Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martka1982']dziewczyny gdzie się podziałyście? ja tu filmiki wstawiam a Wy nic...

skoro już jesteście na dogo i podziwiacie Falbanka to zobaczcie również Misię

http://www.dogomania.pl/threads/206250-Misia-skazana-na-7-lat-w-schronie-a-ma-ich-9!-malutka-kruszyna-prosz%C4%99-o-pomoc!?p=16715083#post16715083

Jesteśmy i podziwiamy. Falbanek cudny, tylko kiedy uda się wyciągnąć ze schronu?
A Misia też taka słodka.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martka1982']dziewczyny gdzie się podziałyście? ja tu filmiki wstawiam a Wy nic...

skoro już jesteście na dogo i podziwiacie Falbanka to zobaczcie również Misię

http://www.dogomania.pl/threads/206250-Misia-skazana-na-7-lat-w-schronie-a-ma-ich-9!-malutka-kruszyna-prosz%C4%99-o-pomoc!?p=16715083#post16715083

Marta i Karola - dzięki za filmiki.... Falbanio jest po prostu cudny... i ma taki męski wygląd... A jak miłośnie patrzy na Ciebie (chyba) Karola...

Już wrzuciłam i zdjęcia i filmiki na FB - niech się ludziska cieszą razem z nami.... :)

Kazik- ja też lubię takie zestawienia zdjęć, bo dopiero wtedy widać naprawdę różnicę ;)

Posted

Dziś oglądałam jego ogonek . . i nie wiem - taki twardy ma, ale zeszła opuchlizna, strupek się zrobił . . . jak będzie miał kastrację to pan doktor zadecyduje co z nim . . Pani doktor mówiła, że w najgorszym przypadku mu skrócą. .

Posted

delfy2000 napisał(a):
Martka - tak mi przyszło do głowy, że może Renata (Lioness) wzięłaby Falbanka do siebie? Nie wiem, czy to w ogóle możliwe, ale sprawdzić chyba warto....
Ja już to sprawdzałam. Niestety na dziś to nie jest możliwe:(

Posted

I ja zaglądam do Falbanka wieczorową porą. Żadnej złotóweczki nie przybyło dla psinki? Kurcze,miesiąc się kończy, zwalnia miejsce dla Falbanka a nie mamy kompletu deklaracji:(

Posted

dziewczyny! nie jest dobrze!
Falbanek miał dziś kastrację ale przy okazji amputowano mu też ogon, ponieważ narosła tam "gula"...nie wyglądało to za dobrze. za około 2 tyg powinny być wyniki badania histopatologicznego
ponadto okazało się,że Falbanek ma kiepsko pozrastane kości miednicy (prezeska powiedziała mi,że tam gdzie stróżował został swego czasu potrącony przez samochód) i co gorsze on właściwie nie ma panewki w jednym stawie biodrowym. poza tym ma ogólnie krzywe łapki (pewnie od urodzenia) to wszystko razem sprawia,że weci są zgodni co do jednego: chodzenie z pewnością sprawia mu ból. będzie dostawał środki przeciwbólowe oraz przeciwzapalne

czekamy na wyniki histopatologii.............

Posted

martka1982 napisał(a):
dziewczyny! nie jest dobrze!
Falbanek miał dziś kastrację ale przy okazji amputowano mu też ogon, ponieważ narosła tam "gula"...nie wyglądało to za dobrze. za około 2 tyg powinny być wyniki badania histopatologicznego
ponadto okazało się,że Falbanek ma kiepsko pozrastane kości miednicy (prezeska powiedziała mi,że tam gdzie stróżował został swego czasu potrącony przez samochód) i co gorsze on właściwie nie ma panewki w jednym stawie biodrowym. poza tym ma ogólnie krzywe łapki (pewnie od urodzenia) to wszystko razem sprawia,że weci są zgodni co do jednego: chodzenie z pewnością sprawia mu ból. będzie dostawał środki przeciwbólowe oraz przeciwzapalne

czekamy na wyniki histopatologii.............

O jeny . . . . :( Teraz to się załamałam . . :( . .
Czyli spacerki to nie były wcale takie dobre dla niego . ..
Czemu dopiero teraz................................ eh.

Posted

martka1982 napisał(a):
spacerki na pewno są dobre, byleby nie forsujące i jego tempem. jednak trzeba się liczyć z tym,że go boli.....

najbardziej jednak boję się tej histopatologii.....

Czekamy :(. . .
Eh....
I bez ogonka jest... ojej. Łudziłam się, że może nic złego się nie dzieje, a jednak.
Jutro będę może u chłopaczka.

Posted

Ale wieści przed świętami:(
Nie, no nie ma opcji,żeby to było coś złego! Już dość biedy dla Falbanka!Całe zycie bez domu i człowieka, teraz bez jajek i ogonka!Chyba wystarczy! teraz, kiedy na horyzoncie czeka nowe życie, Falbanek musi być zdrowy! Nic się nie da zrobić z tym bólem martka? To ona do konca zycia będzie na lekach przeciwbólowych?Wątrobę mu zjedza te leki:(

Posted

dowiedziałam się dziś,że ta "gula" obejmuje kościec a badanie kośćca pod względem zmian nowotworowych trwa miesiąc, a nie 2 tyg jak to jest w przypadku tkanek

miesiąc czekania............