Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oleno - i co z DT za 200 zł? Muszę przyznać, że oddawanie Falbanka do kojca (czyli znowu za kratami przez większość dnia) za 300 zł miesięcznie mnie dołuje... przecież on ma podobne warunki bez naszych opłat w schronie... a 300 zł to tyle pieniędzy do zebrania....

Posted

wpłaty jednorazowe:

M.B 10zł
E.M 30zł
A. L. 50zł
A.Ch 20zł
Ania P 60zł
Ania (wpłata do schroniska) 50zł
A.Ś 20zł
aniołek2000 20zł
razem: 260zł

wpłaty (III-IV):
Ewa J. z FB 100zł
Noemi1 10zł
razem: 160zł
Martka, wytłumacz mi proszę o co chodzi w drugiej częsci wpłat? Co to za kwoty i dlaczego taka suma (100 zł + 10 zł, razem 160 zł)???

Posted

kazik132 napisał(a):
wpłaty jednorazowe:

M.B 10zł
E.M 30zł
A. L. 50zł
A.Ch 20zł
Ania P 60zł
Ania (wpłata do schroniska) 50zł
A.Ś 20zł
aniołek2000 20zł
razem: 260zł

wpłaty (III-IV):
Ewa J. z FB 100zł
Noemi1 10zł
razem: 160zł
Martka, wytłumacz mi proszę o co chodzi w drugiej częsci wpłat? Co to za kwoty i dlaczego taka suma (100 zł + 10 zł, razem 160 zł)???

z tą kwotą 160 to pomylka, bo powinno byc 110
te dwie kwoty od noemi i ewy to sa wplaty osob z deklaracji stałych. ogolnie nie rozsylam jeszcze konto do osob, ktore zadeklarowaly stale kwoty bo chce to zrobic gdy sie uzbiera cala kwota, ale te osoby skorzystaly z mojego konta z fb i dlatego juz wplacily

Posted

paulinken napisał(a):
No raczej ;) Ale skromnie, 10 zł na miesiąc, bo mam dużo deklarowiczów...

fantastico! dziękujemy bardzo!

naszla mnie refleksja po wpisie delfy2000

to,ze Falbanek sie zmienia nie ulega watpliwosci, on normalnie idzie na spacer i jeszcze sie z tego cieszy!!!
teraz juz wierze,ze jesli okaze mu sie cierpliwosc, to Falbanek normalnie da sie wyprowadzic z chalupy na spacer wiec powinien trafic do domowego dt
tylko gdzie????

Posted

Kasia bierze sunie i do tego max średnie a Dif ma teraz agresora i pisala,ze nie moglaby tyle czasu poswiecic teraz innemu psu, ktory tego czasu potrzebuje ( a Falbanek jednak nie wkomponuje sie od razu do ludzkiej i psiej familii)

Posted

martka1982 napisał(a):
z tą kwotą 160 to pomylka, bo powinno byc 110
te dwie kwoty od noemi i ewy to sa wplaty osob z deklaracji stałych. ogolnie nie rozsylam jeszcze konto do osob, ktore zadeklarowaly stale kwoty bo chce to zrobic gdy sie uzbiera cala kwota, ale te osoby skorzystaly z mojego konta z fb i dlatego juz wplacily

A, no i wszystko jasne! dzieki martka za cierpliwe wyjasnienie, bo ja myślałam,ze się pogubiłam;)
Czyli co? Szukamy domowego tymczasu? Cięzko bedzie, bo wiecie, falbanek nie należy do maluszków:p, ale nie dla takich "wielkopsów" się DT znajdowało;)

Posted

A tymczasem . . .

Dzisiejszy spacerek z chłopaczkiem. Dziś troszkę dłuższy z trzema dziewuchami ;). Jak na niego to bardzo długi spacer, ale wróciliśmy dość szybko bo nie dla niego długie dystanse i to słońce dzisiaj. Wszystko ok, pochodził sobie chłopak . . , paróweczki nie chciał ode mnie wziąć. . może nie był głodny ;).
Z przykrych wieści złapał drugą wolontariuszkę, ale złapał i szybko puścił. Ja trzymałam dziewczyny, a ona poszła go zaprowadzić.... Chciała zdjąć mu obrożę i chłopak się postresował.. nie widziałam tego, ale wnioskuję, że to stres. . szczekające na niego psy, zawsze to robią jak wracamy . . tyle, że właśnie mi też zawsze to robią i nigdy mnie nie ugryzł gdy chciałam coś zdjąć.. dlatego mam mieszane uczucia........... Na spacerze ok, głaskałyśmy go obie i ok .
Hmm.................

Posted

Ależ ten nasz Falbanio musi Cie Karolciu kochać! Piękne te zdjęcia i bardzo sie cieszę, że psiaka przyzwyczajacie do spacerów i innych ludzi. Bedzie dobrze, tylko na pewno potrzeba trochę czasu:)

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']A tymczasem . . .

Dzisiejszy spacerek z chłopaczkiem. Dziś troszkę dłuższy z trzema dziewuchami ;). Jak na niego to bardzo długi spacer, ale wróciliśmy dość szybko bo nie dla niego długie dystanse i to słońce dzisiaj. Wszystko ok, pochodził sobie chłopak . . , paróweczki nie chciał ode mnie wziąć. . może nie był głodny ;).
Z przykrych wieści złapał drugą wolontariuszkę, ale złapał i szybko puścił. Ja trzymałam dziewczyny, a ona poszła go zaprowadzić.... Chciała zdjąć mu obrożę i chłopak się postresował.. nie widziałam tego, ale wnioskuję, że to stres. . szczekające na niego psy, zawsze to robią jak wracamy . . tyle, że właśnie mi też zawsze to robią i nigdy mnie nie ugryzł gdy chciałam coś zdjąć.. dlatego mam mieszane uczucia........... Na spacerze ok, głaskałyśmy go obie i ok .
Hmm.................

Karola - masz dziewczyno bezsprzeczny dar oswajania dzikusków... a od Falbania nie można znowu oczekiwać, że będzie sie do wszystkich przymilał po takim długim czasie bez kontaku z człowiekiem... On i tak już przeszedł niezwykłą metamorfozę... jeżeli możesz to zabieraj go z innymi osobami na spacery jak najczęściej... i będzie dobrze...:)

Słuchaj kochana, a czy Ty byś przypadkiem nie chciała pójść na jakiś kurs dla zwierzęcych behawiorystów? Jeżeli jesteś chętna, to zorientuj się co jest dostępne w okolicy i po jakiej cenie (i najlepiej chyba po Twojej maturze, co?) - na pierwszej jest chyba wykaz takich miejsc zebranych przez Kasię z FB.... Ktoś mi się naraził i chce przepraszać... więc zażyczyłam sobie kasę na psiaki zamiast kwiatów i czekoladek... zobaczymy czy wypali... i ile mogę wyciągnąć... Ale najpierw trzeba wiedzieć co i jak... ;-)

Posted

delfy2000 napisał(a):
Karola - masz dziewczyno bezsprzeczny dar oswajania dzikusków... a od Falbania nie można znowu oczekiwać, że będzie sie do wszystkich przymilał po takim długim czasie bez kontaku z człowiekiem... On i tak już przeszedł niezwykłą metamorfozę... jeżeli możesz to zabieraj go z innymi osobami na spacery jak najczęściej... i będzie dobrze...:)

Słuchaj kochana, a czy Ty byś przypadkiem nie chciała pójść na jakiś kurs dla zwierzęcych behawiorystów? Jeżeli jesteś chętna, to zorientuj się co jest dostępne w okolicy i po jakiej cenie (i najlepiej chyba po Twojej maturze, co?) - na pierwszej jest chyba wykaz takich miejsc zebranych przez Kasię z FB.... Ktoś mi się naraził i chce przepraszać... więc zażyczyłam sobie kasę na psiaki zamiast kwiatów i czekoladek... zobaczymy czy wypali... i ile mogę wyciągnąć... Ale najpierw trzeba wiedzieć co i jak... ;-)

Ja po prostu jestem uparta ! ;). Chciałabym pójść w tym kierunku . . baardzo.. ciągle myślę co ja w ogóle w życiu będę robić... . no ale słuszne stwierdzenie tu padło - po maturze będę myśleć - jeśli ją zdam ;p . Już sama sobie gadam "Wytrzymaj dziewczyno jeszcze trochę" . . . Wszystko się okażę .
A co do tych trudnych psów - no jest parę na koncie, którym "pomogłam" - to daję mi radość . . i boli mnie, że może być tak, że zostaną w schronie na zawsze i tu odejdą - to największa motywacja. . .

Zajrzyjcie do Adasia - link powyżej - proszę na razie chociaż o wsparcie na wątku . . - kolejny TRUDNY PIES !

Posted

[quote name='delfy2000']Martka - może na pierwszą - dla porównania? I rozsyłać (na FB dodane).... ;)

O ludzie!Jestem w ciężkim szoku! Faktycznie, wiedziałam,że Falbanek się zmienił, ale teraz, na tych zdjęciach to widać tak dobitnie, tak pieknie! Dziekuję delfy za to zestawienie!