Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martka1982']Z Falbankiem, moim zdaniem jest gorzej. Odkąd trafił do pomieszczenia chyba jeszcze nie był na spacerze, a przecież minęły 2 tyg. obawiam się,że od leżenia mięśnie i stawy mu osłabły i dziś kulał niemiłosiernie. był z nami na spacerku, było głaskanie i obwąchiwanie z pozostałymi psami ale za daleko nie chciał iść. nie dziwie mu się. albo go te kości bolą już tak na co dzień, ogólnie, albo ten jego stan wynika z całkowitego braku ruchu
niestety w schronisku jestem tylko 2razy w tyg, to trochę mało, on powinien wychodzić na spacer codziennie, choćby na 10minut ale powinien się ruszać![/QUOTE]
............................................:(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdrowia Falbankowi nie przywrócę, nikt tego nie zrobi. Niestety. Tak już jest i możemy go tylko wspomagać lekami.............
Nie martwcie się, ja zaglądam do chłopaczka i będzie miał spacerki....... ja o nim nie zapomniałam ! !

Posted

[quote name='delfy2000']Marta - ja się martwię, że Falbanek nie dostaje żadnych leków wspomagających... co z tym Troxoxilem albo Encortonem?[/QUOTE]

zalecenie było aby dostawał ale jak się pogorszy, więc wczoraj zgłosiłam,że moim zdaniem pogorszyło się. z tymże nie miał dostawać ani tego ani tego tylko arthroflex
wetka będzie we wtorek, więc mam nadzieję,że jej zgłoszą

Posted

[quote name='martka1982']zalecenie było aby dostawał ale jak się pogorszy, więc wczoraj zgłosiłam,że moim zdaniem pogorszyło się. z tymże nie miał dostawać ani tego ani tego tylko arthroflex
wetka będzie we wtorek, więc mam nadzieję,że jej zgłoszą

Poszukałam troche na necie i Arthoflex jest chyba lekiem ziołowym więc pewnie zacznie działać po dłuższym czasie. Wygooglowałam Trocoxil i przekierowało mnie, nie zgadniecie, na dogo - tutaj link i opinie cioteczek, które ten lek używały dla swoich psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/177192-trocoxil-nowy-lek-stosowny-przy-zwyrodnieniach.... Gdyby wet schroniskowy uważał że lek jest za drogi to można chyba użyć fundusze Falbankowe... a zawsze można zrobić bazarek albo allegra na kupno leku...Myślę, że trzeba spróbować, bo szkoda żeby Falbanek cierpiał....

Marto - gdybyś mogła się dowiedzieć jaki jest koszt Trocoxilu to ja zacznę żebrać na FB... na pewno kilka groszy wpadnie...

Posted

poprosilam prezeske aby porozmawiala jutro z wetka na temat trocoxilu w i ogóle aby obejrzały Falbanka. jeśli się zgodzą to pewnie kupimy z tych pieniędzy, które się uzbierały, bo domowego dt na horyzoncie brak:(

Posted

[quote name='martka1982']poprosilam prezeske aby porozmawiala jutro z wetka na temat trocoxilu w i ogóle aby obejrzały Falbanka. jeśli się zgodzą to pewnie kupimy z tych pieniędzy, które się uzbierały, bo domowego dt na horyzoncie brak:([/QUOTE]:( Czyli wygląda na to, że Falbanek już w schronisku pozostanie na zawsze? Domowego tymczasu nie widać a w zasadzie to nawet nie wiem czy szukamy. Nie wiem co napisać:(

Posted

[quote name='kazik132']:( Czyli wygląda na to, że Falbanek już w schronisku pozostanie na zawsze? Domowego tymczasu nie widać a w zasadzie to nawet nie wiem czy szukamy. Nie wiem co napisać:([/QUOTE]

nie,nie zostanie na zawsze,jeśli uda się nam znaleźć domowy dt.kazik, proszę zrozum, Falban nie może już teraz pójść do kojca

tak, jak najbardziej, szukamy domowego tymczasu i tylko takiego

Posted

Ale kto mówił, że na zawsze zostanie? W naszych planach to chyba nigdy nie było...

Tylko jeżeli nic nie będziemy robić to jest taka możliwość, dlatego musimy działać - WSZYSCY... bez tragizowania i załamywania rąk, po prostu robić co można w danej chwili...
A teraz najważniejsze jest chyba, żeby Falbanek nie cierpiał fizycznie! I w miedzy czasie szukajmy tymczasu - może ktoś się w to włączy...

Szukamy pozytywnie zakręconych na punkcie Falbanka ;-)

Posted

[quote name='delfy2000']Ale u Ulki zwolniło się chyba miejsce po Polci ??? A jeżeli nie tam, to trzeba popytać od nowa, bo może się gdzieś zwolniło...[/QUOTE]
a Pola była w domu? bo jak tak, to piszę do Ulki i pytam

Posted

Marta - Ulka ma specjalny psi pokój i ogród przy domu (tam jest nasz dwupak - Meggi i Peggi)...

Karola - to czekamy na zdjęcia:). Cieszę się, że Falbanio dostanie Trocoxil - oby tylko pomógł ...

Posted

Paulinken, nie ma Cię w deklaracjach stałych:( pewnie przeoczyłam. ile dorzucasz?

napisałam pw do Ulki, czekam na odpowiedz

domyslam się,że schronu nie stać na ten lek, dowiem się co i jak, ale pewnie trzeba będzie mu kupić

jeśli chodzi o dt, to jeśli ten domowy u Ulki nie wypali, to wlasciwie nie mamy nic dlatego dziewczyny nie wiem czy powinnam zbierac od Was już teraz na dt, skoro jeszcze go nie ma, ani nie ma terminu

owszem, z pierwszej strony wynika,że część osób już wpłaciła ale są to wpłaty w większości jednorazowe.

jeśli zatem chciałybyście wpłacić już teraz mimo,że nie mamy żadnego dt (chyba,że u Ulki wypali),to napiszcie, prześlę nr konta/paypal, co będzie trzeba:)
chciałabym po prostu sprawę postawić jasno

Posted

Falbanek ma 270zł wpłat jednorazowych, opłacę za to lek, na razie jednak czekam na określenie dawki dla niego, z tego co czytałam to trzeba podać miminum 3 dawki

a jak to jest z kupowaniem tego leku z hurtowni? może to zrobić osoba prywatna czy musi zamówić weterynarz?