tylko suczkę, zresztą ja mieszkam na piętrze i obawiam się, że wchodzenie po schodach dla Falbanka byłoby bardzo uciążliwe, aby go nosić na rękach jest za duży. Bardzo mi przykro, że nie mogę pomóc:shake:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Ulka za odpowiedź. wiemy już na czym stoimy

dziewczyny czy znacie kogoś kto przyjąłby Falbanka do domu ale nie ma schodów? może mieć inne psy, bo Falbanek nic im nie zrobi

Posted

Jestem u Falbanka codziennie.. kochany pies. Nie udało mi się dziś z nim wyjść, ale jutro kawałek się przejdziemy. Obiecane zdjęcia..
A może ktoś by chciał wziąć sobie chłopca już na stałe ? :). To było by coś !

Pozostałości ogonka..

Posted

paulinken napisał(a):
Ale cudo! Mam wykupione 4 pakiety ogłoszeniowe, może jeden przeznaczę dla Falbanka? Czy już ma?

nie ma, bo czekamy na wynik badania, powinien przyjsc w przyszlym tygodniu, jeśli możesz się z tym jednym pakietem tyle wstrzymać, to chętnie Falbanek się załapie:)

a jeśli chodzi o jego samopoczucie, to myślę,że jest lepsze bo ma po prostu spokój. to już starszy, stateczny pies, a na tym podwórku było mnóstwo młodych, energicznych młodziaków, które mu spokój i ciszę zakłócały. teraz mieszka sobie w pomieszczeniu, ma chłodno i jest ok tylko minus taki,że sam............

Posted

pw cleo już wysłane

jeśli wyniki krwi Falbanka beda dobre(chodzi o wątrobę), to wetka planuje zastosowac u Falbania 2 dawki trocoxilu na poczatek, mozliwe,ze to wystarczy (oczywiscie w odstepie 2 tyg)
mozemy go kupic od wetki. jedna dawka kosztuje 100zł czyli łączny koszt 200zł albo zamowimy z netu ale musze dopiero przysiasc do wyszukania hurtownii weterynaryjnych.moze znacie takie miejsce?

ale przede wszystkim szukamy domowego dt!!!!! pomocy!!!

Posted

Falbanio podreptał sobie dzisiaj trochę. To już nie ten sam pies, można go głaskać, przytulać się...bardzo się wyciszył. Z chodzeniem nadal ma problem ale trochę się już "rozchodził" po tym dwutygodniowym zastaniu. Dziś,mimo że sapał, to szliśmy sobie tam gdzie Falbanek chciał, zrobiliśmy dwie rundy, po czym Falbanio ustawił się pod bramą schroniska i pokazał mi tym samym,że chce już iść do siebie. Z psami dogaduje się świetnie, trochę powącha ale nie jest nachalny, raczej ignoruje inne czworonogi, a jak już mój psiak (nietolerancyjny) zaakceptował Falbanka od razu, to znaczy,że Falban musi roztaczać bardzo dobrą energię:)

same plusy, tylko dt/ds brak!!!!!

Posted

podglądam stale wieści o Falbanku i jestem pod wrażeniem postępów, zdjęcia są rewelacyjne i sądząc po zdolnościach FALBANKA do przyjmowania zmian na lepsze można mu nareszcie wróżyć dobrą przyszłość, byle cioteczki nie opuściły/ Chyba nikt z was tego nie zrobi widząc taką poprawę/ A propos dt bez schodów,z ogrodem, ja niestety nie dysponuję takim psim rajem, ale coś się dzieje i najprawdopodobniej znajdzie się takie miejsce u dobrych ludzi, kochających zwierzaki i nie zepsutych jeszcze taką hotelikową komercjalizacją/ Mają jednego domowego psiaka, ale FALBUŚ nie grożny/ Muszę sprawdzić tylko odległość, z tego co wyczytałam pies jest w Koninie i nadal poszukuje dt? Przydałoby się również sprawdzić przez zaufane cioteczki czy warunki domku by nam odpowiadały, bo to miejsce zupełnie nowe/ ale za to tańsze , Ludzie porządni, znam ich rodzinę ale niewiele więcej posiadają oprócz serca, dlatego narazie dt byłby
płatny na utrzymanie psiaka przypuszczalnie jutro będę wiedzieć coś więcej!

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
podglądam stale wieści o Falbanku i jestem pod wrażeniem postępów, zdjęcia są rewelacyjne i sądząc po zdolnościach FALBANKA do przyjmowania zmian na lepsze można mu nareszcie wróżyć dobrą przyszłość, byle cioteczki nie opuściły/ Chyba nikt z was tego nie zrobi widząc taką poprawę/ A propos dt bez schodów,z ogrodem, ja niestety nie dysponuję takim psim rajem, ale coś się dzieje i najprawdopodobniej znajdzie się takie miejsce u dobrych ludzi, kochających zwierzaki i nie zepsutych jeszcze taką hotelikową komercjalizacją/ Mają jednego domowego psiaka, ale FALBUŚ nie grożny/ Muszę sprawdzić tylko odległość, z tego co wyczytałam pies jest w Koninie i nadal poszukuje dt? Przydałoby się również sprawdzić przez zaufane cioteczki czy warunki domku by nam odpowiadały, bo to miejsce zupełnie nowe/ ale za to tańsze , Ludzie porządni, znam ich rodzinę ale niewiele więcej posiadają oprócz serca, dlatego narazie dt byłby
płatny na utrzymanie psiaka przypuszczalnie jutro będę wiedzieć coś więcej!
Byłoby cudownie. Czekamy więc na wiecej wiadomości no i potem trzeba koniecznie przeprowadzić wizytę. Gdyby się udało, to głową sufit rozbiję z radosnego skakania.

Posted

kazik132 napisał(a):
Byłoby cudownie. Czekamy więc na wiecej wiadomości no i potem trzeba koniecznie przeprowadzić wizytę. Gdyby się udało, to głową sufit rozbiję z radosnego skakania.

Kazik - Ty się kobito pohamuj, boć Twa głowina nam tu jeszcze potrzebna będzie przez długie lata ;-)

Tereso - jesteś wspaniała - DZIĘKI ZA WSZYSTKO :loveu::loveu::loveu: (daktyle już jem regularnie i dodaję do różnych potraw ;) )

Posted

delfy2000 napisał(a):
Kazik - Ty się kobito pohamuj, boć Twa głowina nam tu jeszcze potrzebna będzie przez długie lata ;-)

Tereso - jesteś wspaniała - DZIĘKI ZA WSZYSTKO :loveu::loveu::loveu: (daktyle już jem regularnie i dodaję do różnych potraw ;) )

Nie, no spokojnie, łeb mam nie od parady, twardy jest, żeby nie powiedzieć "zakuty";) Sufit rozbiję ale łba nie ruszę:D "Ino" niech się stanie, coby Falbanio wyszedł ze schroniska!

Posted

staram się jak mogę z tym domkiem, mogą być może nawet dwa psiaki, sama trzymam kciuki tylko że trochę daleko gdzieś w pomorskiem, ale za to nie brakowało by deklaracyjnej kasy, tylko minimum/ delffy2000 super że to robisz, dodaj jeszcze ziarna ostropestowe, już 2gi raz piszę resztę to już większa praca

Posted

tak sobie myślę...jeśli to miejsce nie wypali, to zróbmy tu na jego wątku listę dt, które znamy i którym ufamy. niech każda z nas poda nicki osób, które warto polecić.
czuję,że cały czas tkwimy w próżni..dobrze,że chociaż to światełko się pojawiło....

Posted

Marto, Marto - zapomniałaś o naszej mantrze ? Ja widzę niezwykły postęp odkąd Karola zaczęła wyciągać Falbanka na spacery - otwiera się na ludzi, chce być kochany, nie wrócił do boksu, dostanie leki na swoje dolegliwości, jest coraz większe zainteresowanie jego sytuacją, no i ta możliwość domu tymczasowego...Dla mnie to naprawdę nie mało ;-)

Posted

nie wiem czy to nie fatalna u nas cały dzień pogoda nie wystraszyla pani "negocjatorki", krewnej potencjalnych opiekunów i nie widziałam się z nią choć siedziałysmy to z siostrą jak na rozżarzonych węglach, ale dowiem się jak najszybciej czy i kiedy będzie ok!